Frustratie, omgaan met frustraties en hoe vervaag je ze?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Voordat je leert hoe je moet omgaan met frustraties is het van belang dat je precies weet wat een frustratie inhoud.

Frustratie is het Latijnse woord voor frustraties. Een frustratie is een emotionele toestand van iemand die belemmerd word om zijn of haar verwachtingen en of doelen waar te maken. En dat kan heftig zijn! Men moet nooit gevoelens van anderen bagatelliseren. Voor de ene persoon is dit heftig en voor een ander persoon is iets anders weer heftig.

Wel mogen we diep in onszelf altijd dankbaar zijn en blijven voor de dingen die we dan wel hebben.

Meestal is men gefrustreerd omdat het buiten je macht ligt, om er ook maar enigszins iets aan te veranderen. Denk hierbij aan invloeden van buitenaf en of overmacht.

Omgaan met frustraties

Leren omgaan met frustraties houd in, dat je niet meer moet piekeren. Het piekeren zou wel eens chronisch kunnen worden met alle gevolgen van dien. Door te piekeren vermenigvuldig je alleen maar keer op keer weer dezelfde gedachtes.

Leren omgaan met frustraties houd in, dat je hoe dan ook moet blijven bouwen en vertrouwen op je innerlijke kracht zonder invloeden van buitenaf.

Een man en of vrouw, raakt meestal niet gefrustreerd door dingen, maar door de visie die ze erop hebben. Leren omgaan met frustraties betekend ook jezelf herkaderen. Niet meer denken in problemen maar in oplossingen.

Misschien antwoord je nu dat je al alle oplossingen bedacht hebt? Beperk jezelf hier niet door. Want jouw gedachten zetten alles zowel levend als levenloos aan het werk.

Leren omgaan met frustraties, houd in dat je beseft dat je in het donker niets kunt zien (negatieve en gefrustreerde gedachtes), waar je wel iets kunt zien dat is in het licht.

Leren omgaan met frustraties, houdt dus in dat je sowieso al je negatieve gedachtes moet gaan omzetten naar positieve gedachtes wil je überhaupt zelf tot een creatieve oplossing kunnen komen.

Leren omgaan met frustraties houdt in dat je beseft dat een dankbaar hart, altijd dichter bij de scheppende kracht staat. Sluit je Geest af voor datgene wat je verlangens en of doel zou kunnen laten wankelen en hou hieraan vast.

Gedachten zijn de scheppende kracht of ze sporen de scheppende kracht aan om in beweging te komen. En juist daarom is het van belang, dat je beseft dat de juiste gedachte nog niet bij je is opgekomen.

Leren omgaan met frustraties, houdt ook in dat je verdriet en pijn voelt. Dat is niet meer dan menselijk en logisch. Je wilt zo graag, maar door invloeden van buitenaf wordt je tegengehouden. Hoe pijnlijk kan dat zijn? Zeer pijnlijk en daar kan ik zelf maar al te goed over meepraten.

Pijn en verdriet, kunnen soms ook een leermeester voor ons zijn, ze kunnen ons vertellen dat we in een andere richting moeten inslaan en of iets los moeten laten.

Leren omgaan met frustraties, is iets wat ontzettend veel kracht kost. Soms zijn er van die momenten waarop je jezelf uitgeput voelt, alsof alle levensenergie uit je gezogen wordt. Net dan is het van belang dat je weer dicht bij jezelf terug komt. Neem een periode van rust en probeer weer een helder beeld te krijgen.

Leren omgaan met frustraties, houdt ook in dat je goed beseft dat de wereld soms kei en kei hard is niet voor jou alleen maar voor vele anderen mannen en of vrouwen. Soms laat de mensheid nu eenmaal te wensen over.

Heden ten dagen zijn veel mensen, nog maar puur en alleen op zichzelf gericht. Dat dit voor jou een extra impuls mag zijn, om vanaf nu te gaan bouwen en vertrouwen op je eigen kracht en zie …wat er dan opeens gebeurd.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *