Nieuwe relatie

Posted by: liefde expert - Posted on:

Je vorige relaties hebben je beïnvloed

Ben je je bewust van het feit dat je vorige relaties je hebben beïnvloed? Het kan zijn dat je nu andere overtuigingen, verwachtingen en dromen hebt dan toen je jonger was. Misschien ben je teleurgesteld en heb je veel ruzies meegemaakt en heb je de overtuiging dat je in iedere relatie gekwetst wordt. Hierdoor wil je jezelf niet meer kwetsbaar opstellen. Of heeft je partner de relatie verbroken en denk je dat je het niet waard bent om helemaal geliefd te worden. Of heb je te weinig aan jezelf gedacht tijdens je vorige relatie en wil je jezelf op nummer één zetten bij de volgende relatie en wil je geen water meer bij de wijn doen.

Het verraderlijke in iedere nieuwe relatie is dat de manier waarop je in het begin met elkaar omgaat ook bepaald hoe je in de toekomst met elkaar omgaat. Dus als je in het begin van je nieuwe relatie bijvoorbeeld naar elkaar schreeuwt en soms onrespectvol met elkaar omgaat, zal dit patroon zich herhalen. Daarom is het zo belangrijk om bewust te worden van je eigen gedrag en hoe dit je nieuwe relatie beïnvloed.

Waarom verwachtingen je nieuwe relatie beïnvloeden

We hebben allemaal verwachtingen als we in een nieuwe relatie stappen. Maar je verwachtingen kunnen je relatie maken of breken. Vooral als je verwachtingen niet vervuld worden. Kom bij jezelf erachter welke verwachtingen redelijk zijn. Misschien verwacht je van je partner dat hij in een later stadium ook elk weekend samen met jou je familie bezoekt omdat jij dit heel belangrijk vind. Maar wat als hij juist een leven wil waarin niet ieder weekend verplichtingen voorkomen en onvoorspelbaar is? Dan is het belangrijk om erachter te komen wat je beiden van een relatie verwacht.

Stel je eens voor dat je nieuwe partner een intiem detail verklapt tijdens het diner met je vrienden. Zij lachen allemaal en vinden het erg grappig. Jij bent op dat moment erg boos en probeert dat niet te uiten om de avond niet te verpesten. Wel laat je hem subtiel merken dat je het niet leuk vind. Als jullie naar huis rijden wacht je op een verontschuldiging. Hij vraagt op een gegeven moment of het wel goed met je gaat. Geïrriteerd zeg je dat het goed met je gaat. Hoe meer je erover gaat nadenken hoe kwader je word.

Maar let op, hij kan niet in jouw hoofd kijken. Bespreek het gewoon met hem. Hij kan niet weten wat jij intiem vind en dat je bepaalde dingen niet bespreekt met je vrienden omdat je je daar niet prettig bij voelt. Door te communiceren leer je elkaar kennen en komt iemand anders erachter wat je grenzen zijn, wat je pijn doet en je gevoelens raakt en wat je drijfveren zijn. Mannen kunnen geen gedachten lezen en jij ook niet.

Zet de versnelling lager bij een nieuwe relatie

Liefde is een enorme drijfveer. In het begin van een nieuwe relatie wil je elkaar veel zien. Je handen zweten, je krijgt vlinders in je buik en je begint over je hele lichaam te tintelen. Je kunt er geen genoeg van krijgen. Jullie gaan samen uit eten en tegen het einde van je avond word je gekust en je smelt helemaal weg. Nog dagen erna eet je bijna niets meer en je hebt je lang niet meer zo goed gevoeld.

Je ziet vaak relaties waarbij het heel snel gaat en de vrouw alles laat vallen. Meestal na drie maanden gaat het vlammetje uit en is de relatie over. Hoe komt dat toch? Een man wordt verliefd op je tijdens je afwezigheid. In zijn verbeelding denkt en hunkert hij naar je. Maar wanneer je er bent, hoeft hij niet over je te fantaseren. Hij denkt over je wanneer je er niet bent en mist je. Dit is de sleutel tot het opbouwen van emotionele aantrekkingskracht.

Afwezigheid verstrekt dus de liefde van je partner. Hij is niet alleen verliefder, hij vind je waarschijnlijk ook aantrekkelijker dan gewoonlijk. Hij raakt ook gemakkelijker opgewonden en voelt een sterkere drang om met je te vrijen. Dus geef hem iets om naar uit te kijken. Zie elkaar in het begin een paar keer per week.

Behoud je aantrekkingskracht in een nieuwe relatie

Verwissel emotionele aantrekkingskracht niet met fysieke aantrekkingskracht. Mannen voelen fysieke aantrekkingskracht voor vele vrouwen. Denk eens aan je eigen situatie. Wanneer je ergens moeite voor moet doen, waardeer je het meer. Als je iets gratis krijgt, vind je het wel leuk, maar hecht je er ook minder waarde aan. Laat de man moeite voor je doen, zodat hij je waardeert.

Als je zelf het gevoel hebt dat jij constant diegene bent die als eerste een berichtje stuurt en het initiatief neemt om wat af te spreken, doe dan een pas achteruit. Geef hem de ruimte om het initiatief te nemen. Als de man niet komt, dan is hij waarschijnlijk niet erg in je geïnteresseerd.

Vertrouw je partner in een nieuwe relatie

Misschien vind je het moeilijk om je nieuwe partner te vertrouwen. Geef hem het voordeel van de twijfel. Tenzij hij heeft aangetoond dat hij niet te vertrouwen is. Kom erachter of je iemand niet vertrouwt vanwege je ervaringen met je vorige relaties of vanuit je eigen onzekerheid. Bagage vanuit je vorige relaties kan je nieuwe relatie beschadigen.

Als je hem steeds wilt controleren of hij steeds op zijn tenen moet lopen uit angst iets verkeerds te zeggen, kan dat heel vermoeiend voor hem zijn. Een man wil je echt graag gelukkig maken, maar als je constant bevestiging wilt en hij zichzelf moet rechtvaardigen zal hij uiteindelijk een vrouw zoeken die wel vertrouwen in hem heeft en die hij wel gelukkig kan maken. Dus laat het de man weten wanneer hij je gelukkig maakt.

Stel eens voor dat je nieuwe partner een pokeravond heeft met zijn vrienden. Bel of sms hem dan niet. Laat hem genieten van zijn avond. Heb geen verwachtingen dat hij je gaat bellen terwijl hij bij zijn vrienden is. Doet hij dit wel, dan is dit natuurlijk geweldig. Als een man niet het idee heeft dat hij zichzelf kan zijn, zal hij zijn hart niet openen. Een man wordt geïnspireerd als je hem vertrouwd en je eigen leven blijft leiden op een zelfverzekerde manier.

Conclusie: nieuwe relatie

Vertrouwen is essentieel voor een gezonde en gelukkige relatie. We willen toch allemaal dat onze partner ons vertrouwt? Om te groeien in een relatie is het belangrijk onze kwetsbaarheid en gevoelens te laten zien aan onze nieuwe partner. Denk niet dat hij iets ziet wat hij niet wil zien. Als dit het geval is, is hij het ook niet waard. We zijn allemaal uniek op onze eigen manier. Jezelf kwetsbaar opstellen is als een sprong in het diepe. Je weet niet waar het je gaat brengen. Maar je komt er alleen achter als je het doet.

Geschreven door: Mariska

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer relatie adviezen en datingtips op “datingtips“. Tips en adviezen op liefde en relatie gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *