Is er plek voor een partner?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Hoe komt het toch dat je weinig aandacht van mannen krijgt tijdens het uitgaan ondanks het feit dat je een leuke en mooie meid bent? Het kan zijn dat je het veel te gezellig hebt met je vriendinnen en je uitstraalt dat er geen plek is voor een partner, of geef je onbewust andere signalen.

Je partner kan niet al je vriendinnen vervangen

Misschien wil je met je partner alle dingen doen die je met vriendinnen deed, maar houd er rekening mee dat je partner in zijn eentje niet al je vriendinnen kan vervangen. En gelukkig maar, hij heeft ook nog een eigen leven.


Moet je partner goedgekeurd worden door vriendinnen?

Als je iemand ontmoet, of je bent aan het daten, ga je dan die persoon zelfstandig beoordelen of ga je eerst de goedkeuring van vriendinnen halen voordat je zelf een mening vormt? Je kunt geen relatie aangaan als je niet zelf beslissingen kunt maken en een eigen mening hebt. Je wilt een partner die jouw type is en dat kun je alleen zelf bepalen en ontdekken.

Door bijvoorbeeld al je dates met je vriendinnen te bespreken in geuren en kleuren krijg je natuurlijk van alle kanten commentaar en opmerkingen waardoor er meer afstand kan worden gecreëerd tussen jou en je date. Het is dan verleidelijk om je mening te laten aantasten door de meningen van anderen. En hierdoor maken we vaak de verkeerde keuze, omdat we dan niet vertrouwen op ons eigen gevoel.

Ben je alles aan het dood analyseren?

Geef je de prille relatie een kans of ga je met je vriendinnen alles dood analyseren? We willen zo graag zijn gedrag begrijpen dat we vaak overal een betekenis aan willen geven en met vriendinnen zijn gedrag analyseren. “Wat zou hij hiermee bedoelen?” In plaats dat we in gesprek gaan met onze partner en hem een kans geven om een inkijk in zijn wereld te krijgen. Door elkaar te leren kennen en persoonlijke dingen te bespreken wordt er intimiteit gecreëerd.

Met je vriendinnen kun je urenlang over je partner praten om hem beter te begrijpen. Maar waarom vragen we onze partner niet wat hij bedoelt met bepaalde dingen of vragen we hem wat we graag willen? Bedenk eens hoe makkelijk het zou zijn als je je partner rechtstreeks benadert en dingen met hem bespreekt, voordat je urenlang wellicht verkeerde analyses aan het maken bent met vriendinnen. Hij voelt zich dan ook niet gepasseerd maar betrokken in jullie relatie.

Anderzijds kun je jezelf ook vragen waarom je bijvoorbeeld op hem valt, en als je op verkeerde types valt waarom dat zo is, in plaats van urenlang je date te analyseren. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en word je je bewuster van je eigen gedrag, angsten en onzekerheden.

Bespreek je eerst alles met je vriendinnen?

Niet alles hoeft naar buiten te worden gebracht en je hoeft niet eerst alles met je vriendinnen te bespreken. Laat de intimiteit groeien en geef de relatie ook exclusieve kanten die jullie met z’n tweeën delen. Heb geheimen met elkaar en deel deze niet met vriendinnen. Ga met je vriend naar andere plaatsen toe en doe andere dingen dan je met je vriendinnen zou doen. Hierdoor heeft hij ook het gevoel dat hij een relatie met jou heeft in plaats van met je vriendinnen.

Je partner is geen vrouw

Vrouwen voelen elkaar onderling natuurlijk goed aan en begrijpen elkaars behoeften en verlangens. We hoeven vaak niet alles uitgebreid te bespreken, we kennen elkaars lichaamstaal en vaak hebben we aan een halve zin meer dan genoeg. We tonen begrip voor elkaar en lezen en voelen elkaars emoties aan. Hierdoor kun je deze omgangsvorm als norm gaan aannemen. En dan wordt je teleurgesteld en zeg je tegen je vriendinnen: “begreep hij me maar zo goed als jij”. Maar wacht even, je partner is geen vrouw. Houdt daar rekening mee.

Jullie hebben nog geen track record opgebouwd waardoor hij bepaalde dingen kan weten. Hij kan niet je lichaamstaal aflezen en kan geen telepathie uitoefenen. Dit is een andere manier van communiceren. In duidelijke en heldere taal, vertellen wat je wilt en veel communiceren om elkaar te leren kennen.

Conclusie: is er plek voor een partner?

Je partner kan niet al je vriendinnen vervangen. Vraag jezelf eens af of je partner goed gekeurd moet worden door vriendinnen, of je alles aan het dood analyseren bent en je eerst alles bespreekt met je vriendinnen. Houdt er rekening mee bij de communicatie met je partner dat hij geen vrouw is en hij niet je lichaamstaal kan lezen of telepathie kan uitoefenen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *