Kan iemand veranderen? Kun je je partner veranderen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Op de vraag: kan iemand veranderen? zou het antwoord zowel ja en nee kunnen zijn.

Als zowel de man en vrouw ervan uit gaan dat de ander hun bezit is, zonder het ontwikkelingsproces bij de ander toe te staan dan zou het antwoord op de vraag: kan iemand veranderen? Wel eens nee kunnen zijn.

Want dit is een soort van liefde die probeert te beheersen en dat is nooit goed. In de liefde moet je namelijk van 2 personen houden: van de ander en van jezelf. En daar past het woord beheersen niet bij.

In de liefde moet je je partner eigenlijk helpen om zijn of haar vrijheid te vinden i.p.v dat je bij de ander benauwdheid gaat veroorzaken. Geef je partner de ruimte voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Op die manier kan je partner zijn of haar verantwoordelijkheid nemen voor het proces wat voor hem of haar nodig is. Hij of zij zal het dan vroeg of laat ook zichtbaar gaan maken.

Kan iemand veranderen?

Ieder mens is uniek, en ieder mens is goed zoals hij of zij is. De kans dat twee mensen al vanaf het begin goed bij elkaar passen is klein en daarom is het van belang om de uitdaging aan te gaan en samen aan verandering te werken. Slechts zelden klopt het plaatje helemaal en misschien zou dat misschien ook wel saai zijn.

Als je samen bent met een partner die op jouw golflengte zit, dan gaat de energie meestal naar de relatie toe. Doch als je samen bent met een partner die totaal niet op jouw frequentie zit, dan gaat de energie meestal naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe.

Als een man en of vrouw een bepaald inzicht krijgt over zijn of haar blinde vlek, dan kan het antwoord op de vraag: kan iemand veranderen? Wel eens ja zijn. Allemaal hebben we wel een “blinde vlek” waarvan we ons niet altijd bewust zijn.

Als er problemen in de relatie zijn, dan is het van belang dat je hier samen in alle rust over kunt praten. Vaak ontstaan de irritaties in de randverschijnselen omdat er in de Kern iets niet goed zit.

Het is dus van belang dat je samen tot de Kern van het probleem kunt komen, als dat lukt dan heb je grote kans dat er andere inzichten ontstaan en dan is het antwoord op de vraag: kan iemand veranderen? Vaak ja.

Mannen en of vrouwen die openstaan voor innerlijke groei (persoonlijke groei), laten eerder hun Ego vallen dan mensen die niet geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei. Als iemand zijn of haar Ego niet kan laten zakken, dan is het antwoord op de vraag: kan iemand veranderen? Vaak nee.

Iemand die openstaat voor innerlijke groei, is vaak ook in staat om zijn of haar Ego te laten zakken. Hij of zij ziet het dan als positieve kritiek en niet als aanvallende kritiek. Als we opbouwende kritiek aan iemand willen geven dan willen we alleen maar de persoon nog “beter” maken. Als hij of zij zich dan bewust wordt van datgene wat hij eventueel zou kunnen veranderen. Dan is het antwoord op de vraag: kan iemand veranderen? Vaak ja

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *