Eerlijkheid in relaties, op welk percentage van eerlijkheid zit hij of zij?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Eerlijkheid in relaties zijn de bouwstenen van liefde, vertrouwen, compassie en geluk. Uiteraard beweert iedereen van zichzelf dat hij of zij eerlijk is.

Ooit wel eens gehoord dat iemand tegen je zei: ik ben een leugenaar?

Eerlijkheid in relaties

Het kunnen genieten van de volledige eerlijkheid in relaties, komt pas echt tot stand als beiden partners ongeveer hetzelfde eerlijkheidspercentage bezitten.

Iedereen is in zijn of haar ogen eerlijk, maar de percentages van eerlijkheid lopen soms wel heel ver uit elkaar. De ene vrouw en of man bezit maar 30, 50, 70 % eerlijkheid in vergelijk met het eerlijkheidspercentage van een loyaal en integer persoon.

Eerlijkheid in relaties en of potentiële relaties, kun je testen door het HVW. Wat houdt het HVW in? De H staat voor horen, de V staat voor voelen en de W staat voor waarnemen. Ik heb deze afkorting zelf verzonnen en gebruik het als mijn kompas in het leven.

Eerlijkheid in relaties voorbeeld:

Iemand zegt tegen je: ik hou van je. Je hoort deze zin, deze uitspraak, maar je wilt het ook voelen en waarnemen. Op die manier voel je met je onderbuikgevoel vanzelf aan dat het woord is in balans met de daad en dan zit het altijd goed. Uiteraard kun je met je onderbuikgevoel ook aanvoelen dat het niet goed zit.

Als het woord en de daad uit evenwicht raken, dan betekent dit vaak dat er iets niet meer klopt in het totaalplaatje. Meestal gaan dan de alarmbellen rinkelen omdat je dit bijna feilloos aanvoelt met je voelsprieten, antennes en of intuïtie. De ander die niet echt en of een laag eerlijkheidspercentage heeft, strijd dit natuurlijk af. Misschien wel zo heftig, dat jij nog aan jezelf gaat twijfelen.

Sommige vrouwen en mannen hebben deze voelsprieten sterker ontwikkeld dan de ander. Doch alles kun je ontwikkelen als je jezelf erop toe legt. Laat je niet manipuleren en volg je onderbuikgevoel (je innerlijk gevoel, intuïtie). Hou je voelsprieten en je antennes scherp en ontwikkel hiermee je mensenkennis.

Eerlijkheid in relaties: mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel opeens veranderen.

Als integriteit, loyaliteit en of eerlijkheid in relaties ontbreekt, dan is vaak het einde zoek. Want je partner en of potentiële partner zou diegene moeten zijn waar je het meest op zou moeten kunnen bouwen en of vertrouwen.

Zonder vertrouwen, zonder eerlijkheid werkt niets, althans het werkt dan niet zoals het zou moeten werken. Er lopen nu eenmaal ook heel veel sneaky personen rond op deze aardbol. Mensen die je willen gebruiken en of misbruiken voor hun eigen belang. Vaak laten dit soort mensen alleen maar een spoor van gebroken harten achter zich. En gaan ze van de ene weer naar de andere.

Eerlijkheid in relaties: denk hier bij even aan foute mannen (foute vrouwen), players en genotsjagers. Dat zijn allemaal type mensen die beweren dat ze eerlijk zijn. Dat moeten ze wel van zichzelf beweren omdat ze je anders niet kunnen manipuleren naar hun verlangens en of behoeftes.

Vaak komt het voor dat manipulators al van af het begin af aan beweren dat ze niet van liegen en of leugens houden. Dit zeggen ze meestal al vooraf bij een van de allereerste gesprekken om je ervan te overtuigen dat ze integer en eerlijk zijn.

Iemand die van zichzelf weet dat hij of zij eerlijk is, vind dit vanzelfsprekend en loopt hiermee niet te koop. Integriteit en loyaliteit is dan een deel van deze persoon.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *