Ieder huisje heeft zijn kruisje, hoe ga je daarmee om?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Ieder huisje heeft zijn kruisje, wat houdt dat in? Ieder huisje heeft zijn kruisje betekend dat iedereen zijn eigen leed te dragen heeft.

Anders gezegd dat bijna niemand gespaard word voor ellende, tegenslagen, pijn en of verdriet. Bij de een is het kruis wat groter, als bij de ander. Doch hoe je het ook wendt of keert ieder huisje heeft zijn kruisje. Helaas!

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Het is dan aan ons hoe we met dit leed omgaan hoe we e.e.a. kunnen verwerken en of een plekje kunnen geven. De ene persoon kan dat weer wat makkelijker als een ander. We zijn allemaal mensen, ieder mens is uniek dus we zijn ook allemaal anders van elkaar. En hierdoor reageren we ook weer allemaal anders op verschillende situaties en op het dragen van leed.

Hooggevoelige mannen en of vrouwen hebben meestal meer moeite om leed te kunnen verwerken. Mannen en of vrouwen die meer op hun ratio te werk gaan, kunnen dat vaak wat makkelijker verwerken.

Verdriet en pijn

Verdriet en pijn kunnen in sommige situaties ook een leermeester voor ons zijn. Ze kunnen ons vertellen dat we een andere weg in moeten slaan, dat we wat meer voor onszelf moeten opkomen of dat we iets anders moeten gaan aanpakken.

Soms kunnen we een bepaalde invloed hebben op sommige gebeurtenissen in ons leven en soms ook weer totaal niet. Bij dit laatste komt naast verdriet en pijn ook onmacht naar boven. We zouden het zo graag anders zien: maar het kan helaas niet.

Het enigste wat er dan nog over blijft is dat je het leed wat bij de uitspraak: ieder huisje heeft zijn kruisje hoort moet kunnen accepteren. Het is niet altijd even makkelijk om iets te kunnen accepteren, zeker als je het graag anders zou willen zien. Maar we moeten ook onthouden dat we voldoende levensenergie nodig hebben om ons pad weer verder te kunnen belopen.

Ieder huisje heeft zijn kruisje: als al je levensenergie naar je verdriet en of weerstand toestroomt dan hou je nog maar weinig energie voor jezelf over met alle gevolgen van dien. Je kunt er letterlijk ziek van worden!

Je gaat misschien te vaak en te veel piekeren, piekeren mag maar teveel piekeren heeft geen zin. Want door de piekeren vermenigvuldig je je gedachtes alleen nog maar keer op keer en dat zorgt niet echt voor een beter gevoel.

Wel moet je je Ziel, Geest en Lichaam de kans geven om de nieuwe situatie te accepteren. De oude en vertrouwde situatie is weg en dat zorgt hoe dan ook voor een groot gemis. Dus er is niks mis mee als je dan je tranen de vrije loop geeft.

Hoe je het ook wendt of keert soms kun je een situatie, door onmacht niet veranderen. Hoe graag je dat dan ook zou willen, het enigste wat je dan kunt doen is om er dan maar te accepteren en er het beste van maken. En dit is niet een kwestie van een knop omdraaien, het heeft zijn tijd nodig. Ook dat is iets wat je je moet realiseren.

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Ieder verdriet, elke nieuwe tegenslag hakt er in. En aangezien het er inhakt heeft het zijn tijd nodig om te kunnen helen. Er is tijd nodig om een tegenslag te kunnen verwerken. Een verwerkingsproces is een proces waar je door heen moet, je kunt er overheen springen.

We moeten ons verdriet, tegenslagen, teleurstellingen een plekje geven. Als we dat niet doen en het maar gewoon “wegdrukken” dan zal het hoe dan ook, op een bepaald moment in ons leven weer naar boven komen. Als je het niet een “heel” plekje kunt geven, geef het dan om te beginnen een “half” plekje. Stap voor stap.

Het is ook een waarheid dat sommigen onder ons, zoveel voor hun kiezen krijgen en of zoveel voor hun kiezen hebben gehad dat ze het allemaal nog maar moeilijk een plekje kunnen geven. Dat er dan een moment komt dat je geen prikkels van wat dan ook nog kunt verdragen.

Als je merkt dat je tegen het randje van overspannenheid en of burn out aan zit, neem dan ten alle tijden contact op met je huisarts want daar zijn ze voor.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *