5 Tips Om De Pijn Te Verzachten En Je Gebroken Hart Te Lijmen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een van de vele oorzaken van een gebroken hart is liefdesverdriet.

Soms is liefdesverdriet zo sterk dat het echt voelt alsof je een gebroken hart hebt.

Je bent diep teleurgesteld, voelt een sterk gemis, denkt constant aan je ex en voelt gewoon een enorme leegte. Al datgene wat vertrouwd voor je was, is opeens weg! Verdwenen in het niets!

De tranen gaan hun vrije gang en dat is maar goed ook dat je ze laat komen (tranen bevatten namelijk bevuilde ether en het is goed dat dit uit je lichaam gaat). Het enige waar je misschien zin in hebt als je last hebt van liefdesverdriet is met een lekkere warme deken op de bank gaan liggen. Je zou zo graag willen dat je gebroken hart zou healen, maar dat heeft allemaal zijn tijd nodig. Dat proces kun je nu eenmaal niet forceren.

In deze fase van je leven,  wil je gewoon even sip zijn en nergens aan hoeven denken! Je zegt misschien tegen je zelf : morgen is weer een nieuwe dag en dan pak ik mezelf weer op. Heel vaak lukt dat niet als je een gebroken hart hebt op. Hartzeer is niet zomaar iets!

Herken je dat?

Dan kun je de onderstaande tips gebruiken om de pijn te verzachten en je gebroken hart te lijmen.

1. Lijm je gebroken hart door alle emoties toe te laten

Omdat liefdesverdriet soms zo hevig is proberen we deze emoties te onderdrukken. We proberen onszelf constant af te leiden zodat we maar niet aan onze ex hoeven te denken en aan die toekomst zonder hem of haar.Laat staan alle prachtige en intense momenten die we hebben meegemaakt en misschien nooit meer terug krijgen.

Het wegdrukken van onze emoties kan op de korte termijn goed helpen want zo ervaren we immers minder leed.Op de lange termijn kan het wegstoppen van liefdesverdriet echter catastrofale gevolgen hebben en veel van die gevolgen zijn lastig terug te draaien.

Sommige mensen bouwen bijvoorbeeld een hele hoge en dikke muur om zich heen die voor andere mensen lastig te doordringen is en anderen hebben de pech ziek te worden. Het liefdesverdriet, de stress, het wrok, de angst en de woede die ze jarenlang hebben weggestopt gaan zich uiten op ongewenste manieren.

Het is dus erg belangrijk dat we dit voorkomen en onze gevoelens toelaten zodat we ze kunnen verwerken.

Als de emoties in het begin echter te hevig zijn omdat je een enorme lading aan emoties over je heen krijgt kun je dit stapsgewijs doen. Je laat de gevoelens dan bijvoorbeeld voor een kwartiertje toe en daarna neem je even een kwartiertje ”pauze” door jezelf af te leiden. Vervolgens begin je weer opnieuw.

Hoe meer je dit doet hoe zwakker deze emoties zullen worden. Gooi gewoon alles eruit!

2. Een gebroken hart lijmen is lastig als je alleen aan de positieve dingen denkt

Misschien zijn jullie een maandje samen geweest, misschien een jaar, misschien wel 5 jaar en misschien wel meer als 10 jaar. Jullie hebben samen een geschiedenis en waarschijnlijk hebben jullie net zoals elke stelletje zowel ups als downs meegemaakt.

Nu jullie relatie voorbij is ligt de focus natuurlijk op de leuke dingen die je gaat missen maar jullie relatie was natuurlijk niet alleen positief. Er is iets wat de breuk heeft veroorzaakt. Mensen veranderen niet vaak, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel opeens veranderen.

Jullie hebben vast en zeker ook momenten gehad waarop jullie knallende ruzie hadden, elkaar negeerden of andere negatieve dingen hebben meegemaakt.

Probeer dus ook regelmatig aan die momenten te denken.

3. Verwijder alle spullen die je constant aan hem of haar laten denken

De kans is groot dat je veel spullen in huis hebt die ervoor zorgen dat je constant aan hem of haar wordt herinnerd. Op die manier wordt het natuurlijk erg lastig om je liefdesverdriet te verwerken en je gebroken hart te lijmen. Probeer daarom al die spullen te verkopen via een website zoals marktplaats, weg te geven of bijvoorbeeld te ruilen.Als je daar op dit moment nog niet aan toe bent omdat jullie relatie pas over is kun je ze misschien opbergen. Zo heb je de spullen nog maar kun je ze in ieder geval niet zien.

4. Vermijd plekken waar je ex komt om je liefdesverdriet sneller te verwerken

Je wilt je liefdesverdriet verwerken en je gebroken hart lijmen maar dat gaat lastig als je jouw ex voortdurend tegen het lijf loopt. In zo’n situatie zullen namelijk alle leuke herinneringen bovenkomen en wordt je weer geconfronteerd met je verlies.

Het is daarom erg belangrijk om je ex, zeker in het begin, zoveel mogelijk te vermijden. Als je kort bij elkaar in de buurt woont, veel gedeelde vrienden hebt en/of kinderen hebt is dat natuurlijk lastig en zul je een beetje moeten improviseren. Dat leidt misschien tot onpraktische situaties maar zo kan je gebroken hart wel sneller genezen. Waak ervoor dat je een claimgedrag gaat vertonen want dat verergerd alles alleen nog maar meer.

5. Verwerk je liefdesverdriet door te sporten

Als je veel last hebt van liefdesverdriet is het een goed idee om te gaan sporten. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, hardlopen, tennissen, voetballen, kick boksen, zumba, fitness, etc.Door te sporten wordt er namelijk een stofje genaamd serotonine aangemaakt en dat stofje heeft een positieve invloed op o.a. je stemming en emoties.

Natuurlijk doet het zeer als je partner een einde aan de relatie heeft gemaakt daar valt niet over te twisten. Maar bedenk : als je op dat moment waarop hij of zij een einde aan de relatie had gemaakt, nog bij hem was gebleven, dan had je vanaf dat moment altijd aan het kortste eind getrokken. Want je krijgt dan toch niet meer die liefde van hem of haar die je jezelf zou toewensen.

Dat klinkt misschien hard, maar je moet toch een “handvat” hebben om je gebroken hart te kunnen verwerken. En dit is er dan eentje!

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *