8 Verschillen Tussen Stelletjes Met Een Slechte En Goede relatie

Posted by: liefde expert - Posted on:

Als twee mensen een goede relatie hebben is dat zeker niet te danken aan ”stom geluk”.

Ze zijn zichzelf misschien niet bewust van de dingen die ze doen waardoor hun relatie zo goed is maar ze doen wel degelijk dingen anders dan de meeste stelletjes.

Gelukkig laat succes sporen achter dus het is vrij makkelijk om te ontdekken wat mensen met een goede relatie nu eigenlijk anders doen.

In dit artikel deel ik 8 veel voorkomende fouten die je absoluut dient te voorkomen als je het samen lang wilt uithouden.

1. Samen maar toch gescheiden

Het is makkelijk om de denkfout te maken dat je samen bent terwijl je dat eigenlijk niet bent.

Wat ik hiermee bedoel is dat je fysiek gezien met je partner in één kamer kunt zijn maar emotioneel en geestelijk gezien toch gescheiden bent.

Zo heb je het idee dat je samen tijd doorbrengt maar in werkelijkheid is er geen connectie.

Dit is een veelvoorkomende fout waardoor de meeste stelletjes nooit een goede relatie ontwikkelen.

Als je samen tijd doorbrengt is het belangrijk om ook echt een connectie te maken en dat kun je doen door de focus te leggen op elkaar.

Het is dus erg belangrijk om zo nu en dan de telefoons weg te leggen en de tv uit te zetten en gewoon te praten of iets anders te doen wat interactief is.

2. Weten waar je aan toe bent

Ieder mens is anders en iedereen probeert zijn of haar eigen financiële en persoonlijke doelen te bereiken.

We zijn er dagelijks mee bezig en het laatste waar we zin in hebben zijn die saaie huishoudelijke taken.

Het zijn echter wel taken die moeten gebeuren want anders wordt het een vieze boel en dat is natuurlijk ook ongewenst.

Stelletjes die een goede relatie hebben maken daarom duidelijke afspraken over wie wat doet met betrekking tot het huishouden en houden zich daaraan.

3. Een goede band met de schoonfamilie

Voor de meeste mensen is het belangrijk dat hun partner en familieleden door dezelfde deur kunnen.

Het is daarom verstandig om enige tijd en moeite te investeren in het opbouwen van een band met de meest belangrijke familieleden.

Misschien is dat niet het leukste wat er is maar gelukkig hoeven die ”relaties” ook niet uit te groeien tot diepe vriendschappen.

Kleine gebaren zoals soms een berichtje sturen via de telefoon of social media, kaartjes versturen en interesse tonen wanneer de familie bij elkaar is zijn voldoende.

4. Regelmatige seks is onderdeel van elke goede relatie

Een relatie draait natuurlijk niet alleen maar om seks maar seks is wel een belangrijk onderdeel van elke goede relatie.

Het is enerzijds om de ”behoeftes” te voldoen en anderzijds om een sterke fysieke band te ontwikkelen.

Als er geen regelmatige seks is – denk aan meerdere keren per week – is de kans groot dat een van de twee het uiteindelijk buiten de deur zoekt.

Misschien vind je dat vervelend om te lezen maar het is wel de waarheid.

Er zijn redelijk veel datingsites die zich specifiek richten op mensen die willen vreemdgaan en die sites hebben -bij elkaar – miljoenen leden. Allemaal leden waarvan de partner denkt dat ze trouw zijn.

5. Interesse tonen en gevoelens delen

Als je het samen echt lang wilt uithouden zul je constant moeten communiceren. Je zult dus interesse moeten tonen, goed moeten luisteren en ook je eigen gevoelens moeten delen.

Stelletjes die een goede relatie hebben maken er dan ook een dagelijkse gewoonte van om de – koetjes en kalfjes gesprekken – zoveel mogelijk te vermijden en te praten over dingen die er echt toe doen.

De stellen die dat niet doen en eigenlijk alleen maar praten over het broodnodige zullen uiteindelijk uit elkaar groeien en het gevoel krijgen als broer en zus te leven.

6. Wees intiem met elkaar

Als je een goede relatie wilt creëren gaat het uiteraard verder dan regelmatig seks hebben en er voor elkaar zijn op emotioneel gebied.

Het is ook belangrijk om romantiek, passie en intimiteit te scheppen door te kussen, knuffelen, elkaar aan te raken en/of te kriebelen, handen vast te pakken en elkaar te masseren (als jullie dat fijn vinden).

Natuurlijk is de een wat romantischer dan de ander maar ieder mens heeft tot op een bepaald niveau warmte nodig dus ”niet romantisch zijn” is geen excuus.

7. Wees gelukkig met jezelf en heb een eigen leven

Een goede relatie bestaat uit twee personen die niet alleen gelukkig zijn met elkaar maar ook gelukkig zijn met zichzelf.

Het is daarom erg belangrijk  dat jullie beiden aandacht besteden aan hetgeen waar jullie gelukkig van worden en elkaar ook vrij laten om dat te doen.

Als een van jullie twee het idee heeft dat jullie geblokt of bezwaard worden in het achtervolgen van een droom/passie zal de relatie het niet lang uithouden.

8. Gedeelde interesses/doelen/mentaliteit

Als je een goede relatie wilt zullen jullie ook bij elkaar moeten passen want verliefd zijn is niet genoeg.

Misschien in het begin wel omdat je door een roze bril kijkt maar uiteindelijk gaan jullie samen leven en zijn ook de praktische zaken van belang.

Het werkt gewoon niet als jullie – in grote lijnen – niet dezelfde interesses, mentaliteit en doelen hebben.

Stel jezelf maar eens voor hoe het zou zijn als de een het liefste leuke dingen buitenshuis wilt doen en de ander een echte huismus is, of de een sparen noodzakelijk vind en de ander absoluut niet.

Zoals je ziet zal dat in de meeste gevallen een probleem zijn.

Het is overigens niet zo dat een relatie niet kan werken als beiden personen anders zijn qua karakter, soms kan dat juist aanvullend werken.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *