Seks is een krachtige vorm van communicatie en intimiteit

2 Seks is een krachtige vorm van communicatie en intimiteit

Ben je je bewust wat voor een rol seks speelt in het leven van je partner? Seks speelt een grote rol in het zelfvertrouwen van je partner. Als hij zich bemind en begeerd voelt kan hij de wereld aan, ook al gaat het slecht op het werk of lopen andere zaken niet. Dus omgekeerd geldt ook, als hij de boodschap krijgt dat hij niet goed genoeg is, dan heeft dat zijn weerslag op alles.

Zoals al eerder benoemd vinden mannen het moeilijk om hun gevoelens te verwoorden en hun seksuele behoeften in emotionele woorden te beschrijven. Daarom klinkt het misschien onwaarschijnlijk voor je; maar gebrek aan seks is emotioneel kwetsend voor je partner. Het is hetzelfde als dat jouw partner niet meer met je praat. Wanneer je met je partner vrijt en je laat hem weten dat je hem bemint en begeert, geef je hem zelfvertrouwen. Een man kan zich zonder seks niet volledig geliefd voelen. Het wil dus niet zeggen dat genoeg seks voor je partner voldoende is. Het gaat er om dat hij zich bemind en begeerd voelt. Dat is de emotionele connectie die je met elkaar maakt. Je partner wil dat je naar hem verlangt, dat je laat blijken dat je hem nodig hebt en dat je natuurlijk zelf ook geniet van de seks.
Seks is een krachtige vorm van communicatie en emotionele intimiteit. Als je zijn intieme behoeften beantwoordt, zeg je hiermee tegen je partner dat je hem het allerbelangrijkste vindt.

Door de seks hebben mannen niet meer het gevoel van eenzaamheid. Voor ons vrouwen moeilijk voor te stellen. Mannen zien het leven als een strijd, denk maar eens aan de woorden die bij je opkomen als je denkt aan mannelijkheid (o.a. hard, ambitieus, rationeel), wat erg eenzaam kan zijn. Als jullie met elkaar vrijen kan je partner zich kwetsbaar opstellen, kan hij zichzelf zijn en wordt hij niet beoordeeld. Hij wordt bevrijd van de dagelijkse druk. De seks geeft hem vertrouwen, zelfvertrouwen en kracht om de obstakels in het leven te overwinnen.

Heel belangrijk om te weten is dat je partner zijn lichamelijke en emotionele belang aan seks niet zomaar kan uitschakelen. Het is voor hem een medicijn om eenzaamheid, stress en angsten tegen te gaan. Net als wij honger hebben naar liefde en niet zonder kunnen, kunnen mannen niet zonder seks.

Man: “Geniet van je vrouwelijkheid en seksualiteit en laat die zien. Verras je partner met een verleidelijke foto van jezelf en stop die in zijn portemonnee. Mail hem wat je aan hebt of niet aan hebt en vertel hem waar jij opgewonden van raakt.”

Pagina 6 van 15 —> lees verder op Pagina 7
–> naar eerste pagina
Copyright ©