Ik weet het niet meer

Posted by: liefde expert - Posted on:

Elke man en of vrouw, maakt niet uit van welke leeftijd heeft wel eens de gedachte: ik weet het niet meer. Wat als je het even niet meer weet?

Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en of behoeftes. Zodra deze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreken dan raken we in onbalans. Grote kans dat dan de gedachte: ik weet het niet meer weer bij je opkomt.

De gedachte: ik weet het niet meer is hoe dan ook, energie slopend en verwarrend. Zodra je dat heel goed beseft, kun je deze niet-constructieve gedachte omzetten naar een nieuwe positieve gedachte.

Meestal weet ons onderbewuste al het antwoord op de uitspraak: ik weet het niet meer. Vaak voelen we te veel spanning of voelen we ons te verward zodat het antwoord maar niet naar boven kan komen.

De gedachte: ik weet het nier meer, klinkt heel zwaar en zorgt ervoor dat je met jezelf in conflict raakt en blijft. Dan wordt elke poging die je in zo’n geval doet om je weer prettiger te voelen, door een van de delen ondermijnd.

Onbewustheid schiep het, bewustheid zet het om in zichzelf. Haal het vanuit het onzichtbare naar het zichtbare toe. Alles komt tevoorschijn als het aan het licht wordt blootgesteld en wat aan het licht wordt blootgesteld, wordt zelf licht.

De gedachte: ik weet het niet meer, bestaat uit een gevangen levensenergie die afgescheiden is van je totale energieveld en dan ontstaan er blokkades. Op dat moment is er even geen vooruitgang meer. De gedachte: ik weet het niet meer, blijft dan door je hoofd spoken. Blijf hier niet over piekeren, want door te piekeren vermenigvuldig je deze gedachte van ik weet het niet meer, alleen maar keer op keer. En daar los je niets mee op.

Op het moment dat je denkt: ik weet het niet meer, zou je veel rust voor jezelf moeten nemen. Als je weer rust krijgt dan ontstaat er weer ruimte in je Geest en dan heb je grote kans dat je de antwoorden van je onderbewuste zult ontvangen.

En dan op dat moment, kan er opeens weer een lichtje gaan branden, je wordt je opeens bewust van iets wat je weer verder op weg gaat helpen. Je krijgt een openbaring, een verlichting en dat voelt ontzettend goed.

Instinctief weten we allemaal hoe machtig onze gedachtes kunnen zijn en daarom is het van belang dat je erin gelooft dat het antwoord zich binnenkort bij jou zal aandienen. Op het moment dat je die gedachte gebruikt kies je voor een toenadering tot een oplossing en niet voor het probleem.

Neem nu even als voorbeeld een verrekijker, als je door het kleine gedeelte kijkt dan haal je het probleem dichter bij, als je door het grotere gedeelte kijkt dan komt het probleem verder van je af te staan.

Creëer een mooi en helder beeld van jezelf, zoals je zou zijn, zoals je zou stralen en glimlachen als je de gewenste verandering al zou hebben. Dat voelt goed!

Voel wat dit voor je zou kunnen betekenen en probeer die gedachte vast te houden. Want dat is namelijk de kunst, dat je die positieve gedachte kunt blijven vasthouden.

Als de gedachte: ik weet het niet meer, opeens chronisch wordt dan is het natuurlijk van belang dat je naar een huisarts gaat want dat zou wel eens kunnen duiden op een burn out of  depressie.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *