4 Fouten Die Je Moet Voorkomen Als Je Een Goede Relatie Wilt

Posted by: liefde expert - Posted on:

Als je een goede relatie wilt zul je constant moeten werken aan je relatie.

Doe je dat niet dan is de kans vele malen groter dat jullie relatie uiteindelijk eindigt in een relatiebreuk.

Maar hoe doe je dat nu? Hoe kun je jullie relatie verbeteren? Het is voor mij lastig om die vraag te beantwoorden omdat elke relatie weer anders in elkaar zit.

Desalniettemin zijn er gelukkig toch een aantal ”basis principes” waar je als partners rekening mee kan houden. Hieronder vind je in totaal 4 tips om van een ”oké” relatie een goede relatie te maken.

Als je een scorekaart bijhoud is het lastig om een goede relatie te creëren.

Als je een goede relatie wilt is het belangrijk om elkaar te kunnen vergeven en dat lukt niet als je een scorekaart bijhoudt. Je zult dus moeten stoppen met het ”tellen” van de “fouten” die je partner maakt.

Iedereen maakt fouten (we zijn zelf ook niet perfect) en de ander constant confronteren met fouten die in het verleden gemaakt zijn zorgt ervoor dat die wonden niet kunnen helen. En daardoor kan iemand zich gefrustreerd gaan voelen. Een ieder verdient weer een nieuwe kans, aangezien we allemaal van fouten kunnen leren.

Omdat het vergeven van anderen een vaardigheid is zal het in veel gevallen even duren voordat je dat onder de knie hebt. Wees niet te streng voor jezelf en geef het wat tijd.

Een goede relatie scheppen is lastig als je niet ”echt” met elkaar praat.

Reis je wel eens met de trein of de bus? Dan zul je vast hebben opgemerkt dat veel mensen bezig zijn met hun mobiele telefoon.

Op zich is daar niks mis mee en het is natuurlijk ook prettig dat we contact kunnen houden met onze naasten maar het is op die manier wel lastiger om een ”echte” connectie te maken.

Zorg er dan ook voor dat ”virtuele communicatie” niet de basis voor jullie relatie wordt. Niets kan een ”echt” gesprek vervangen.

Het is overigens ook belangrijk geen discussies uit te praten via de app/sms. Er kan zo veel te makkelijk een misverstand ontstaan.

Stelletjes die een goede relatie hebben zijn open en eerlijk tegen elkaar.

Hoeveel gelukkige stelletjes ken je die voortdurend tegen elkaar liegen? Ik ken er persoonlijk geen.

Vrijwel alle goede relaties zijn gebaseerd op vertrouwen, openheid en eerlijkheid. Hoe eerlijker je bent hoe beter het in de meeste gevallen is.

Overigens niet alleen in het dagelijkse leven maar ook over je verleden. Als je in het verleden iets gedaan hebt waar je niet trots op bent vind je dat misschien lastig maar wat nu als je niet eerlijk bent?

Wat als je partner er uiteindelijk via een ander achterkomt? Waarschijnlijk is je partner dan een stuk kwader omdat je het doelbewust hebt achtergehouden.

Stelletjes met een goede relatie worden vrijwel nooit jaloers om onschuldige dingen.

Ken je die stelletjes die voortdurend ruzie hebben omdat een van de twee partners extreem jaloers is? Kijk dat is nu een goed recept voor een slechte relatie.

Als je een goede relatie wilt hebben is het belangrijk dat jullie elkaar – tot op een bepaalde hoogte -vrijlaten.

Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen problemen moeten ontstaan als een van de twee op een onschuldige manier met een buitenstaander praat.

Kwaad worden en de ander controleren heeft overigens ook geen zin. Als een van de twee perse wilt vreemdgaan dan gebeurt dat toch.

Zoiets kun je in de meeste gevallen namelijk niet tegenhouden, ook al denken sommige mensen van wel.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *