Liefde is dat de emotie waarnaar we het meest verlangen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Liefde is voor veel mensen de emotie waarnaar ze het meest verlangen. Hoe komt het dan dat het ons soms ontglipt?

Ik ben er van overtuigd dat de mens bestemd is om in vrede met zichzelf te leven, soms lukt dat niet doordat bepaalde omstandigheden niet mee werken.

Liefde is geen lang leven vol verdriet en of spanningen. Liefde is een leven vol wederzijds begrip, vreugde en geluk. Natuurlijk komen we overal spanningen tegen, spanningen die uit problemen en verdriet voortkomen horen er nu eenmaal bij. Het richt onze aandacht gewoonlijk op een bepaalde facet van ons leven dat tot verdere ontwikkeling kan komen.

Liefde is

Spanningen, problemen en verdriet gaan ook weer over als er voldoende wederzijdse liefde is in de basis. Liefde is niet van 1 persoon houden. Liefde is houden van twee personen, van jezelf (jezelf niet wegcijferen) en van de ander. In de liefde moet je dus van 2 personen houden.

Liefde is noodzakelijk in een goede relatie. Soms raken mensen verzeild in ongelukkige relaties, waarin ze niets anders meer kunnen doen dan er dan maar “het beste van te maken”. Blijkbaar ontbreekt er iets in hun leven, dat iets wat onmisbaar is om tot volledige ontplooiing te komen. Ergens is onderweg het licht verflauwd en dat voelt dan niet goed.

De mens is geen enkelvoudig wezen, wij zijn een samenstel van Ziel, Geest en lichaam en op elk van deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Wij hebben dus verlangens en behoeftes van lichamelijke, psychologische en geestelijke aard. Als we dat niet op al deze 3 niveaus ervaren dan kan kunnen we in onbalans raken.

Liefde is ook een gevoel van eigenwaarde want wie geen liefde heeft voor zichzelf, heeft ook geen gevoel van eigen waarde.

Ieder mens bezit bij zijn of haar geboorte een unieke en absolute waarde. Hij of zij is geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God (Ziel, Geest en lichaam). Zoek je eigen waarde nooit buiten jezelf maar in jezelf.

En probeer in te zien dat onvoorwaardelijke liefde iets heel anders is dan een voorwaardelijke liefde. Van een voorwaardelijke liefde blijft niets meer over, als de voorwaarden eenmaal wegvallen. Terwijl een onvoorwaardelijke liefde ten alle tijden overeind blijft staan.

Liefde is zo warm en eenvoudig en tegelijkertijd kan het ook weer zo complex zijn . Het ligt vaak aan de combinatie van beiden partners. Als je samen bent met iemand die op jouw golflengte zit, dan kun je beiden je energie in de relatie steken. Doch als je samen bent met iemand die op een totale andere frequentie zit, dan gaat de energie meestal naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe i.p.v naar de relatie zelf.

Het zijn de personen en gebeurtenissen die in ons leven een rol spelen, ze kunnen een bron van grote persoonlijke verrijking voor ons betekenen als we ons omringen met de juiste personen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *