3 Essentiele Vragen Die Je Jouw Partner Zou Moeten Stellen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Jouw partner zou als het goed is, een warm deel van je leven moeten zijn. Aannames, wat moet je ermee?

We nemen soms zomaar aan dat onze partner wel weet dat we van hem of haar houden, dat diegene dezelfde verwachtingen heeft en tevens ook tevreden is met de manier waarop wij onze liefde tonen.

We denken precies te weten wat er in het hoofd van onze partner afspeelt maar in veel gevallen zitten we er gewoonweg naast.  Soms heeft onze partner hele andere opvattingen en daar kunnen we alleen maar achter komen door ernaar te vragen.

Jouw partner

Het is dan ook noodzakelijk dat we regelmatig ”testen” wat er in de ander omgaat. Zelfs als je het idee hebt dat het ”allemaal wel goed zit” omdat je geen klachten hoort. Als de ander niet klaagt wilt namelijk niet zeggen dat diegene ook echt tevreden is. Sommige partners hebben geen moeite om zich te uitten en anderen weer wel.

Er kunnen allerlei reden zijn waarom jouw partner zijn of haar ontevredenheid opkropt. Bijvoorbeeld om discussies te voorkomen. Daarom is het ook belangrijk om aan te geven dat je niet geïrriteerd raakt als jouw partner een eerlijk antwoord geeft op de vragen die je hem of haar gaat stellen.

Alleen zo krijg je echte feedback waar je daadwerkelijk iets mee kunt.

1. Wat verwacht je van een relatie?

Iedereen is verschillend en daarom is het erg belangrijk om erachter te komen wat jouw partner nu eigenlijk verwacht van een relatie?

Hoe ziet jouw partner de ideale relatie voor zich? Vind je partner het juist fijn om close te zijn of niet? Wilt diegene juist veel tijd doorbrengen met elkaar of meer tijd voor zichzelf hebben?

Wilt jouw partner uiteindelijk trouwen of helemaal niet? En hoe zit het dan met kinderen? Of met de seks? En hoe zit het met de financiën? Gaan jullie alles delen of blijft ieder zijn eigen bankrekening behouden?

Natuurlijk zijn dit niet de enige vragen die je kunt stellen. De bovenstaande vragen dienen slechts als een voorbeeld.

Wees overigens ook niet bang om te ”checken” of de ander nog altijd hetzelfde denkt over afspraken die jullie in het verleden hebben gemaakt. Soms veranderd iemand van mening en of van inzicht.

2) Hoe kan ik het beste laten zien dat ik van je houd?

Iedereen uit zijn of haar liefde op een unieke manier. Jouw partner doet dat op zijn of haar manier.

De een doet dat door bijvoorbeeld veel te knuffelen, de ander door veel inkomen te genereren en weer een ander door constant de liefde te verklaren.

Daar is natuurlijk niks mis mee maar wat nu als onze manier van liefde geven ”niet overeenkomt” met de manier waarop de ander liefde wilt ontvangen?

Stel nu dat wij onze liefde geven door de ander voortdurend te knuffelen terwijl diegene het juist nodig heeft om constant te horen dat we van hem of haar houden? Al.s je het niet aan jouw partner vraagt, dan weet je niet wat er in hem of haar omgaat.

Of dat de man zijn liefde bijvoorbeeld uit door keihard te werken met als doel zekerheid te scheppen voor het gezin terwijl zijn vrouw juist closer wilt zijn?

Wat gebeurt er dan? Jouw partner denkt veel ”liefde” te geven (en op zijn of haar manier doet diegene dat ook) maar de ontvanger heeft een andere soort bevestiging nodig.

Gevolg? Jouw partner raakt uiteindelijk gefrustreerd en de ontvangen ervaart “ongenoegen”. In veel gevallen is dat het begin van het einde.

Voorkom dit door aan jouw partner te vragen hoe je het beste jouw liefde kunt uiten en probeer hier voortaan rekening mee te houden.

3) Op welke punten kan ik mijzelf verbeteren?

Iedereen heeft goede en slechte eigenschappen. Niemand is perfect. En allemaal hebben we wel een “blinde vlek”.

Jij stoort je bijvoorbeeld aan jouw partner omdat hij zijn schoenen overal in de woonkamer laat staan, maar je partner stoort zich aan jou omdat je regelmatig te laat komt.

Of jij vind het vervelend dat je partner constant de wc bril omhoog laat staan terwijl jij overal je kleren laat rondslingeren.

Zo zijn er talloze situaties te bedenken waar de een zich ergert aan de ander en als die situaties niet ”opgelost” worden is dat slecht voor de relatie.

Het is daarom belangrijk om regelmatig aan je partner te vragen op welke punten jij jezelf kunt verbeteren en er vervolgens ook iets mee te doen.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “dating tips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *