Ik voel me eenzaam en ongelukkig, hoe is het zover gekomen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Als je denkt: ik voel me eenzaam en ongelukkig dan kan dat natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

Soms kun je mensen om je heen hebben en of een partner en toch nog last hebben van de innerlijke gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig.

Vaak denken we dat we iemand anders nodig hebben voor ons geluk, maar dat is niet altijd zo. Er zijn mensen die niet die behoefte hebben. Waarom? Omdat ze veel van zichzelf houden en het is die eigen liefde die hun hart vervuld met warmte. Eigen liefde wordt hier natuurlijk niet bedoeld als egoïstische liefde. Het is gewoon het warme gevoel dat je kunt bouwen en vertrouwen op jezelf.

Ik voel me eenzaam en ongelukkig

Als de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig weer bij je opkomt, dan zou je de liefde voor jezelf moeten vergroten. Hoe doe je dat?

Ten eerste moet je geloven dat ieder mens uniek is, dat iedere man en of vrouw haar eigen talenten en positieve eigenschappen heeft. Allemaal hebben we ons min en pluspunten. Als je openstaat voor je minpunten, als je deze kunt en of wilt erkennen, dan kun je er ook aan gaan werken.

Je kunt jezelf als het ware gaan “heropvoeden”, die mogelijkheid is er voor iedereen als je dat met beiden handen aan wilt pakken. We bestaan allemaal uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Als verlangens en behoeftes op een niveau ontbreken dan kunnen we ons in onbalans met onszelf voelen.

De allerbeste vriend die je op aarde hebt, ben jezelf. Jij kunt je leven vormen zoals jij dat wilt. Jij kunt dus de keuzes maken die je wilt. Als de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig de bovenhand blijft krijgen dan veranderd er niet veel in je. Je kunt dan als het ware in deze visuele cirkel blijven zitten. Tot aan die dag, dat je gaat beseffen dat je er zelf wat aan kunt gaan doen.

Veel mensen die de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig hebben, zijn vaker door een of meerdere mensen behoorlijk teleurgesteld. Op de een of ander manier hebben ze het gevoel dat ze niet echt meer op andere mensen kunnen bouwen en vertrouwen.

Op een gegeven moment zijn ze zich gaan isoleren van alles en iedereen. Voordat ze het vertrouwen in de medemens terug krijgen moet er veel gebeuren. Als dat jouw situatie zou zijn, ga dan vanaf nu alleen nog maar bouwen en vertrouwen op jezelf. Plaats jezelf even voor een moment in de schijnwerpers en kijk naar jezelf en tover een glimlach op je gezicht . Als je dat niet doet dan kan de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig weer in jezelf opkomen en wat bereik je dan weer? Lees anders even helemaal onderaan bij favoriete artikelen: negatieve gedachten doorbreken hoe doe ik dat?

Open je voor innerlijke groei, voor de liefde die je voor jezelf kunt gaan voelen en je zult zien dat je jezelf dan weer een stuk beter gaat voelen. Op het moment dat jij je weer beter in jezelf gaat voelen veranderen ook de dingen om je heen. Je gaat dan iets anders uitstralen, je wordt positiever en dat trekt weer positieve dingen aan. Probeer het maar eens uit.

Zoek de waarde van jezelf, niet buiten jezelf maar in jezelf. Iedereen heeft het recht tot zelfrespect, zelfwaardering en eigen liefde. Ook jij! Het ervaren van steeds weer nieuwe teleurstellingen van mensen om je heen, zal leiden tot verdriet en frustraties. Of we nemen een houding aan die andere mensen plezier geeft, om hun genegenheid en erkenning te winnen, of we blijven onszelf.

De laatste optie is natuurlijk altijd het beste, er voelt niets zo goed als: dicht bij jezelf blijven. Als je dat kunt, dan zul je minder last krijgen van de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig.

Wanneer ons gevraagd wordt “onze naasten te beminnen als onszelf”, houdt dit natuurlijk in dat alles wat we voor de naasten zouden willen doen, dat we dat op de eerste plaatst ook voor onszelf zouden moeten doen.
Een voorbeeld: in een relatie moet je altijd van 2 personen houden, van de ander en van jezelf. Het is een koppeltransactie.

Je kunt niet de een liefhebben en de ander niet want dan gaat het gegarandeerd ergens mis. Want ook als je in een relatie zit, kun je last hebben van de gedachte: ik voel me eenzaam en ongelukkig. Onthoud: als geestelijke attitude brengt dankbaarheid, ons dichter bij de bron van zegeningen.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Denk ik wel altijd even liefdevol over mezelf?
  • Heb ik mezelf mijn tekortkomingen wel vergeven?
  • Heb ik echt geprobeerd om mijn absolute en unieke waarde te zien?
  • Heb ik ook voldoende aandacht geschonken aan mijn verlangens en behoeftes?
  • Schenk ik aan mezelf evenveel gelegenheid en begrip als aan anderen?

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *