Claimgedrag en claimen hoe verstikkend kan dat zijn?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Claimgedrag kan ontzettend benauwend en verstikkend zijn.

Ieder mens heeft in zijn hart wel ergens een warm plekje voor iemand anders, en die persoon kan zich weer van dat gevoel bewust worden.

Mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar de ander kunnen gaan kijken dat kan voor een plotselinge verandering zorgen.

Claimgedrag date

Het komt voor dat iemand date en daar geen klik bij voelt. Als hij of zij je aangeeft dat er geen klik is, dan moet je hem of haar ook loslaten. Als je dan een claimgedrag gaat vertonen, dan vererger je het alleen maar. Diegene die zich dan geclaimd voelt zal het er behoorlijk benauwd van krijgen en of zich opgejaagd gaan voelen. Ieder mens moet wel eens in zijn of haar leven het “nee” van een ander accepteren. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven.

Vriendschap en of een relatie dat zijn verschijnselen die respect en ontzag verdienen. Respect en ontzag houdt ook in dat je geen claimgedrag moet vertonen. Als je om iemand geeft, of als je van iemand houd dan wil je alleen maar het beste voor hem of haar. Het maakt dan niet uit of het met of zonder jou is, het gaat erom dat je iemands wens kunt accepteren.

Als je een claimgedrag vertoont dat sta je niet meer toe, dat hij of zij zichzelf kan zijn. Met een claimgedrag wil je alleen maar iemand anders jouw wens en of verlangens opleggen en dat kan nooit goed gaan.

Tevredenheid en vervulling vragen om evenwicht in gevoelens, en als de gevoelens niet wederzijds zijn dan moet je geen claimgedrag vertonen. I.p.v. een claimgedrag te vertonen, zou je er ook iets van kunnen leren. Openstaan voor iemand anders houdt ook in dat je bereid bent om van alles wat je meemaakt te leren.

Claimen in een relatie

Als je partner besluit om een einde aan de relatie te maken, om wat voor een reden dan ook. Dan moet je je claimgedrag achterwege laten. Hij of zij maakt niet voor niets dat besluit. Meestal maakt iemand een einde aan een relatie omdat hij of zij voelt dat ze zichzelf niet meer kunnen zijn.

Als je claimt dan trek je aan het kortste eind. Hij of zij zal je dan toch niet meer de liefde kunnen geven waar jij zo naar verlangt. Wat heeft het dan voor een zin om een claimgedrag te blijven vertonen? Vraag je bij jezelf af waarom je dat claimgedrag vertoont? Is het je trots? Is het je Ego? Is het feit dat je niet alleen kunt en of wilt zijn?

Wat dan ook de reden mag zijn van je claimgedrag, besef dat je hiermee het vertrouwen bij de ander weghaalt. Als hij of zij het benauwd krijgt van jouw claimen, dan heb je grote kans dat een poging tot herstel van de relatie uitblijft. Dit omdat je door je claimgedrag aan de ander laat merken dat je zijn of haar gevoelens bagatelliseert.

In een relatie hoor je van 2 mensen te houden en van jezelf en van de ander. Dit houdt in dat de gevoelens van de ander even belangrijk als die van jou moeten zijn. Als hij of zij aangeeft dat hij of zij de relatie wilt verbreken, geef hem of haar dan die vrijheid. Laat je claimgedrag dan achterwege want je doet er meer kwaad dan goed mee.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

1 reply on “Claimgedrag en claimen hoe verstikkend kan dat zijn?”

  • Claimgedrag is verschrikkelijk. Ook onder vriendinnen. Echter in een relatie hoort wel een bepaalde mate van verantwoording afleggen. Dat is iets geheel anders. Ik kan ook heel slecht tegen claimgedrag.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *