Mannen zijn ook romantisch

5 Mannen zijn ook romantisch

Als we kijken wat we onder mannelijkheid verstaan, staat romantiek niet in het rijtje. En toch zijn bijna alle mannen romantisch op hun eigen manier en zouden ze meer intimiteit willen ervaren in hun relatie. Houdt jouw partner van knuffelen en aanraken? Misschien ben je niet op de hoogte van wat jouw partner onder intimiteit verstaat. Maar omdat romantiek niet in ons rijtje van mannelijkheid staat, weten mannen niet of je hun romantische inspanningen wel kunt waarderen.

succes-in-de-liefde-mannen-romantisch

Grote kans dat je partner zich onhandig voelt als het om romantiek gaat. Want de meeste mannen krijgen dit niet geleerd tijdens hun opvoeding en er wordt ook meestal niet open over gepraat bij mannen onderling. Door dit gebrek aan zelfvertrouwen kan je partner ervoor kiezen om niets te doen en een risico tot afgang te vermijden.

Man: “Zodra relaties stabieler worden, zodra ze vast en voor de lange termijn zijn, houden mannen op met romantisch doen omdat een deel van hun hersenen zegt: “Godzijdank is dat voorbij.” Niet omdat we lui zijn, niet omdat we een vrouw als iets vanzelfsprekends zien, maar omdat romantiek ons altijd bang maakt.”

Het kan ook voorkomen dat je partners pogingen tot romantiek een succesvol hoogtepunt heeft bereikt. De gedachte dat hij het de volgende keer moet overtreffen kan hem verlammen. Omdat mannen competatief zijn ingesteld concurreren ze ook met zichzelf. Vermoeiend he?

Vraag aan je partner wat hij onder romantiek verstaat, behalve seks dan. Het kan zijn dat jouw beeld van romantiek totaal niet overeenkomt met zijn ideeën over romantiek. Misschien beschouwde hij dat ene uitstapje wat hij laatst voorstelde (bijvoorbeeld een wandeling) wel als romantisch. De meeste mannen willen samen dingen doen die hun een gevoel van liefde en intimiteit geven. Hierdoor ontvluchten ze de alledaagse druk en maken ze tijd vrij om zich samen met jou op elkaar te richten. Misschien vindt je partner het wel romantisch om samen met jou activiteiten te doen die hij normaal met z’n vrienden doet.

Voor de meeste mannen is een romantische avond niet compleet zonder seks. Waarom? Omdat het voor mannen moeilijk is om romantiek te scheiden van seks. Bij romantiek wil je emotioneel met elkaar verbonden zijn, wil je liefde en intimiteit voelen en samen vluchten voor de dagelijkse druk. Voor mannen is seks de manier om emotioneel verbonden te zijn, liefde en intimiteit te ervaren en te ontsnappen aan de dagelijkse druk. Met seks zeg je tegen je partner en laat je hem voelen; ik houd van jou.

Pagina 12 van 15 —> lees verder op Pagina 13
–> naar eerste pagina
Copyright ©