Hoe weet je of hij je leuk vindt? Hoe ontdek je dat?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Hoe weet je nu of hij je leuk vindt? De beste manier is natuurlijk om het rechtstreeks aan hem zelf te vragen.

Dit kan soms pffffff ontzettend moeilijk en of ongemakkelijk zijn omdat je van jezelf weet dat je je dan kwetsbaar moet opstellen. En hoe? En op welk moment? Begin je dan met de vraag te stellen of hij je leuk vindt? Dat is niet altijd even gemakkelijk. Soms is het beter om even door de zure appel heen te bijten, dan dat je jezelf blijft kwellen met hoop. Want dat kan soms net zo pijnlijk zijn! Beter even  een korte pijn dan een langdurige pijn.

Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen: hoe zie je mij eigenlijk? Zie je me gewoon als een goede kennis of vriendin? Of gaan jouw gevoelens voor mij dieper dan dat? Wil je het eens omschrijven? Als ik je hiermee ter plekke overval dat kunnen we er ook op een ander moment op terugkomen, want ik wil je met deze vraag geen ongemakkelijk gevoel geven.

Heden ten dagen zou dit toch iets makkelijker moeten kunnen gaan. Je zou de vraag: of jij je leuk vindt? Namelijk ook per Whatsapp kunnen stellen. Op die manier geef je de ander de kans om je vraag aan hem even te laten bezinken. En dan krijg je vanzelf wel een antwoord. Spannend! Veel succes!

Hoe weet je of hij je leuk vindt?

Als je twijfelt of hij je wel leuk vindt? Dan kan die twijfel soms pijnlijk zijn omdat jij hem wel leuk vindt. Voorkom om al te lang te blijven hopen, stel de vraag gewoon rechtstreeks. En als je een ander antwoord krijgt dan dat je hoopt betrek het dan niet op jezelf.

Stel dat jij hem heel leuk vind en hij jou niet. Dan is dat heel jammer, maar uiteindelijk toch beter voor je, want je trekt dan toch altijd aan het kortste eind. Waarom? Je kunt dan toch niet de liefde van hem ontvangen die je jezelf graag zou willen toewensen. Wat heeft het dan voor een zin? Je gunt jezelf toch zeker het beste? Op ieder potje past een dekseltje, dus vroeg of laat zul je diegene wel tegen komen die echt van je houden zal.

Als je jezelf kwetsbaar kunt opstellen dan is dat geen zwak punt maar een sterk punt want dat vraagt moed! Vraag het niet aan zijn vrienden en of vriendinnen of hij je leuk vindt? Wat niet iedereen geeft zijn of haar diepste gevoelens altijd prijs aan vrienden en of vriendinnen. Zeker niet als het om een bepaalde “stille” verliefdheid gaat die nog niet beantwoord is.

We weten allemaal dat de uiterlijke aantrekkingskracht je in eerste instantie bij elkaar brengt. Doch alleen de innerlijke aantrekkingskracht bepaald of het contact ook blijvend is.

Ik ga hier nu geen opsomming geven hoe iemand kan handelen als hij je leuk vindt. Waarom niet? Simpelweg omdat iedere man en of vrouw anders kan handelen als hij of zij je leuk vindt. De ene man kijkt je vertederend aan als hij je leuk vindt, de ander is daar weer te verlegen voor. Of voelt zichzelf niet goed genoeg voor jou etc.

Er zijn ook beste wel veel mannen (en ook vrouwen) die in eerste instantie verliefd worden op het innerlijke van iemand, dat is de reden waarom iemand ook kan vallen op iemand die niet zijn of haar type is qua uiterlijk. Alle opties zijn dus nog mogelijk.

Vergeet niet, dan de uiterlijke aantrekkingskracht soms ook puur en alleen door lustgevoelens kan ontstaan. Tussen lust en liefde zit een groot verschil. Liefde is op twee personen gericht. Lust is maar op 1 persoon gericht. Er bestaan op deze aardbol ook genoeg foute mannen en of vrouwen die een ander alleen maar gebruiken en of misbruiken voor hun eigen lustgevoelens en dat heeft niets met liefde te maken.

Een afwijzing?

Stel dat diegene die jij leuk vindt jou afwijst, dat geeft je natuurlijk geen blij of prettig gevoel. Doch zoek dit niet bij jezelf, want het betekent vaak dat de ander een ander doel nastreeft en dat staat dan los van jou als persoon. Ieder mens is goed zoals hij of zij is en ieder mens is uniek.

Iedereen bezit bij zijn geboorte een unieke en absolute waarde.  Zoek de waarde nooit buiten jezelf maar in jezelf.

En vraag je dan ook eens bij jezelf af, of je geprobeerd hebt je absolute en unieke waarde te zien en die te bevestigen? Denk op dit moment even liefdevol over jezelf alsof over diegene van je het meeste van houd.

Wat ik hier probeer te omschrijven is geen ingenomenheid met jezelf en ook geen overdreven eigenliefde. Ik doel gewoon op een evenwichtige liefde die met evenveel zorg op het eigen ik als op je naaste gericht is.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *