Omgaan met elkaar, hoe bevorder je een harmonieuze relatie?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Het omgaan met elkaar, vraagt om het scheppen van passende ruimte tussen jou en de ander. Zie het als een ruimte die beiden vrijelijk kunnen benutten, delen en betreden.

Tijdens het omgaan met elkaar moet je elkaar ook, zijn of haar eigen ruimte bieden. In de hoop dat er warmte en een goede verstandhouding zal groeien.

Het omgaan met elkaar kan stress en of benauwdheid veroorzaken als we opeens binnen vallen in andermans ruimte. Onder ruimte versta ik, het stuk van de ander het deel van hem of haar wat authenticiteit is. Zijn of haar gedachtewereld.

De complete gedachtewereld is alleen van hem of haar. Iedere man en of vrouw heeft zijn of haar complete denkinhoud en wilt deze ook blijven koesteren. Geef hem of haar die vrijheid om ook alleen tijd door te brengen met zijn of haar eigen gedachtewereld. Want hij of zij heeft dat nodig. De een misschien wat meer dan de ander, maar het hoort er nu eenmaal ook bij.

Het omgaan met elkaar

Het gevoel, de innerlijke ruimte is de plaats waar een iedere man en of vrouw zichzelf tegenkomt. Tijdens het omgaan met elkaar is het van belang dat je die ruimte van de ander kunt respecteren. Hou tijdens het omgaan met elkaar ook rekening met het feit, dat de ene persoon iets langer de tijd nodig heeft om iets te laten rijpen in zijn geest dan de ander.

Op het moment dat iets rijpt (echt doordringt) in de Geest, zal het zich gaan uitten in de fysieke wereld. Heb geduld daar waar het nodig is.

Tijdens het omgaan met elkaar is het ook belangrijk dat je beseft dat iedere man en of vrouw bij zijn of haar geboorte een unieke en absolute waarde heeft.

We hebben allemaal de drie eenheid, Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Hou daar ook rekening mee tijdens het omgaan met elkaar want als de verlangens en of de behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan het hele organisme in onbalans raken.

Als het waar is dat we allemaal geschapen zijn om intens te leven, waarom zien we ons dan zo vaak verzeild raken in ongelukkige situaties, waarin we niets anders kunnen doen dan er maar het beste van te maken?

Schijnbaar ontbreekt er dan toch iets in ons leven wat onmisbaar is om tot volledige ontplooiing te komen. Of we herkennen het niet en of genieten er niet van, dat kan natuurlijk ook. Dit kan als oorzaak hebben: dat er onderweg iets verflauwd is en of iets misgegaan is.

Hoe onze jeugd en of verleden dan ook is geweest, op het moment dat we ouder worden kunnen we nog altijd besluiten om onszelf opnieuw op te voeden (aan te sturen). Pijn vanuit een verleden kan soms ook een leermeester zijn, het maakt ons duidelijk dat we een andere weg in moeten slaan en of ergens mee moeten ophouden.

Als tijdens het omgaan met elkaar merkt, dat je niet echt gelukkig bent (en of niet meer bent) dan is het van belang dat je voor jezelf gaat kiezen. Er is niets zo erg, dan dat je jezelf verliest in een relatie. Als je jouw eigen gevoel wegcijfert voor de ander, dan mag je wel stellen dat je niet genoeg van jezelf houd, met alle gevolgen van dien.

Tijdens het omgaan met elkaar is het ook belangrijk dat je beseft dat een man en of vrouw onmogelijk met anderen in vrede kan leven, als hij of zij niet eerst geleerd heeft om in vrede met zichzelf te leven. Het is dus altijd van belang dat je luistert naar je eigen gevoel en ten alle tijden je eigen hart volgt. Op die manier leef je in vrede met jezelf. De manier om een harmonieuze relatie te creëren.

Tijdens het omgaan met elkaar in een harmonieuze relatie is het ook van belang, dat je compromissen met elkaar kunt sluiten. In het houden van elkaar behoor je met 3 eenheden rekening te houden. Jij, je partner en jullie samen (de drie eenheid van de relatie).

Als je te verschillend van elkaar bent, dan kan het zo maar zijn dat alle energie die naar de relatie zou moeten gaan, gestopt moet worden in de gebruiksaanwijzing van de ander met alle gevolgen van dien. Tijdens het omgaan met elkaar merk je dan dat de relatie maar moeizaam verloopt met de nodige stress en zorgen. Het tegenovergestelde van een harmonieuze relatie.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *