Jezelf blijven?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Jezelf blijven, jezelf zijn dat is een gevoel wat bij je hoort en je innerlijke rust geeft. Jezelf blijven houd ook in dat je meestal op dezelfde voet voortgaat.

Als je handelt zoals je altijd hebt gehandeld zul je ook krijgen wat je altijd gekregen hebt. Zo werkt het nu eenmaal in het leven.

Dus als je uit ziet naar een positieve wending in je leven, dan kan het je helpen dat je ervoor kiest om nog een betere versie van jezelf te worden. Dat houdt in dat je kunt openstaan voor opbouwende kritiek van mensen die je dierbaar zijn.

Allemaal hebben we wel een “blinde vlek” waarvan we ons niet bewust zijn, totdat dierbare personen er ons attent op maken. Als je open kunt staan voor opbouwende kritiek van dierbare personen dan kan dit ervoor gaan zorgen dat je nog een betere versie van jezelf kunt worden.

Jezelf blijven met innerlijke groei

Als een partner en of een ander dierbaar iemand je op iets wijst, dan moet je dat dus niet meteen incasseren als negatieve kritiek. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je partner je iets duidelijk wilt maken (de toon waarop hij of zij het zegt).

Als we naar de ander toe een negatieve toon gebruiken, dan heb je grote kans dat de ander meteen dichtklapt of in de verdediging schiet. Op dat moment zal er nog maar weinig tot hem of haar doordringen. Vandaar dat de toon waarop we iets zeggen, de manier waarop we een ander benaderen belangrijk is.

Jezelf blijven van onzichtbaar naar zichtbaar

Op het moment dat jouw iets duidelijk gemaakt wordt, of jij een ander iets duidelijk gaat maken dan moet je er bij stilstaan dat alles zijn tijd nodig heeft. Mensen leven op een bepaalde manier, een manier die hun vertrouwd is. Vandaar dat het voor ieder mens moeilijk is om alla minuut een knop om te draaien.

Als iemand welwillend is voor veranderingen, welwillend is om een betere versie van zichzelf te worden dan gaat het zich eerst in de Geest rijpen (wat tijd nodig heeft) en na verloop van tijd wordt dat pas zichtbaar in zijn of haar gedrag.

Iemand die zich ook realiseert, dat als je met de vinger naar iemand anders toewijst er dan ook 3 vingers naar jezelf toe wijzen (probeer het gebaar maar eens uit) al eerder openstaan voor zelfinzicht en zelfontwikkeling dan iemand die van zichzelf gelooft dat hij of zij perfect is. Perfectie bestaat niet, daarom heeft het streven naar perfectie ook geen zin.

Ieder mens is goed zoals hij of zij is en allemaal hebben we onze plus en minpunten. Jezelf blijven, jezelf zijn? Dat wilt iedereen en het waarom dat heb ik in de eerste alinea al besproken. Een betere versie van jezelf worden kan dus ook, maar dan moet iemand er wel voor open kunnen en of willen staan. Je kunt dus ook jezelf blijven en nog een mooiere en betere versie van jezelf worden.

Uiteraard ligt het ook eraan, van wie je de opbouwende kritiek ontvangt. M.a.w. geeft hij of zij wel zelf het goede voorbeeld? Staat hij of zij zelf ook open voor opbouwende kritiek? Allemaal dingen om rekening mee te houden als je “jezelf zijn en of jezelf blijven” wilt blijven koesteren.

Jezelf blijven op een faire manier

Ik zal even een heel simpel voorbeeld geven. Iedereen vind zichzelf wel lief etc. etc. Maar het ligt hoe dan ook aan het percentage. Ik zal het even nader toelichten als iemand voor 90% lief is en de ander voor 20% lief dan zit daar al een wereld van verschil tussen. Dan zou diegene die voor 90% lief is, wel eens kunnen denken dat jij niet lief bent. Ditzelfde geldt natuurlijk voor alles, ook voor het vertrouwen, het op iemand kunnen bouwen, het niet egoïstisch zijn, en integriteit en ga zo maar door.

Jezelf blijven, jezelf willen zijn dat is prima maar verlies dan sommige dingen ook niet uit het oog. Zie het positief en probeer er van te groeien, met alle benefits van dien.

Note: Mensen die van zichzelf denken dat ze de betweters zijn, en of de perfecte perfectionisten, die zullen niet snel en of nauwelijks openstaan voor opbouwende kritiek. Ze kunnen dan last hebben van een tunnelvisie en of zijn totaal niet in staat om hun Ego te laten zakken. Zulke mensen vergen heel veel energie van iemand, die hier geen last van heeft.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

2 replies on “Jezelf blijven?”

  • Hey Alicia,

    Ik wilde je alleen even laten weten dat ik steun en troost uit je Blog haal.

    Groetjes van een trouwe bezoekster,

    Linda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *