Hoezo Hebben Veel Stelletjes Na Een Bevalling Minder Seks?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een bevalling is voor sommige vrouwen, niet niks.

Soms bevalt een vrouw van een baby en heeft de man opeens minder behoefte aan intimiteit.

In zo’n situatie lijkt het alsof een bevalling eerder slecht dan goed is voor de intimiteit binnen een relatie.Alsof sommige stelletjes uit elkaar groeien in plaats van dichter tot elkaar komen.

Veel vrouwen vragen zichzelf in zo’n situatie dan ook constant af waarom hun man opeens minder interesse heeft?Waarom hij van het ene op het andere moment niet meer zoveel verlangt naar seks, warmte, gezelligheid en liefde.

Ze beginnen te twijfelen aan hun eigen lichaam, zijn zelfbewust en voelen zichzelf gefrustreerd.

Waarom lijkt het alsof sommige mannen hun interesse verliezen?

Komt het doordat mannen hun vrouw na de bevalling opeens minder aantrekkelijk vinden of zijn er andere dingen die meespelen?

Recent relatie onderzoek gedaan door Van Anders et al. (2013) laat zien dat de oorzaak van deze desinteresse niet komt door het uiterlijk van een vrouw.

Mannen gaven tijdens dit onderzoek aan dat ze de eerste drie maanden na de bevalling geen of weinig zin hadden in seks en/of intimiteit doordat ze gewoonweg moe zijn en veel stress ervaren.

Gelukkig ook maar want het zou wel erg slecht zijn als een man zijn vrouw niet meer aantrekkelijk vind omdat ze een kind gebaard heeft (nota bene zijn eigen kind).

Het is uiteraard wel belangrijk dat er in deze fase goed gecommuniceerd wordt met elkaar en dat er geen affaires op na worden gehouden.

Tevens moeten jullie er ook voor zorgen dat jullie een echt team worden en regelmatig leuke dingen gaan doen om de stress en frustraties te verminderen.

Bron: Van Anders, S. M., Hipp, L. E. & Low, L. K. (2013). Exploring Co-Parent Experiences of Sexuality in the First 3 Months after Birth. The Journal of Sexual Medicine. Volume 10 (8).

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *