Zonder respect en waardering geen liefde

1 Zonder respect en waardering geen liefde

Respect en waardering zijn voor een man heel belangrijk. Want als een man zich niet gerespecteerd voelt, gaat hij zich ook niet-geliefd voelen. Wij vrouwen zijn vaak kritisch naar onszelf en zijn vaak gewend om vooral onze op- of aanmerkingen te laten horen. We respecteren onze partner wel, maar laten vaak het tegenovergestelde blijken met onze woorden en daden. Je partner heeft het nodig dat je regelmatig respect voor hem toont, ongeacht of hij wel of niet aan je verwachtingen voldoet.

Wij vrouwen hebben onvoorwaardelijke liefde nodig, maar mannen hebben onvoorwaardelijk respect nodig. Daarom zetten programma’s als “All you need is love” ons vrouwen op het verkeerde been. Ja, wij hebben onvoorwaardelijke liefde nodig, maar mannen hebben duidelijke uitingen van respect nodig. Mannen willen gerespecteerd worden om wie ze zijn en niet om wat ze doen. Daarom vinden mannen het ook zo ergerlijk als wij vrouwen onze man willen “verbeteren” of “aanpassen”. Alsof ze niet compleet zijn en wij een uiterlijke en innerlijke make-over willen doen.
Mannen reageren vaak boos als ze een gebrek aan respect ervaren. Dat komt omdat mannen bij conflicten het vaak moeilijk vinden om hun gevoelens te verwoorden. De meeste mannen wordt 5jdens hun opvoeding niet geleerd om hun communicatieve vaardigheden sterk te ontwikkelen. Daarom staan wij vrouwen tijdens conflicten sterker. Een man weet dat hij het op communicatief gebied niet kan winnen. Wij zouden dan ook gefrustreerd en boos worden. Tijdens conflicten denken wij vrouwen dat onze partner niet van ons houdt en onze partner denkt dat wij hem niet respecteren.

Heb je wel eens meegemaakt dat jullie iets van apparatuur hadden gekocht of besteld en je partner begon zonder handleiding iets op te zetten? Wij willen hun dan helpen en ze worden geïrriteerd. Waarom? Voor mannen voelt dat aan als gebrek aan vertrouwen. Mannen willen graag dingen zelf uitzoeken en hebben dat nodig. Het geeft hun een gevoel dat ze iets overwonnen hebben en geeft hun bevestiging van hun mannelijkheid. Wij vrouwen willen vaak onze manier opdringen aan onze partner omdat wij denken te weten hoe het beter moet of denken dat onze partner het niet kan. Laat je partner lekker man zijn.

“Mannen blijven kinderen, alleen het speelgoed wordt duurder.”

Hetzelfde geldt voor het vragen naar de juiste weg. We weten dat mannen niet graag de weg vragen. Wij willen snel en efficiënt naar onze bestemming komen of misschien ben je ongeduldig. Onze partner is bezig met een speciale missie en jij gelooft dat hij het niet kan. Dus als je tegen hem zegt dat hij de weg moet vragen dan zeg je indirect tegen hem dat je geen vertrouwen hebt dat hij het zelf kan oplossen. Dus laten we onze partner het zelf uitzoeken. Hierdoor geef je mannen uitdagingen te overwinnen wat zijn leven leuker en interessanter maakt.

Pagina 3 van 15 —> lees verder op Pagina 4
–> naar eerste pagina
Copyright ©