Jezelf zijn, voor jezelf kiezen hoe belangrijk is dat?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Jezelf zijn houdt in dat je dicht bij jezelf blijft. Want om tot volledige ontplooiing te kunnen komen moet je jezelf zijn.

Een voorbeeld: als jij samen met een vriend, partner en of echtgenoot bent en je voelt dat je niet echt jezelf kunt zijn, dan verlies je uiteindelijk een deel van jezelf. Is het dat waard?

Jezelf zijn

Jezelf zijn houdt ook in dat je van jezelf houd. Ieder mens is uniek en bijzonder op zich. Als je bijvoorbeeld in een relatie niet jezelf kunt zijn, dan wordt het misschien wel eens hoog tijd dat je voor jezelf gaat kiezen.

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als onze verlangens en of behoeftes op 2 van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. En dat heeft alle gevolgen van dien, want vroeg of laat gaat dit hoe dan ook opbreken.

Jezelf zijn houdt ook in dat je omgaat met mensen die op jouw frequentie en of golflengte zitten. Want op die manier kan de positieve energie in de relatie en of vriendschap stromen. Dat is altijd veel beter dan dat je jouw energie maar keer op keer moet stoppen in de gebruiksaanwijzing van de ander, want dat kan dus echt energieslopend zijn!

Jezelf zijn houdt ook in dat je jezelf meer gaat ontwikkelen en zelfinzicht krijgt (mits je daarvoor openstaat). Zelfinzicht vergt soms moed en kan soms verwarrend zijn, maar uiteindelijk werkt het wel hartverwarmend voor jezelf met alle benefits van dien.

Jezelf zijn houdt ook in, dat je meer authentiek bent. Hierdoor wordt je weer beter in het stellen van je eigen grenzen, wat wel zo belangrijk is als je jezelf wilt zijn.

Voor jezelf opkomen

Jezelf zijn houdt ook in dat je minder last hebt van onzekerheden en dat geeft weer meer energie. Jezelf zijn houdt ook in dat je op komt voor je eigen mening. Hiermee bedoel ik niet dat je een betweter moet zijn, helemaal niet.

Als iemand een betweter is, dan groeit hij of zij niet meer,  gewoonweg omdat hij of zij alles al denkt te weten.
Voor jezelf kiezen houdt dus heel veel in, het geeft je kracht i.p.v dat het uitputtend is en je bloeit als persoon steeds meer op.

Wat heeft het voor een zin om maar steeds aan de verwachting van anderen te voldoen? Je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen.

Er leven miljarden mensen hier op deze aardbol, logisch dat je het niet voor iedereen goed kunt doen. Er is altijd wel weer 1 iemand die iets op of aan te merken heeft. Niemand op deze wereld is perfect dus ook diegene die kritiek geeft heeft zijn of haar minpunten, net zoals we allemaal ook onze pluspunten hebben.

Zoek gewoon iemand die op jou level en of frequentie zit en of ga alleen intensief om met mensen om die dan wel op jouw level en frequentie zitten. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een fotokopie van jezelf, want dan kun je net zo goed alleen blijven. Verschillen kunnen zelf boeiend en aanvullend zijn, omdat je er ook nog wat van kunt leren.

De basis van de frequentie, de golflengte is wel belangrijk, zodat je enigszins het gevoel krijgt van thuiskomen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *