Negatieve gedachten doorbreken hoe doe je dat?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Negatieve gedachten moeten ten alle tijden worden vermeden, dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan.

Doch als je jezelf gaat realiseren dat negatieve gedachten zich zonder enige moeite vastzetten in je onderbewustzijn dan wordt het je meteen een stuk duidelijker.

Negatieve gedachten komen bij je binnen door onachtzaamheid, er gebeurd iets wat niet leuk is en de negatieve gedachten kunnen meteen met je op de loop gaan.

Als je je negatieve gedachten om wilt zetten in positieve gedachten dan vraagt dat om discipline, aandacht en actieve geestelijke inspanningen. Doch wanneer negatieve gedachten plaats nemen in je onderbewustzijn kunnen ze in een keer alle pogingen iets constructiefs te doen, teniet doen.

Negatieve gedachten

Negatieve gedachten zou je kunnen vergelijken met de beet van een slang. Het is niet de beet die het meest pijnlijke is maar het is het gif wat de grootste gevolgen heeft. Als je jezelf teveel bezig houd met negatieve gedachten dan doe je niet alleen je geest pijn maar ook je fysieke lichaam. Dit omdat Ziel, geest en lichaam een 3 eenheid vormen die niet van elkaar te scheiden zijn.

Een teveel aan negatieve gedachten kunnen je levenslust verminderen, je kunt last krijgen van je maag en of darmen en ga zo maar door.

Door mijn eigen persoonlijke groei heb ik ontdekt dat echte doorbraken alleen ontstaan als je je hart, je hoofd en intuïtie weet aan te spreken en met elkaar verbindt.

Het menselijk kennen wordt verkregen met het verstand, dor studie en het op andere wijze verzamelen van informatie. Als je jouw negatieve gedachten de baas bent geworden, dan speelt zich dat eerst af in je geest en daarna wordt het zichtbaar in het fysieke.

Je zult dus je geest moeten gebruiken om jezelf los te kunnen maken van negatieve gedachten. Vooruitgang kan alleen door groter te denken dan de startpositie.

Het verlangen, in dit geval het doorbreken van negatieve gedachten is het bewijs dat je het vermogen hebt om dingen te realiseren. Het maakt een groot verschil of je alleen maar naar iets verlangt of dat je gereed bent om het verlangde ook te ontvangen.

Het is belangrijk om in jezelf te geloven dat je de kracht hebt om de negatieve gedachten te doorbreken.
Het geloof (ook het geloof in je eigen capaciteiten) is een geestestoestand die wordt gecreëerd door herhaalde instructies aan je onderbewuste. Ook wel autosuggestie genoemd.

Wat betekent autosuggestie? Autosuggestie betekent dat je door middel van je persoonlijke gedachten een negatief of positief effect zult hebben op je geestelijke en lichamelijke welzijn.

Een geest gedomineerd door positieve gedachtes is een vruchtbare bodem voor geloof. Daarom moet je geloven in jezelf! Als je merkt dat je eerste pogingen om negatieve gedachtes los te kunnen laten mislukt, dan pas je je gedachten weer aan en begin je weer opnieuw. Oefening baart kunst.

Volharding is nu eenmaal nodig om de transmutatie van verlangen naar ontvangen te voltooien. Onthoud dat je onderbewustzijn niet “logisch” kan redeneren zoals je bewuste geest. Je onderbewustzijn kan dingen niet tegen elkaar afwegen. Daarom zal het ook de verkeerde suggesties accepteren en ze voor waar aannemen.

Als je door je negatieve gedachten verkeerde denkbeelden aan je onderbewustzijn hebt overgedragen, is er zeker een methode om het te kunnen overwinnen: het herhalen van constructieve en harmonische gedachten die eveneens door je onderbewustzijn worden geaccepteerd.

Op die manier vorm je nieuwe denk en leefgewoontes, want je onderbewustzijn is de zetel van je gewoontes. Daar je onderbewustzijn scheppend van aard is en een eenheid vormt met de goddelijke bron die je heeft geschapen zal het ook geluk voor je kunnen creëren. Als je er maar nadrukkelijk naar verlangd.

Haal op dit moment mooie en gelukkige herinneringen terug in je geest. Hoe voelt dat? Dat zal vast en zeker goed voelen, probeer dit gevoel dan ook heel even vast te houden.

Als je dit mooie gevoel geregeld weet vast te houden, op het moment dat negatieve gedachten de overhand proberen te krijgen dan maak je een eerste stap op weg naar je doel. En je doel is om negatieve gedachten te gaan reduceren, waardoor je jezelf weer stukken beter gaat voelen. Je gaat herkaderen (dingen vanuit een ander perspectief bekijken als je gaat voelen hoe bovenstaande tekst wordt bedoeld). Niet alleen lezen, maar ook voelen!

Negatieve gedachten komen vaak onbewust binnen en daarom zijn ze moeilijk te signaleren. Vermijd negatieve mensen als je jezelf los wilt koppelen van negatieve gedachten.

Een aanhoudende gedachte gaat vorm nemen, negatieve gedachten bijvoorbeeld stress en zorgen zijn vaak de alarmbellen dat een gedachte op een lage, verkeerde frequentie zit. Als dingen niet gaan zoals je wilt, dan zou je ze in principe dus mentaal kunnen herscheppen. We kunnen onszelf “heropvoeden” door positieve gedachtes aan te nemen.

Uiteraard is het altijd verstandig om naar een huisarts te gaan als negatieve gedachten te vaak en of te lang blijven opspelen. Het zou mogelijk een oorzaak van depressie en of burn out kunnen zijn.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *