Conflict oplossen, welke vraag doet vaak wonderen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een conflict, wie herkent dit nu niet? Het is een relatie tussen twee mensen haast onvermijdelijk dat er vroeg of laat een conflict komt.

Dat is ook vrij logisch we zijn allemaal anders (en allemaal hebben we zo onze gebruiksaanwijzing, plus en minpunten). Er is geen goed of slecht als je jezelf aan bepaalde normen en waardes van het leven houd, we zijn gewoon allemaal anders van elkaar.

En ieder mens gaat weer anders om met een conflict. De ene persoon is geneigd om te zwijgen als hij boos is, hij of zij keert zich naar binnen toe. De ander heeft weer de neiging om zijn stem te verheffen tijdens zijn boosheid, hij of zij keert zich naar buiten toe.

Enkele voorbeelden hoe sommige personen, op een conflict kunnen reageren:
 • Vrij nuchter
 • Zwijgzaam en ondoorzichtig
 • Haast gevoelsarm
 • Emotioneel
 • Er door verdriet, helemaal onderste boven van raken
 • Afzonderen en zich in hunzelf keren
 • Ontzettend boos worden, omdat er bijvoorbeeld nog veel ander onverwerkt verdriet in die persoon zit. Zulke personen zetten vrijwel meteen de knop van de zelfbescherming aan.
 • Agressief
 • Er zijn zelfs mensen, die een conflict uitdagen en of uitlokken, omdat ze er op kikken om een ander uit balans te brengen.

Als er een conflict ontstaat dan kun je er een einde aan maken door te zeggen: kunnen we afspreken dat we nu allebei zeggen hoe we ons op dit moment voelen, zonder meteen een oordeel over elkaar te vellen?

Op die manier leg je er de nadruk op dat het meest behoefte hebt aan een vriendelijke reactie op je gevoelens.

Want wanneer we echt de tijd voor elkaar nemen en tegen elkaar uitspreken hoe we ons voelen dan leid dit meestal tot een situatie waarin we beiden toegeven dat we ook een hart en of kwetsbaar hart hebben.

Houdt er wel rekening mee dat ieder mens anders reageert op een conflict en boosheid. Bij de ene persoon is het misschien ook weer zo verdwenen en de andere persoon moet je gewoon even met rust laten zodat hij of zij weer eerst tot zichzelf kan komen. Vermijd doordrammen tijdens een conflict. Indien nodig laat het even rusten en kom er dan weer op terug.

In een relatie zou je tijdens een conflict ook kunnen zeggen: praat nu eens tegen mij, zoals je zou spreken tegen iemand waarvan je zegt te houden.

Vaak gaat het tijdens een conflict niet over de problemen, maar meer om het overbrengen van je gevoelens. Zeg gewoon hoe je je voelt en probeer vriendelijk te blijven en onderdruk je Ego als blijkt dat dit nodig is (je eigen foutjes kunnen erkennen).

Meestal ontstaat er een conflict omdat er in de Kern iets niet goed zit, dit uit zich dan weer in de randverschijnselen (de irritaties). Diezelfde irritaties verdwijnen weer voor de zon, als het probleem in de Kern is opgelost.

Mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel opeens veranderen.

Creëer een openhartige sfeer als het gaat om onenigheid, hoe minder de kans is dat die onenigheid in iets onverteerbaars zal uitvloeien.

Conflict oplossen

Tijdens een conflict kun je beter geen smoesjes gebruiken waarmee je verklaart waarom je het niet klaar hebt gespeeld om bepaalde dingen na te komen etc. Realiseer je op dat moment dat je zelf geweigerd hebt om eraan te beginnen en die van binnen weet je dat zelf dan ook wel. Haal je Ego naar beneden en geef het gewoonweg toe.

Als er aanhouden conflicten zijn, dan kan dit vaak energieslopend zijn. Er blijft dan een negatieve energie hangen en deze onbehaaglijke energie zal het energieveld van jullie beiden alles behalve goed doen. Onthoud dat gelukkige gedachtes, gelukkige moleculen aanmaakt en dit straal je dan ook weer uit.

Verwijder je lijfelijk van de personen die je willen blijven belasten met hun negatieve energieën. En verdrijf alle negatieve gedachten die hij of zij in je op laat komen.

Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid Ziel, geest en lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als onze verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Het is dus van belang dat je jezelf hiervoor behoed.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

1 reply on “Conflict oplossen, welke vraag doet vaak wonderen?”

 • Beste Alicia,

  Ik wil je alleen even laten weten, dat dit blog mij keer op keer weer goed doet. Ik vind dat dit ook weleens gezegd mag worden. Veel info nemen en zo af en toe een complimentje geven.

  Groetjes van een trouwe lezer,

  Reg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *