Mannen hebben een ingebouwde kaartenbak

3 Mannen hebben een ingebouwde kaartenbak

We weten dat mannen visueel zijn ingesteld. Maar wat houdt dat precies in? We hebben allemaal als buitenstaander wel eens gezien dat de aandacht van mannen snel wordt getrokken door aantrekkelijke vrouwen. Het is voor een man onmogelijk om niet aangetrokken te worden door een aantrekkelijke vrouw. Het verlangen om te kijken is heel sterk.

Als mannen naar een aantrekkelijke vrouw kijken, hoeft het niet per se seksueel van aard te zijn. Mannen bewonderen graag schoonheid in vrouwen, net zoals wij van schoonheid in bijvoorbeeld kunstwerken genieten. Dus mannen denken dan niet gelijk aan seks, maar bewonderen het uitzicht.

Maar wat de meesten van ons niet weten is dat elke man een ingebouwde kaartenbak vol met opgeslagen sensuele beelden heeft, die zomaar kunnen binnenkomen of bewust opgehaald kunnen worden.

Ook weten we dat mannen vaak aan seks denken. En niet op de manier dat ze zich verheugen als ze weer thuis komen en seks hebben, maar er komen sensuele beelden bij hun binnen. Sensuele beelden die zomaar onvrijwillig kunnen binnenkomen. Daarom worden er ook vaak aantrekkelijke vrouwen afgebeeld in commercials, bladen of op bijvoorbeeld billboards. Denk maar eens aan autoshows waar altijd aantrekkelijke vrouwen staan. Zij beelden uit: ik wil jou en dat vertaalt zich naar de auto. Mannen zijn hier gevoelig voor en autofabrikanten zijn zich hier heel goed van bewust.

De beelden die bij mannen binnenkomen kunnen zelfs teruggaan tot hun tienerjaren. Ongelooflijk hé? Mannen hebben een oneindige voorraad aan opgeslagen sensuele beelden in hun hoofd oftewel kaartenbak. Het kan een herinnering aan jou zijn, daarom wil je partner misschien het licht aan als jullie vrijen, zodat hij het beeld van jou kan opslaan. Of een herinnering aan bepaalde stukken van een film, een herinnering aan een bepaald beeld van een magazine, of een mooie vrouw die je partner wel eens is tegengekomen. De sensuele beelden in hun ingebouwde kaartenbak variëren.

En onze maatschappij helpt hun hiermee een handje door al die prikkels om hen heen.
Weinig mannen kunnen deze ongewenste sensuele beelden in hun hoofd tegenhouden of kunnen zich weerhouden om te kijken naar een aantrekkelijke vrouw, maar ze kunnen zichzelf wel trainen de discipline op te brengen om er niet aan toe te geven.

Pagina 8 van 15 —> lees verder op Pagina 9
–> naar eerste pagina
Copyright ©