Date tips, waar moet je op letten? Ben je klaar voor een ontmoeting?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Date tips kunnen je altijd van pas komen als je jezelf begeeft in de online datingwereld.

Je komt van allerlei mannelijke en vrouwelijke types tegen op welke datingsite dan ook.

Zowel positieve als negatieve types. We doorlopen ze beiden even.

Date tips m.b.t. verschillende negatieve types:

Daarnaast heb je nog die mannelijke en of vrouwelijke types die puur en alleen uit zijn op cyberseks (maar dit niet openlijk aan je mededelen omdat ze zo hun kansen zouden verspillen).

Date tips voor positieve types:

Wie eenmaal online “verliefd” wordt, zal merken dat zoiets heel geleidelijk gaat. Op die een of andere manier krijg je een band met een onbekende man en of vrouw. Hij of zij heeft zich natuurlijk al omschreven en je hebt de foto’s al gezien.

Nr 1 van de date tips: er bestaan geen regels over hoelang je met elkaar moet chatten, whatss appen en of bellen voordat je met elkaar afspreekt. Sommige types maken al een afspraak na een eerste chatgesprek, anderen geven er de voorkeur aan om eerst een tijdje te chatten, daarna te bellen en dan pas af te spreken.

Als je eerst de kat uit de boom wilt kijken, dan zou je kunnen stellen dat het verstandiger is om niet meteen af te spreken na een eerste chatgesprek. Zowel mannen en of vrouwen kunnen zich anders voordoen dan ze zijn. Naarmate je meer met elkaar communiceert, ontdek je ook meer van de ander (mits de ander zich niet anders voorblijft doen).

Nr 2 van de date tips: het is geweldig als twee mensen elkaar vertrouwen en voelen dat dit wederzijds is, diepgaand en volkomen veilig is. Dan is de relatie op zijn best, zowel in vertrouwen openheid, vrijheid en intimiteit.

Nr 3 van de date tips: als er een klik ontstaat dan willen we hem of haar verwelkomen in onze eigen ruimte. Vraag jezelf af of hij of zij past in het beeld van de vriend/partner die je graag zou willen hebben. Herken je iets in zijn of haar ware wezen in jezelf? Heeft hij of zij respect voor bepaalde grenzen? Leid jullie eerste kennismaking/ ontmoeting tot loyaliteit?

Nr 4 van de date tips: een vriendschap en of relatie kan zowel vreugde als verdriet met zich meebrengen. Je kunt elkaar helpen maar je eigen last kan er ook groter door worden. Een echte vriend/partner zal een plekje voor jou inruimen in zijn of haar ziel en je daar meedragen.

Als dit bij beiden zo is, dan ontstaat er een band die toegang geeft tot het gevoel. Als je het serieus met elkaar voor hebt dan wil je elkaars verlangens en behoeften ook leren kennen. Alles wat uit een oprecht gevoel voortkomt, komt vanuit het hart. Doch elke vorm van druk werkt destructief.

Nr 5 van de date tips: het omgaan met elkaar vraagt om het scheppen van een passende ruimte tussen jou en de ander. Liefde die ons overrompelt en dwars door ons heen gaat laat ons gelukkig en warm worden. Als je samenhorigheid wilt ontwikkelen dan helpt het als je elkaar geregeld ziet en ook werkelijk ontmoet. Denken jullie hier hetzelfde over?

Nr 6 van de date tips: het is altijd relaxter als je samen bent met iemand die op jezelf frequentie (golflengte zit). Op die manie kan de energie naar de relatie toe stromen. Als je samen bent met iemand die niet op jouw frequentie zit, dan gaat de energie meestal naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe i.p.v. naar de relatie zelf.

Nr 7 van de date tips: is het onverstandig om te veel van de romantische liefde te verwachten? Hierop zou men nee kunnen antwoorden. Het is vrij logisch dat je veel van de liefde verwacht en jezelf voorbereid op de verwezenlijking hiervan. Menselijke liefde die door warmte van echt gevoel wordt gedragen is een ideale vorm van onvoorwaardelijke liefde.

Een groot deel van onze omgang met elkaar gaat onbewust, als er een onweerstaanbare kracht onze ziel binnenstroomt en ons vervolgens overmeestert dan verwarmt dit ons. Ook al wordt ons gezond verstand misschien overdonderd. Men voelt dat men stapelgek is met elkaar en dat we in de 7de hemel zijn. Dit proces start vanuit zichzelf op, daar hoef je geen enkele moeite voor te doen.

Nr8 van de date tips: onthoud dat er altijd mannen en vrouwen zijn die enkele en alleen op zoek zijn naar lust. Mannen die een “gratis escort” zoeken en vrouwen die een ”gratis gigolo” zoeken (om het zo maar even te verwoorden). Dat is een keuze die ze zelf maken, als ze zich wenden tot hun eigen soort en of hun intenties oprecht aangeven. Zodat je een eerlijke en vrije keuze kunt maken.

Doch het plaatje klopt niet meer in zuiverheid, als ze daar iemand voor gebruiken die dan wel oprecht op zoek is naar een relatie. Want dan maak je in principe misbruik van iemand anders goedheid. En wat je zaait zul je vroeg of laat toch ook gaan oogsten.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

2 replies on “Date tips, waar moet je op letten? Ben je klaar voor een ontmoeting?”

 • Beste Alicia,

  Ik ben een single van 58 jaar. Laatste had ik iemand leren kennen op Lexa een na een tijdje wisselende we WhatsApp uit en op de whatss app zei ze opeens: Ger ik zal je nu eerst even vertellen wie ik niet ben. Ik ben niet de vrouw van de foto! Er lopen meer gekken als normale rond! Zelfs op de meest bekende Datingsite!

  Succes met je bijzondere Blog!

  Gegroet,

  Ger

  • Beste Ger,

   Dank je voor het delen van je ervaring, hier leren anderen weer wat van.
   Ja klopt dat is niet leuk, daar krijg je een kater van!
   Er zijn veel eerlijke mensen op datingsites maar er zijn natuurlijk ook mensen die, zoals jij ervaren hebt foto’s van anderen gebruiken.
   Het is toch een kwestie van op je hoede blijven en niet zomaar alles geloven wat mensen je vertellen.
   Per slot van rekening vind je van allerlei types op internet.
   Tip: Zie ook mijn artikel over foute mannen/foute vrouwen, players en scammers.

   Ik hoop voor jou dat je vroeg of laat de vrouw van je leven tegenkomt, heel veel succes verder!

   Groetjes Alicia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *