Als je het even niet meer weet?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Als je het even niet meer weet, dan is het van belang dat je jezelf even gaat resetten.

Hier bedoel ik mee dat je jezelf even terug gaat trekken in jezelf. Ver weg van invloeden van anderen en of van andermans energieën.

Als je het even niet meer weet tip 1

Kom tot jezelf en waak ervoor wie je wel en of niet toelaat in je Auraveld op het moment dat je jezelf gaat resetten.

Alles bestaat uit energieën, ook je medemensen, de natuur, alles wat leeft bestaat uit energieën. Dingen die niet leven hebben ook hun energieën, maar daar heb ik het wel een andere keer over.

Als je het even niet meer weet tip 2

Weet je dat sommige mensen ervoor kiezen om ongelukkig te zijn? Dat klinkt je misschien heel onwerkelijk en of vreemd in de oren en dat is ook heel begrijpelijk. Ik zal het even nader gaan toelichten: veel mensen kiezen voor het “ongelukkig-zijn”, doordat ze er denkbeelden op na houden als:

  • Dit wordt weer zo’n ellendige dag
  • Vandaag loopt alles natuurlijk weer verkeerd
  • Het geluk zal toch wel niet voor mij weggelegd zijn
  • Iedereen is tegen mij
  • Ik heb nooit eens de wind mee
  • Ik verdien schijnbaar niet beter

Besef: dat als je op die manier al aan je nieuwe dag begint, dat je al deze ervaringen dan ook al rechtstreeks aantrekt. Met als gevolg dat je jezelf weer een dag meer, ongelukkig zult voelen.

Als je het even niet meer weet tip 3

Het is belangrijk om voor eens en voor altijd te beseffen, dat de wereld waarin je leeft grotendeels bepaald wordt door dat wat er in je eigen hoofd omgaat. Je kent vast wel de uitspraak: het leven van de mens is dat wat zijn of haar gedachten ervan maken. Einstein besefte dat toen al.

De gedachten zowel de positieve of negatieve, hebben de onweerstaanbare neiging om zich in de tastbare wereld (de fysieke wereld) te verwezenlijken. Hou jezelf regelmatig voor dat je niets kunt ervaren dat niet uit je eigen geesteshouding voortvloeit. Op dit blog ga ik hier inhoudelijker op in, bij andere artikelen.

Misschien heb je ooit de bestseller The Secret gelezen? De schrijver maakt je duidelijk dat alles wat je met je gedachten uitzend als een boemerang bij je terug komt.

Als je het even niet meer weet tip 4

Onthoud dat pijn en verdriet op zichzelf geen kwaad hoeven te zijn en dat ze ten alle tijden vermeden moeten worden. Verdriet en pijn kunnen een leraar voor ons zijn. Verdriet en pijn kunnen ons onderrichten. Ze kunnen ons aangeven dat we anders moeten gaan leven of dat we ergens mee moeten ophouden. Of dat we beter een andere weg in kunnen slaan.

Natuurlijk kan een verdriet en of geestelijke pijn heftig zijn. Vandaar dat je ook moet toegeven aan het rouwproces wat erbij hoort. Ieder rouwproces heeft zijn tijd nodig, daar moet je doorheen. Daar kun je nou eenmaal niet overheen springen. Dat geldt helaas voor iedereen.

Als je het even niet meer weet tip 5

Alles wat we voor onze naasten zouden willen doen, dat moeten we ook voor onszelf doen. Vandaar dat het heel belangrijk is dat je beseft dat je jezelf nooit moet gaan wegcijferen voor een ander.

Men moet een minimale gave van zelfwaardering bezitten en die sneeuwt vaak onder, op het moment dat je jezelf gaat wegcijferen. Dus hou dit in de gaten en waak hiervoor.

Als je het even niet meer weet tip 6

Als je het even niet meer weet omdat je twijfels over je relatie hebt, in een relatiecrisis zit, of bezig bent met de gedachte of je wel of niet een einde aan de relatie moet maken. Hou het HVW dan altijd in de gaten.

Wat bedoel ik met het HVW, het is een afkorting die ik zelf verzonnen heb maar het is wel een bruikbaar kompas in je leven. Een voorbeeld:

Stel je partner zegt tegen je: ik hou van je dat is dat iets wat je hoort (H). Je wilt deze zin niet alleen horen maar ook de betekenis ervan voelen (V). En tenslotte wil je het ook kunnen waarnemen (W).

Het HVW houdt dus in: horen, voelen en waarnemen. Als je even niet meer weet en nog meer versterking nodig hebt, dan kun je nog veel meer informatie uit mijn Blog halen. Neem de tijd voor jezelf die je nodig hebt.

Als je het even niet meer weet tip 7

Stel dat je het even niet meer weet omdat je jezelf ongelukkig in de relatie voelt. Probeer dan samen met je partner de Kern van het probleem te ontdekken. Let niet zozeer op de kleine irritaties want dat zijn alleen maar de randverschijnselen van het Kern probleem.

Sommige partners kunnen makkelijker over hun gevoelens praten dan anderen. Heb geduld, als de ander niet meteen de diepte in kan gaan. Niet iedereen kan gemakkelijk zijn of haar gevoelens uitten.

Maar het is ook een waarheid dat we allemaal een mond hebben om mee te kunnen spreken, hersenen om mee te kunnen denken. Dus vroeg of laat zal de ander toch bereid moeten zijn om de relatieproblemen samen met jou te bespreken. En dat zal hij of zij ook gaan doen, als de relatie hem of haar nog aan het hart gaat.

Als de ander je niet de mogelijkheid geeft om in hem of haar te kunnen kijken. Als de ander zich na verloop van tijd niet transparant en of doorzichtig naar jou toe wilt opstellen. Dan zou het wel eens zo kunnen zijn: dat de ander ervan houd en of erop kikt om de macht in handen te houden (een nadenkertje).

Er zijn nu ook eenmaal mensen die ervan houden om de ander maar te laten gissen, op die manier houden ze hun gezag en of macht in handen. Laat dit ook even door je gedachten gaan als je het even niet meer weet.

Als je het even niet meer weet tip 8

Lets keep it simple
Respect my time
Match my effort
Keep your word
Always be honest
Stay consistent

Als je het even niet meer weet i.v.m je relatiestress, relatieproblemen. Let er dan goed op of de woorden van je partner in balans zijn met zijn of haar daden. Het zijn de daden die de meest belangrijkste waarheid tonen. Laat jezelf dus niet misleiden door woorden van de ander als je het even niet meer weet.

Bouw en vertrouw op je eigen intuïtie, dat zal je weer een stuk verder op weg helpen. Maak iets moois van je leven en houd negatieve mensen zo goed als je kunt op afstand. Hou deze energie voor jezelf. Zeker als je het even niet meer weet, het is de bedoeling dat je weer op krachten komt en vergeet bovenal niet om van jezelf te houden!

Ieder mens is uniek op zijn of haar manier, je moet het alleen tot ontplooiing laten komen. Kennis en informatie kunnen je hierbij helpen. Blijf geloven in jezelf en schenk ook voldoende aandacht aan jezelf.

Als je het even niet meer weet en je merkt dat je hierdoor overspannen en of depressief wordt, neem dan ten alle tijden contact met je huisarts op. Want daar zijn ze voor!

Een gezond mens heeft vele wensen, maar een ziek mens heeft nog maar 1 wens.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

2 replies on “Als je het even niet meer weet?”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *