Praktische relatie tips

6 Top 7 praktische tips

1. Zie je partner als je beste vriendin

Klinkt misschien raar, maar voor je beste vriendin heb je ook veel respect, neem, en plan je tijd voor in, neem je in vertrouwen, complimenteer je vaker, wil je een goed gevoel geven en vraag je bijvoorbeeld naar haar mening. En voor deze vriendschap doe je graag moeite, omdat je weet dat het niet vanzelfsprekend is. Dat is je relatie ook niet.

2. Zet af en toe je ego in de koelkast

Vraag jezelf af of je je zelf wilt bewijzen dat je gelijk hebt of wil je gelukkig zijn. Accepteer elkaars verschillen en probeer je partner niet altijd te overtuigen. Anders krijg je een oorlog die nooit voorbij gaat. Een wapenstilstand is vaker slimmer dan vechten.

3. Neem tijd voor jezelf

Wat je ook kiest voor jezelf te doen, zolang het maar je onverdeelde aandacht opeist en die bij hem weghoudt, zal het je dichter bij je partner brengen. Zeker weten. Hij zal zichzelf de volgende vraag stellen: “Waarom doet ze dat als ze ook de optie heeft om bij mij te zijn?” Als je niet alles voor hem laat vallen, lijk je veel interessanter. Je hebt ook een eigen leven!

Was je voor de relatie actief in een bepaalde sport en mis je dat; schrijf je in. Of heb je interesse in een opleiding; schrijf je in. Of wil je vaker naar de sauna of schoonheidsspecialist, plan het in. Of wil je gewoon een lekker lang bad nemen, doe het dan. Wil je gezonder eten en meer energie, verdiep je dan erin. Besef dat je jezelf datgene gaat geven en gunnen wat je nodig hebt en verlang dit niet van je partner. Hierdoor krijgt hij ook wat meer tijd voor zichzelf, waarvoor hij je dankbaar zal zijn.

4. Blijf elkaar verleiden en maak tijd voor elkaar vrij

Ga vaker daten met je partner. Ook al is de officiële datingperiode voorbij. Tijdens het daten doe je ook veel moeite voor elkaar, wil je het beste van jezelf laten zien en naar voren laten komen en probeer je de ander te verleiden. Houd de relatie leuk en spannend door te blijven daten.

En verander je routine als hij op de automatische piloot staat, zelfingenomen wordt en alles als vanzelfsprekend ervaart. Soms is het nodig om je partner te stimuleren en je weer een mentale uitdaging wordt. Mannen reageren op de afwezigheid van contact. Probeer eens niet te wachten naast de telefoon, spreek af met vriendinnen of bijvoorbeeld als je partner heel vaak te laat thuis komt geef je hem de restjes van het eten dat over is of kook je niet meer voor hem en leg je hem uit waarom niet en wat je dwars zit. Weet dus dat mannen niet reageren op woorden, maar daden.

Dus wanneer je je routine verandert, zal hij naar je toe komen omdat je er soms gewoon niet bent. En zo blijf je elkaar verleiden.

5. Blijf in je eigen kracht staan

Als je partner even naar andere vrouwen kijkt, blijf dan in je eigen kracht staan en negeer de andere vrouwen. Praat er ook niet over en laat merken dat je genoeg zelfvertrouwen hebt. Want dat maakt je aantrekkelijk voor hem en heb je zo weer zijn aandacht.

6. Geef je partner complimenten en merk zijn mannelijkheid op

Probeer eens de volgende keer wanneer je partner je meehelpt met iets, of je hem vraagt om iets te doen, om hem te complimenteren en kijk dan vervolgens wat dat met hem doet. Probeer je op- of aanmerkingen voor je te houden als iets niet volgens jouw regels gedaan is. Merk dat hij na een tijdje ook gaat vissen naar complimenten en meer voor je wil gaan doen.
Laat je partner het merken dat je het fijn vindt als hij bijvoorbeeld de deur voor je openhoudt of de boodschappen voor je wil dragen. Zodra hij voelt dat zijn mannelijkheid wordt opgemerkt, voelt hij zich beloond. En zo geef je hem meer zelfvertrouwen.
Als je altijd de boodschappen zelf hebt gedragen en hij het niet meer vraagt, vraag hem dan of hij de boodschappen voor je wil dragen omdat deze toch zo zwaar zijn. Je hebt hem echt nodig. Je begrijpt wel wat ik bedoel. Hij is Tarzan en jij bent Jane.

7. Communiceer met je partner

Zeg tegen je partner duidelijk wat je van hem verwacht. Dus niet: “Volgens mij is de prullenbak vol.” Maar: “Ik wil dat je de prullenbak leeg maakt.”. Duidelijke taal doet wonderen. Probeer het uit en kijk naar het verschil.
En zeg tegen je partner wat er in je hoofd omgaat, want hij kan geen dachten lezen en ook niet je lichaamstaal. Is misschien minder spannend. Maar wel duidelijk.

Pagina 14 van 15 —> lees verder op Pagina 15
–> naar eerste pagina
Copyright ©