Hoe Een Komedie Film Jouw Eerste Date Kan Verbeteren

Posted by: liefde expert - Posted on:

Veel mensen vinden dat je op een eerste date niet naar de film moet gaan omdat je elkaar zo niet kunt leren kennen.

Hoe denk jij daarover? Wat zijn jouw ervaringen met betrekking tot een eerste date?

Uit eigen ervaring, en de ervaring van mijn cliënten weet ik dat je gerust naar de film kunt gaan.

In sommige gevallen kan het zelfs voordelig uitpakken, zeker als je niet zo’n prater bent of moeilijk een gesprek op gang weet te houden.

Als je samen naar de film gaat geeft het jullie beiden de gelegenheid om een beetje aan elkaar ”te wennen”.

Waarom een komedie film op de eerste date?

Als je besluit naar de film toe te gaan kun je kiezen uit een aantal genres. In theorie kun je kiezen uit actie films, horror films, documentaires, detectives, romantische films en komedies.

Zelf zou ik de eerste vier genres overslaan want actie films kunnen oppervlakkig zijn, horror films te eng, documentaires te saai en detectives te langdradig. Dan blijven romantische films en komedies over.

In principe is er niets mis mee om naar een romantische film te gaan maar het ultieme genre (tenminste voor een eerste date), is toch wel de komedie film. Niet omdat het kijken van komedies ”luchtig” is maar ook om een andere reden.

Wat onderzoek heeft onthuld

Een komedie is het beste omdat onderzoek heeft aangetoond dat wanneer iemand moet lachen diegene, zichzelf sneller openstelt en persoonlijke dingen deelt en dat is nu juist de manier waarop twee mensen een band opbouwen met elkaar.

De reden waarom iemand zichzelf sneller openstelt en persoonlijke dingen deelt wanneer er gelachen wordt is omdat het lichaam op die momenten het stofje endorfine vrijmaakt en dat is een hormoon waardoor iemand de neiging krijgt sociale connecties te maken.

Het onderzoek waar ik het hier over heb is gehouden onder 112 studenten met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 22 jaar. Ze hebben deze groep van 112 studenten vervolgens over drie groepen verdeeld maar wel zo dat er in elke groep ongeveer evenveel mannen als vrouwen zaten om te voorkomen dat het verschil tussen man en vrouw een effect zou hebben op de resultaten.

Alle groepen kregen voor een duur van 10 minuten een filmpje te zien waarbij de eerste groep een grappig filmpje bekeek, de tweede groep een neutraal golf instructie filmpje en de derde groep een aantal dierlijke scenes.

Vervolgens werd er goed gelet op de sociale interactie tussen de personen in elke groep en tot de grote verbazing van de onderzoekers ontdekten ze dat de mensen in de eerste groep een aanzienlijk betere klik hadden met elkaar dan de personen in de andere groepen. Dit zou dus te danken zijn aan het stofje endorfine dat door het lichaam wordt aangemaakt wanneer er gelachen wordt.

Wat als je niet in staat bent om iemand te laten lachen tijdens een eerste date?

Als je van nature grappig bent dan is het natuurlijk makkelijker om je date – tijdens een eerste date – te laten lachen waardoor diegene endorfine aan zal maken en zichzelf meer openstelt.

Maar wat nu als je ofwel geen komediant bent of de ander een beetje introvert is en niet snel om jouw grapjes lacht omdat het ijs nog niet gebroken is?

Heb je dan een probleem of niet? Gelukkig niet, tijdens dit onderzoek is gebleken dat het simpelweg voldoende is om aanwezig te zijn wanneer de ander lacht.

Diegene hoeft dus niet perse om jouw grapjes te lachen om dit proces (waarbij endorfine wordt aangemaakt) te activeren.

Is een komedie film kijken tijdens de eerste date een garantie op succes?

Ieder mens is verschillend en soms passen twee mensen gewoon niet bij elkaar. Op zich is dat erg jammer als je jezelf erg aangetrokken voelt tot de ander maar het is helaas niet anders.

Nu heb je tijdens het kijken van een film niet echt veel tijd om te praten maar vergeet niet dat jullie tijdens de film ook op een non verbale communicatie met elkaar communiceren.

Daarnaast hebben jullie ook met elkaar kunnen praten op weg naar de film, tijdens het bestellen van de popcorn, tijdens de voorprogrammering, tijdens de film (fluisterend), in de pauze en na de film waardoor je al snel een indruk van elkaar kunt krijgen.

Zo kan het dus ook gebeuren dat een van jullie tijdens de eerste date concludeert dat jullie niet echt een goede match zijn en dan is het kijken van zo’n goede komedie film uiteraard niet een of ander wondermiddel wat de ander opeens van gedachten laat veranderen.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *