Waarom uiterlijk voor de man zo belangrijk is

4 Waarom uiterlijk voor de man zo belangrijk is

Als je je partner net leert kennen haal je alles uit de kast om hem te verleiden. Je kleedt je mooi aan, draagt wellicht verleidelijke make-up, je doet je haren, je denkt na over je outfit en je lingerie. Je wilt je mooi en aantrekkelijk voelen.

Als we dan eenmaal een relatie hebben, bestaat de kans dat je steeds minder aandacht aan je uiterlijk gaat besteden. Waarom zou je, denk je wellicht. Het gaat toch om het innerlijk? Natuurlijk, maar het oog wil ook wat. Het gaat erom dat je partner ziet dat je je best doet om er aantrekkelijk uit te zien voor hem. Als je op de bank hangt, je slonzig kleedt, niet meer sport en geen energie meer hebt om leuke dingen met je partner te ondernemen, beïnvloedt dat je zelfvertrouwen en hiermee raak je je partner ook.

Wij vinden het ook belangrijk als onze partner dingen doet die ons het gevoel geven dat hij van ons houdt. Je partner voelt zich gewaardeerd en geliefd als hij ziet dat je je inspant om er aantrekkelijk uit te zien voor hem. Zijn beleving van jouw liefde is afhankelijk van je inspanningen. Je partner vindt inspanning net zo belangrijk als het resultaat. Stel eens voor dat je partner je wil verrassen met een romantisch diner en er alles aan doet om jou gelukkig te maken. Maakt het dan iets uit of het wel of niet perfect is? Nee, je voelt je geliefd en gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor je partner. Door de moeite die je voor hem doet, voelt hij zich geliefd en gewaardeerd.

Als je goed voor jezelf zorgt, heb je meer zelfvertrouwen en vergroot je je aantrekkingskracht binnen je relatie. Investeer meer tijd in jezelf en geef je partner ook ruimte voor zichzelf. Dit is voor beide partijen gunstig. Tevens richt je de aandacht van je partner ook op jou en niet op andere vrouwen. Want we weten dat het voor je partner soms moeilijk is om niet de andere kant op te kijken. Jij wilt toch ook dat je partner aantrekkelijk voor jou blijft? Als het erop begint te lijken dat je partner zwanger wordt en het stoort je, mag je hem hierop aanspreken en verwachten dat hij zijn buikje laat innemen.

Bijna iedere partner zal bereid zijn om je te helpen als je bijvoorbeeld gezonder wilt gaan eten en wilt gaan afvallen. Misschien wil hij wel voor je koken en neemt geen ongezonde dingen mee naar huis vanuit de supermarkt of gaat hij samen met je naar de sportschool.

Man: “Als je een eerlijk antwoord wilt horen op de vraag hoe je lichaam er uit ziet, ga dan naar iemand anders toe. Wij mogen wel een mening hebben, maar zodra we iets anders zeggen dan “lekker” kunnen we wel inpakken.”

Pagina 10 van 15 —> lees verder op Pagina 11
–> naar eerste pagina
Copyright ©