Ben jij klaar voor de liefde?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Wil je relaties in je leven veranderen? Wil je niet meer dezelfde problemen ervaren in de liefde?

Wil je oude patronen doorbreken? Ja, ben jij klaar voor de liefde? Lees hieronder hoe je verandering in je leven kan krijgen.

Ben jij klaar voor de liefde en voor verandering?

Soms betekent ‘klaar voor de liefde zijn’ verandering. Ja, verandering bij onszelf. Van binnen. Want we zijn soms vastgeroest in patronen. We zitten vast aan bepaalde denkbeelden. We kennen allemaal wel het gezegde dat het veranderen van de wereld bij jezelf begint. We hebben geen invloed op anderen. Wel op onszelf. En dat geld ook bij relaties.

Je kunt van alles doen om ervoor te zorgen dat anderen jou begrijpen. Je kunt allerlei technieken en vaardigheden leren om anderen of de situatie te beïnvloeden. Maar als dit allemaal niet werkt om mensen of situaties om je heen te veranderen, dan wordt je gedwongen om niet verder weg te zoeken. Ja, je eigen kern. Dat is de oplossing. Begin bij jezelf en je zult zien dat wanneer jezelf verandert, de omgeving op jou reageert.

Dat is ook met liefde. Je kunt wel tegen jezelf zeggen dat je liefde verdient. Maar de vraag is of je liefde kan ontvangen. Ja, niet alleen liefde van een partner maar ook liefde naar jezelf toe. En net zo belangrijk, of je zelf wel liefde geeft. Want als je liefde wilt ontvangen, begin dan met geven. Geven is heel krachtig.

Je hebt een keuze

Als je in een situatie zit waarin je niet wilt verkeren, heb je een keuze. Je hebt een keuze hoe je ermee omgaat. Je kunt je eigen patronen blijven herhalen en dezelfde uitkomst iedere keer weer opnieuw beleven. Of je kiest ervoor om je hiervan bewust te worden en te groeien. Dat betekent dan ook andere keuzen maken. Andere keuzen die zorgen voor andere uitkomsten.

Bijvoorbeeld, je bent tegen het inschrijven bij datingsites. Je vrienden, familie en op het werk kennen ze niemand waarmee ze je kunnen koppelen. Dan is het geen slecht idee om eens een keer buiten je comfort zone te stappen. En je in te schrijven bij een datingsite.

Ook al heb je de ‘verkeerde’ overtuiging dat op die sites alleen verkeerde mannen staan ingeschreven. Deze overtuiging is nergens op gebaseerd. Het is iets wat je jezelf hebt aangepraat. Want je hebt hiermee geen ervaring. Vraag jezelf eens af: wat heb je te verliezen? Niet geschoten is in ieder geval altijd mis.

Vaak staan we onszelf in de weg om ware liefde te ontvangen. Door vast te houden aan oude patronen die erin zijn geslopen. Maar gelukkig hebben we daar zelf invloed op. Invloed die kan leiden tot verandering. Invloed die kan leiden tot bloei. Ja, ik ben klaar voor de liefde.

Zorgt angst ervoor dat je je ideale man niet tegenkomt?

Soms blijven we in een ongezonde relatie zitten omdat we bang zijn om alleen te zijn. Deze angst staat ons in de weg naar een gezonde en succesvolle relatie. Maar willen we onze ideale man tegenkomen, dan zullen we risico’s moeten nemen.

Onze angst om niet alleen durven te zijn, laat ons vaak verkeerde keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan het daten met mannen die niet emotioneel volwassen zijn. Mannen die het gewoon niet (willen) begrijpen. Vaak zie je een patroon dat zorgt voor herhaling. Dat iedere keer weer hetzelfde soort type man wordt aangetrokken.

Of denk aan onacceptabel gedrag dat wordt getolereerd vanwege de angst om alleen te zijn. Door deze angst kan ervoor gekozen worden om bepaald gedrag maar toe te laten. De angst is groter dan de liefde. De liefde voor zichzelf. De liefde dat ze beter verdienen.

Ook kan deze angst ervoor zorgen dat men blijft hangen bij exen. Ook al weten men dat ze niet bij elkaar passen. De relatie is gebroken voor een reden. Maar het verleden houdt hen gevangen. Waarom? Zodat ze maar niet in het hier en nu worden geconfronteerd met de waarheid. Want de waarheid doet soms pijn.

Maar is de waarheid nu pijnlijker dan de situatie zelf? Als we eerlijk naar onszelf zijn niet. Angst is iets wat we onszelf hebben aangepraat. Het is een scenario dat we zelf bedacht hebben en dat totaal niet op de realiteit is gebaseerd.

Ben je de vrouw die je wilt zijn voor een man?

Stel eens voor dat je een leuke aantrekkelijke man tegenkomt. Hij wil je beter leren kennen. Niet alleen oppervlakkig. Geef je hem dan een kijkje achter de façade? Durf je iemand toe te laten? Durf je echt te laten zien wie je bent van binnen? Dus in andere woorden: wat krijgt hij te zien?

Krijgt hij een zelfverzekerde en van het leven genietende vrouw te zien? Een vrouw die liefde kan geven. Een vrouw die openstaat voor emotionele binding. Een vrouw die wil ontdekken wat het avontuur haar brengt. Of krijgt hij een vrouw te zien die zich niet durft te geven? Een vrouw die zich zorgen maakt. Een vrouw die een beschermende muur om zich heen heeft gebouwd en niet zeker weet of ze iemand kan toelaten.

Vraag jezelf dan eens af: denk je dat een man zich aangetrokken voelt tot en verliefd wordt op een zelfverzekerde en van het leven genietende vrouw of een vrouw die zich niet durft te geven?

De praktijk laat zien dat een bewuste en emotioneel volwassen man zich aangetrokken voelt tot een vrouw die open is en de capaciteiten heeft om liefde te geven en te ontvangen. Dus als een man bepaalde dingen aanvoelt bij een vrouw dan is de kans heel groot dat hij niet verliefd op haar wordt en zich (emotioneel) niet wil binden. Dat gebeurt wanneer een vrouw een muur om zich heen heeft gebouwd. Wanneer zij reageert op basis van angst en zich emotioneel niet kan binden.

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer artikelen over liefde of dating op de “Dating tips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *