Zonder respect en waardering geen liefde 2

Let op dat je je partner niet wilt helpen in een onzekere periode. Juist dan heeft hij het nodig dat je hem het gevoel geeft dat hij het zelf kan uitzoeken en dat je laat zien dat je het vertrouwen hebt dat hij het kan.

Wij vrouwen willen van nature helpen (want wij weten het vaak beter) en juist dat is net datgene wat je partner niet nodig heeft. Wel vertrouwen.

“Waarom heb je 1 miljoen spermacellen nodig om 1 eicel te bevruchten? Omdat ze de weg niet willen vragen.”

Het maken van aannames kan ook zorgen voor veel conflicten. Bijvoorbeeld als er ergens rommel ligt en je denkt bij jezelf dat hij ervoor kiest om je niet mee te helpen. Geef hem het voordeel van de twijfel en vraag om zijn hulp. Hele grote kans dat hij het gewoon niet ziet of op dat moment andere prioriteiten heeft of het gewoon op dat moment niet aankan. Want laten we eerlijk zijn, mannen vinden in de koelkast ook vaker dingen niet. En dat is niet omdat ze het niet willen vinden, maar ze zien het gewoon niet.

Man: “Vraag aan een man iets voor je te doen of vertel hem hoe je iets gedaan wilt hebben. Maar begrijp nou eens dat die twee dingen niet samen gaan. Als je het toch al beter weet, doe het dan zelf. Columbus had geen aanwijzingen nodig en wij ook niet.”

Man: “We kunnen geen gedachten lezen en dat zegt niets over of we van je houden.”

1.1 Hoe kan ik hierop inspelen?

Wij hebben de keuze om respect te tonen ongeacht of we op- of aanmerkingen hebben. Stel je eens voor dat je respect hebt voor je partner, maar het niet laat zien. Dat is hetzelfde als wanneer je partner wel van je houdt maar het niet laat zien of horen. We willen nog steeds van onze partner horen en zien dat hij van ons houdt. Je partner wil graag horen en zien dat je vertrouwen in hem hebt en trots op hem bent. Het tonen van respect is niet alleen het uiten van een paar woorden, het is ook ons gedrag. Hetzelfde geldt voor houden van. Je partner kan het wel zeggen, maar door zijn gedrag ga je het ook voelen. We kunnen ervoor kiezen elke dag ons respect te tonen door ons gedrag.
Wat ik bedoel met gedrag is bijvoorbeeld hun beslissingen of kennis niet constant in twijfel trekken. Zoals Dr. Phil in zijn show zei: “Do you want to be right or do you want to be happy?” Dus wil je jezelf bewijzen dat je gelijk hebt of wil je gelukkig zijn? Dat is ook de reden dat sommige mannen graag op hun werk zijn.

Pagina 4 van 15 —> lees verder op Pagina 5
–> naar eerste pagina
Copyright ©