Gelukkig Worden? Ontdek Deze 7 Waardevolle Tips

Posted by: liefde expert - Posted on:

Je wilt graag gelukkig worden maar hoe pak je dat aan?

Voordat we gaan kijken naar een aantal tips is het belangrijk om jezelf af te vragen: waarom ben ik niet gelukkig?

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt gemaakt waarom je niet gelukkig bent moet je eerst kijken of je die oorzaken kunt elimineren.

Gelukkig worden begint namelijk met het elimineren van de oorzaken waardoor je ongelukkig wordt.

Heb je de oorzaken geëlimineerd en ben je nog steeds ongelukkig of lukt het niet om de oorzaken te elimineren?

Gebruik dan de onderstaande tips.

Verzorg jezelf beter

Als je jezelf niet gelukkig voelt is het vaak makkelijk om nalatig te zijn in het verzorgen van jezelf. Wat is het resultaat?

Wanneer je in de spiegel kijkt en ziet dat je er ”slecht” uit ziet word je nog ongelukkiger. Het is dus belangrijk om die cirkel te doorbreken en jezelf beter te gaan verzorgen.

Ga vandaag bijvoorbeeld nog naar de winkel om een nieuwe outfit te kopen, naar de kapper, de pedicure of de sportschool.

Doe er alles aan om jezelf weer fris en fruitig te voelen. Wanneer je in de spiegel kijkt en ziet dat je er goed uit ziet is gelukkig worden een stuk makkelijker.

Wees dankbaar

Als mens kijken we vaak naar de dingen die we niet hebben in plaats van de dingen die we wel hebben en gelukkig worden, wordt op die manier echt belemmerd.

We voelen zo namelijk altijd een ”gebrek aan” en dat is niet goed. We moeten onszelf dus gaan focussen op de dingen die we wel hebben.

Start daarom met het opschrijven van 25 dingen waar je dankbaar voor kunt zijn.

Misschien gelden de onderstaande punten voor jou:

 1. Je hebt een dak boven je hoofd
 2. Je hebt inkomsten
 3. Je hebt familie die om je geeft
 4. Je hebt vrienden die om je geven
 5. Je hebt leuke kleding
 6. Je hebt ogen om dit te lezen
 7. Je hebt een leuk karakter
 8. Je hebt een unieke uitstraling
 9. Je hebt benen om te lopen
 10. Je hebt handen om te typen
 11. Je hebt longen die nog goed werken
 12. Je hebt leuke kinderen
 13. Je hebt lieve ouders
 14. Je hebt leuke collega’s
 15. Je leeft in een vrij land
 16. Je hebt kansen
 17. Etc.

Doe deze oefening echt en dwing je brein om te zoeken naar minimaal 25 dingen om dankbaar voor te zijn.

Schrijf deze ook echt op zodat je de lijst ten alle tijden kunt lezen. Voel vervolgens hoe dankbaar je mag zijn dat je al die dingen hebt.

Het is namelijk niet vanzelfsprekend.

Vergelijk op een slimme manier

Wil je echt gelukkig worden? Vergelijk jezelf dan nooit meer met mensen die het beter hebben dan jou maar met mensen die het slechter hebben dan jou.

Als je jezelf vergelijkt met mensen die het ”beter” hebben dan voel je ”gebrek”.

Vergelijk je jezelf met mensen die het slechter hebben dan voel je dankbaarheid (als je jezelf tenminste echt inleeft in andere mensen).

Gelukkig worden door gezonde voeding?

Ja, je kunt gelukkig worden door gezonder te eten.

Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat een gezond voedingspatroon vol met vitamines, mineralen en essentiële vetzuren bijdraagt aan een gelukkiger en stabieler leven.

Eigenlijk ook erg logisch want ons lichaam heeft die stoffen nodig en ja als we die stoffen niet (genoeg) binnen krijgen kan ons lichaam toch ook niet goed functioneren?

Wij zijn in principe hetzelfde als een plant. Als een plant niet de benodigde stoffen kan opnemen groeit de plant niet (goed).

Het verschil tussen personen met een gezonde levensstijl en personen die niet genoeg vitamines, mineralen en essentiële vetzuren binnen krijgen is echt bizar.

Zo heeft de Britse fysioloog Bernard Gesh in 2002 een test gedaan onder 231 gevangenen waarbij hij de groep in tweeën verdeelde en de ene groep extra vitamines, mineralen en essentiële vetzuren gaf en de andere niet.

In de groep met extra vitamines, mineralen en essentiële vetzuren daalde de aantal overtredingen met 40% en in de andere groep konden ze geen positieve veranderingen waarnemen.

Heb jij een doel of passie?

Mensen hebben een doel of passie nodig. Iets waar ze naar kunnen uitkijken en als ze dat niet hebben worden ze vaak ongelukkig.

De truc achter gelukkig worden is dus het vinden van een doel of passie. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Uit eigen ervaring weet ik dat je soms gewoon niet weet wat je ”echt” leuk vindt.

Wat je kunt doen is op het internet gaan zoeken naar hobby’s en kijken of daar iets bij zit wat jij echt leuk vind.

Mocht je niets vinden dan kun je altijd nog even aan je ouders vragen wat jij vroeger echt leuk vond om te doen of wat je vroeger graag wou worden.

En anders kun je ook nog altijd aan een aantal vrienden vragen waar jij, volgens hen, goed in bent. Misschien kom je zo wel op ideeën.

Het is in ieder geval belangrijk om te blijven zoeken totdat je een passie/doel gevonden hebt.

Help anderen

Je kunt gelukkig worden door minder bedeelde mensen, op een onbaatzuchtige manier, te helpen.

Ik heb het niet over ”alle anderen gelukkig proberen te maken”. Ik heb het over letterlijk dingen doen voor andere mensen in de zin van ”vrijwilligerswerk.”

Als je iemand kent in jouw buurt die hulp nodig heeft en dat niet krijgt, bied jouw hulp vrijwillig aan zonder dat je iets terug verwacht.

Test het uit en je zult merken dat het voldoening geeft en je jezelf prettiger gaat voelen.

The most worth-while thing is to try to put happiness into the lives of others. – Robert Baden-Powell

Gelukkig worden dankzij dopamine?

Door het stofje dopamine kun je echt gelukkig worden. Dopamine staat dan ook niet voor niets bekend als het ”gelukshormoon”.

Wat kun je doen om extra dopamine te krijgen?

Sporten.

Wanneer je sport worden er namelijk stofjes aangemaakt die de aanmaak van dopamine stimuleren. Wacht dus niet langer en ga direct sporten!

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *