Mannen zijn ook romantisch 2

5.1 Hoe krijg ik de romantiek terug?

“Wat is het dunste boek ter wereld? Wat de meeste mannen over vrouwen weten.”
Als we niet weten hoe we iets moeten doen, doen we het vaak niet. Dat geldt voor vrouwen en mannen. Dus denk eraan dat als je partner probeert om romantisch te zijn en je dan kritiek levert of je partner plaagt, de romantiek helemaal op houdt. Het kan dan jaren duren voordat je partner het nogmaals probeert.

Bespreek met je partner of hij in het verleden is gekwetst terwijl hij romantisch wilde doen en wat hij onder romantiek verstaat. Dat kan verklaren waarom hij het niet nog eens probeert. Laat hem zien dat hij geen risico loopt als hij een poging waagt. En geef hem duidelijke hints (nee, geen instructies) over wat jij onder romantiek verstaat en graag zou willen doen. Want nee, hij kan niet je gedachten lezen.

Man: “Zeg wat je wilt. Hierover kunnen we duidelijk zijn: terloopse aanwijzingen werken niet, duidelijke aanwijzingen werken niet, zonneklare aanwijzingen werken niet …… Zeg nou gewoon eens wat je wilt!” Vrouw: “Ik wil dat je ……………..”

Wanneer je partner veel tijd besteedt aan bijvoorbeeld het uitzoeken van een mooi cadeau, bekritiseer hem dan niet, laat je waardering zien en neem de tijd om hem te bedanken voor de tijd en energie die hij erin gestoken heeft. Anders gaat je partner de volgende keer op veilig spelen. “In sommige opzichten zijn mannen net dolfijnen, je beloont ze en dan laten ze graag hun trucjes zien.” Dus overtuig hem ervan dat alles waar hij aandacht aan besteedt jou het gevoel geeft dat hij van je houdt.

Tegenwoordig werken vaak beide partijen en vinden we het moeilijk om vanuit de harde werkcultuur om te schakelen naar de zachtheid van romantiek. Je partner wil eerst ontspannen voordat hij romantisch kan zijn. Als je als vrouw dat begrijpt en je hem na zijn werk de tijd gunt, zal hij de rest van de avond meer aanwezig zijn. Soms moet een man eerst even alleen zijn met zijn gedachten voordat hij zich op jou kan focussen.

Wil je romantiek in je relatie? Maak tijd voor elkaar vrij. We laten onze dag te vaak bepalen door kinderen, werk, onze lijstjes met dingen die gedaan moeten worden en het helpen van anderen. Begin je relatie opnieuw met meer romantiek en meer tijd voor elkaar.

Pagina 13 van 15 —> lees verder op Pagina 14
–> naar eerste pagina
Copyright ©