Omgaan met liefdesverdriet hoe zwaar kan dat zijn?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Het moeten leren omgaan met liefdesverdriet is iets wat heel heftig kan zijn, het omgaan met liefdesverdriet kan je tijdelijk uit balans brengen. Er is vaak niets zo erg als dat je de persoon moet missen waarvan je houd.

Het omgaan met liefdesverdriet is ook een verwerkingsproces wat de tijd nodig heeft. Daar kun je nu eenmaal niet overheen springen, je moet er helaas doorheen.

Het omgaan met liefdesverdriet vergt de nodige kracht van je, want het kan aanvoelen alsof een deel van jezelf geamputeerd is. Je voelde jezelf vertrouwd bij je partner, je hield en of houd nog van je partner maar hij of zij heeft een einde aan de relatie gemaakt. Dat voelt aan als een groot verlies als je oprecht van hem of haar hield.

Vaak schieten op zo’n moment troostende woorden tekort, laat je tranen dan ook lopen. Erken je emoties en gevoelens laat je tranen gaan, want dat betekend alleen maar dat je liefde voor hem of haar heel oprecht was.

Jouw tranen zijn een deel van jezelf, net zoals een lach een deel van jezelf is. Laat ze komen en laat ze weer gaan. Doorvoel het proces, laat het op zijn natuurlijk beloop. Er komt vast wel weer een dag , dat je voelt dat je jezelf weer hebt herpakt. Alleen duurt dat bij de ene man en of vrouw wat langer als bij je andere.

Omgaan met liefdesverdriet

Als je perse bij een partner zou willen blijven die niet meer op dezelfde manier van je houd, dan doe je jezelf uiteindelijk toch te kort. Hoe bedoel ik dat? Je krijgt van je partner dan toch niet meer de liefde die je jezelf toe zou willen wensen, je trekt dan toch maar aan het kortste eind. Hoe erg is dat op lange termijn?

Als je middenin in het omgaan met liefdesverdriet proces zit, dan wordt het van belang dat je ook aan jezelf gaat denken. Als je in een relatie zit, dan hou je van twee personen. Van de ander en van jezelf. Je kunt in een relatie niet van 1 persoon houden, ja dat kan natuurlijk wel maar dan doe je jezelf tekort. Je cijfert jezelf dan weg voor de ander en dat is nooit goed, want dit kan je vroeg of laat gaan opbreken.

Er is niets zo fijn in een relatie, dan dat je jezelf kunt zijn en blijven. Als een partner het uit maakt dan kan dat verschillende redenen hebben. Het omgaan met liefdesverdriet wordt nu eenmaal stukken dragelijker als je partner je oprecht uitlegt waarom hij of zij het uitmaakt. Op die manier kun je het namelijk een plekje gaan geven.

Er is vaak niets zo wreed als een partner het uit maakt, zonder je de echte reden aan te geven. Want op die manier brengt de ander je ook nog eens uit balans. Op die manier ontstaat er ook niet echt een mogelijkheid tot innerlijke groei. Bij beiden partijen.

Als twee mensen van elkaar houden, dan is het vrij logisch dat ze elkaar ook voorzien van opbouwende kritiek. Een opbouwende kritiek is altijd positief, een opbouwende kritiek wordt vaak gegeven als je de persoon die je lief hebt, tot nog een beter mens wilt maken. Opbouwende kritiek is dus iets heel anders dan een negatieve kritiek.

Tijdens het proces van het omgaan met liefdesverdriet is het ook van belang, dat je niet aan jezelf gaat twijfelen. Iedere man en of vrouw is goed zoals hij of zij is, allemaal zijn we uniek en allemaal hebben we onze talenten en of min punten.

Als een relatie beëindigt wordt, dan klopt de combinatie niet meer helemaal. Mensen veranderen niet zo snel, maar het is vaak de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken die veranderd. Kan zich dat eventueel weer herstellen? Ja dat kan, welke formule daarvoor werkt dat is iets wat beiden ex partners voor zichzelf zouden moeten uitzoeken.

Belangrijk hierin is dat ze zich beiden even doorzichtig en transparant naar de ander toe opstellen, dat houd ook in dat je jezelf kwetsbaar moet kunnen opstellen naar elkaar toe. Dat ze beiden bereid zijn om een compromis af te sluiten wat voor beiden partijen goed voelt.

Vaak ontstaan er randverschijnselen (kleine en of grote irritaties) omdat er in de Kern iets niet goed zit. Als je samen in staat bent om tot het Kern probleem te gaan, dit samen kunt oplossen dan kan een relatie zich nog weer herstellen als er nog voldoende liefde aanwezig is bij beiden partijen. Als blijkt dat dit niet meer het geval is dan moet je je juiste weg vinden om te leren omgaan met liefdesverdriet.

Dat houd in, dat je je op jezelf moet gaan concentreren, niet meer op het verdriet en de pijn die je voelt. Ga jezelf concentreren op je positieve kwaliteiten, leer om nog meer van jezelf te gaan houden. Dit zorgt er weer voor dat je terug in balans kunt komen tijdens het proces van het moeten omgaan met liefdesverdriet. Meer kun je er toch even niet van maken.

Je mag best aan je ex partner laten weten dat je het moeilijk hebt tijdens je proces van het moeten omgaan met liefdesverdriet en dat je nog van hem of haar houd. Maar laat het claimen achterwege, laat e.e.a. ook bij de ander bezinken.

Het kan best zo zijn dat hij of zij je gaat missen en vanzelf weer contact met je opneemt. Dat is iets wat wel vaker voorkomt, vandaar dat het van belang is dat je de ander tijd en ruimte geeft voor zichzelf. Wat er dan gaat gebeuren in zijn of haar geest gaat zich op een gegeven moment zichtbaar maken (rijpen) in de fysieke wereld.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *