Gevoelens en emoties erkennen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Gevoelens en emoties erkennen hoe doe je dat en wat is het geheim hierachter? Er zijn verschillende manieren waarop wij met gevoelens en emoties kunnen omgaan, ik benoem er hier een paar:

  • Je kunt ze volledig doorstaan (gevoelens en emoties erkennen)
  • Je kunt afleiding zoeken
  • Je kunt je gevoelens en emoties onderdrukken
  • Je kunt je gevoelens en emoties verdoven
  • Je kunt alleen anderen de schuld geven
  • Je kunt ze bagatelliseren

Verdrietige gevoelens en emoties erkennen en doorstaan is helemaal niet erg, daar hoef je jezelf niet voor te schamen!

Je gevoelens en emoties erkennen is van belang, dit omdat zij ook een groot deel van jezelf zijn. Alles wat deel uit maakt van jezelf zou je dus in principe lief moeten hebben.

Het proces van gevoelens en emoties erkennen, zorgt ervoor dat je jouw tranen de vrije loop laat. Het is altijd goed om je tranen de vrije loop te laten, want onze tranen zorgen ervoor dat de (opgenomen) vervuilde ether ons lichaam weer kan verlaten. Anders gezegd: dat de opgenomen negatieve energieën ons lichaam weer kan verlaten. Dat is een van de redenen waarom je jezelf naar een huilbui weer beter voelt.

Gevoelens en emoties erkennen

Pijn, verdriet en tranen kunnen soms heftig zijn, doch soms ook een leermeester voor ons zij. Ze kunnen ons soms duidelijk maken dat we misschien beter een andere weg in kunnen slaan of dingen anders moeten gaan aanpakken.

Gevoelens en emoties erkennen houdt ook in: dat je er weer naar streeft om dat rustpunt in je leven terug te kunnen krijgen. Irritaties ontstaan uit randverschijnselen, en randverschijnselen ontstaan weer omdat er in de Kern iets niet goed zit.

Geest, Ziel en Lichaam

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam dat houdt in dat we op al deze 3 niveaus onze verlangens en behoeftes hebben. Als deze verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus compleet ontbreekt dan kan het hele gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Gevoelens en emoties erkennen houdt ook in, dat je ze toestaat om te fungeren als kompas in je leven. Ze geven heel vaak aan wat goed voor je is en wat niet. Vandaar dat het belangrijk is om naar je gevoelens en emoties te luisteren (soms leren ze ons namelijk ook iets over onszelf). Daarnaast is het ook van belang om naar je intuïtie te luisteren.

Liefde, innerlijke liefde is een kracht waar we onszelf op zouden kunnen richten als gevoelens en emoties de overhand krijgen. Op die manier stellen we ons helemaal open voor onszelf. Blijven we dicht bij onszelf en ontstaat er langzamerhand weer vreugde in onszelf (gevoelens en emoties erkennen).

Onze gedachtes zijn de manier, of is het niveau waarop we scheppen. Als we onze gedachtes met liefde kunnen veranderen dan is dat de beste manier om weer in onze kracht te gaan staan.

Laat Gods licht weer door je heen schijnen. Hier wordt een vonk licht in mensen mee bedoeld die niet voor geld te koop is. Het gaat hier dus om een onzichtbare positieve energie met zichtbare gevolgen (anderen benoemen het woord Gods licht ook wel als je innerlijke bron en of je hogere zelf)

Op die manier stelt jouw Geest zich open voor liefde en als gevolg daarvan schijnt er weer licht in de duisternis. Met anderen woorden: dan zitten we onszelf niet meer in de weg.

En dit zorgt er dan weer voor dat er weer oplossingen kunnen komen. Het is altijd beter om je energie te steken in het bedenken van oplossingen i.p.v. in problemen.

Liefde is nu eenmaal een Goddelijke brandstof als je het op de juiste manier interpreteert. En daar is hoe dan ook een warm hart voor nodig.

Breng de op hol geslagen radertjes van je Geest weer tot rust.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *