De FWB relatie

Posted by: liefde expert - Posted on:

De FWB relatie, de AAP, de BOB wat zijn dat voor relaties?

Letterlijk betekend de FWB relatie : vrienden met voordelen, gericht op het seksuele vlak. Je zou de friends with benefits relatie ook zo kunnen omschrijven: wel de lusten maar niet de lasten.

De FWB is iets wat bij je past of niet. Deze FWB-relatie is dus alleen op vriendschap en op seks gebaseerd, niet meer en niet minder. Sommigen gruwelen hiervan en anderen willen niets anders. Hoe divers kan een mens zijn?

Sommige singels kiezen bewust voor een liefdesrelatie en houden het bij een LAT relatie (living apart together). Ze kiezen er dus voor om geen gezamenlijke huishouding te voeren. Deze vorm van relatie wordt meestal gekozen als beiden partners hun zelfstandigheid niet willen opgeven.

Als een LAT relatie tegelijkertijd een open relatie is geven partners elkaar de vrijheid om ook seksuele contacten met anderen te hebben.

Een normale LAT relatie is soms een noodzaak, als de partners ver van elkaar vandaan wonen. Doch men kan ook met iemand uit de regio kiezen voor een LAT relatie en deze LAT relatie blijft een LAT relatie totdat men niet beslist om samen te gaan wonen en of te trouwen.

Je hebt ook nog de AAP relatie, dat houdt in dat men alleen afspreekt wanneer het beiden partners uitkomt. Het staat dan ook voor Afspreken Als het Past. Wat ze heden ten dagen niet allemaal verzinnen om enkel en alleen hun lustgevoelens te kunnen najagen. Maar goed, dat moet iedereen zelf weten.

Nou ja een ieder zijn of haar ding, als je er beiden dan maar hetzelfde in staat zodat je de ander niet onnodig gaat kwetsen omdat je hem of haar maar alleen illusies hebt geven op een eventuele vaste relatie enkel om jouw doel te kunnen behalen. In dat geval wordt het een heel ander verhaal: foute mannen en foute vrouwen, hoe herken je ze? In dat geval is de ene partner de andere partner aan het manipuleren!

De FWB relatie

Als je een FWB relatie hebt, dan is dat een vorm van relatie waarin men zich absoluut niet aan elkaar wilt verbinden. De FWB relatie zou je dus kunnen zien als een seksrelatie met een vriend en of vriendin en meer is het dus echt niet.

Ze hebben dan seks met iemand die ze kunnen vertrouwen, daar is het enigste waar friends with benefits relatie op is gebaseerd. Het gaat hier dus meer om het bevredigen van elkaars lustgevoelens. Je kunt niet stellen dat het hier om liefde gaat. Want de kloof tussen het bevredigen van lustgevoelens en liefde is niet groot maar enorm groot.

In een FWB relatie zou je hem of haar als een soort van escort en of als gigolo kunnen zien. Het enigste verschil is dat je er beiden niet voor hoeft te betalen en dat je het doet met een persoon die “vertrouwd” voor je is. Uiteraard staat dit los van liefde.

Wanneer een van de partners die in een FWB relatie zit een vaste partner krijgt dan houdt de FWB relatie vrijwel ook meteen op.

Als beiden partners tevreden zijn met een FWB relatie dan ontstaan er niet vaak problemen. Doch als een van de partners op een vaste relatie hoopt en of blijft hopen en de ander absoluut niet dan kan dit de nodige stress, spanningen en teleurstellingen geven.

Sommige mensen kiezen voor dus voor een FWB relatie omdat ze het dan kunnen doen met iemand die ze al kennen.

Verder heb je nog de BOB relatie, dat houdt in Bed Ontbijt Buiten.

De FWB relatie, de AAP relatie, de BOB relatie zijn dus voornamelijk gericht op het bevredigen van elkaars lustgevoelens.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *