Online daten aan de slag

Stap 1: Aan de slag

Alleen dwazen komen, waar engelen zich niet wagen.

Het is altijd verstandig om onbekend gebied met voorzichtigheid te betreden, zo ook hier. Heb van te voren een duidelijk plan van aanpak en een doel voordat je jou kaarten laat zien in het spel dat online daten heet. Omdat iedereen zomaar kan typen wat die wil in een chatbox betekend dat niet dat wij precies hetzelfde moeten doen.
De kwaliteit van internet is dat het toegankelijk is voor iedereen. Maar tegelijkertijd trekt dit allerlei verschillende personen aan. En ook al komen een hoop mensen met de verkeerde reden naar een chatbox, betekend dat niet dat iedereen dat doet. Als je bij je eigen instelling en motivatie blijft kun je na verloop van tijd de juiste reacties verwachten.
Er zijn op het internet een hoop aardige en leuke mensen te vinden, maar het komt allemaal terug bij hoe jij jezelf opstelt en gedraagt. Wees naar andere, zoals jij wil dat ze ook naar jou doen! Dat is hier de gouden regel. Voor dit spel zijn er geen regels, en alle spelers, inclusief valsspelers zijn er. Maar ook hier geldt, omdat er schurken zijn hoef je er zelf nog geen een te worden. Jou benadering is de enige manier om de antwoorden te krijgen die je wilt.
Het zou onverstandig zijn om van de een op andere dag te zeggen, ik wil internet gebruiken om een date te regelen. Door slechts te zeggen “ ik ben beschikbaar “ als je een chatroom inkomt zul je waarschijnlijk niet de gewenste reacties krijgen. Op deze manier zet jij jezelf als het ware vrij simpel te koop. Niet iets dat je in het dagelijks leven ook zou doen? Wel?
Een belangrijk punt om te begrijpen is dat iedereen die in de chatbox is, gelijk is aan elkaar. Het is niet zoiets als naar een gala gaan en in je beste pak binnenkomen. Iedereen kijkend naar de ingang van de zaal, waar de beste geklede persoon binnenkomt die uiteindelijk meeste aandacht en aanspraak zal krijgen van de tegenovergestelde sekse.
Dat soort dingen gebeuren alleen in James Bond films, en we weten allemaal dat die niet erg standvastig was in zijn relaties. Voor hem ging het vooral om de lusten en het plezier.

online-daten-stap1-aan-de-slag

Waar begin je

De eerste tip is om niet meteen naar de singles chatroom te gaan om een single te vinden die je wel ziet zitten. We weten allemaal dat die chatboxen vaak overspoeld zijn met mensen die maar 1 doel voor ogen hebben.. seks.
Dus, wat je ook vraagt, daar eindigt het altijd mee en daarmee zou ons doel om een evenwichtige levenspartner met dezelfde interesse te vinden helaas niet halen.
Soms kan het erg frustrerend zijn allemaal. Alles loopt goed, je bent bezig met een gezellig gesprek dat inmiddels is warmgedraaid en dan komt het onderwerp van het 3 letter woord weer om de hoek kijken. Je kunt deze persoon blokkeren of gedag zeggen met het risico dat hij een slecht woordje over jou doet in de publieke box. Probeer vriendelijk het gesprek af te kappen en verlaat na verloop van tijd het gesprek zonder roemoer.
Met andere woorden. Het is makkelijker om iemand het bed in te praten dan iets langdurigs van kwaliteit op te bouwen. Daarvoor zul je geduld moeten hebben, en dan zal alles goed komen. Het neusje van de zalm kan moeilijk te vinden zijn, maar het is zeker het wachten en de moeite waard. Het gaat ten slotte om een partner voor misschien wel het hele leven.

Dus in plaats van meteen naar de singles ruimte gaan, zou je eens in een heel andere hoek kunnen beginnen met zoeken. Misschien in een chatbox waarin je iets terug vind van je persoonlijke interesse. Dat zou beteken dat wanneer je daar iemand ontmoet je in ieder geval een overeenkomst hebt met deze persoon. Werk dus achterstevoren, eerste de interesse van iemand, daarna het uiterlijk. Iets wat vaak andersom gaat in het leven.

Meer dan alleen uiterlijk

hartje-rood-getekend

Neem een paar minuten de tijd om te bedenken wat je wel en niet aantrekkelijk en of interessant vind om terug te zien in een ander persoon.
Als we het over aantrekkelijke zaken hebben bedoelen we geen fysieke eigenschappen. Opnieuw moet het onderscheid gemaakt worden tussen een gewone relatie of iets van langere duur. In een ongedwongen relatie zal uiterlijk een veel grotere rol spelen, en zal er minder naar het innerlijke karakter gekeken worden. We zijn vooral met het fysieke aspect bezig wanneer we op zoek zijn naar een avontuurtje.
Uiterlijk zal bij een serieuze relatie dus een minder grote rol spelen. Compatibiliteit speelt hier een veel belangrijkere factor. Samen met dat er natuurlijke bepaalde kwaliteiten zijn waarna je op zoek bent. Mentale kwaliteiten wel te verstaan. Schoonheid zit immers van binnen.
Deze opvatting klinkt misschien gek, maar het is wel waar. De opvatting, dat het mogelijk is om van iemands uiterlijk te gaan houden na verloop van tijd. Groeiende liefde als het ware, ook als het om uiterlijk gaat. Wanneer je iemand hebt

gevonden met het juiste karakter zul je merken dat de liefde en de aantrekkingskracht vanzelf begint te groeien. Het is 100% mogelijk om verliefd te worden op iemand die je normaal niet zou zien staan. Dat is een van die geheimen der natuur.
Veel mensen willen graag een foto zien bij de persoon, dat is deels te begrijpen omdat je wilt weten met wie je te maken hebt. Maar het zou je zeker kunnen beïnvloeden in de keus die je maakt en houding die jij jezelf aanmeet. Wij zijn bang dat keuzes dan eerder op uiterlijk gemaakt worden in plaats van op inhoud, wees dus behouden met het sturen en vragen van foto’s.
Het is onontkoombaar dat het soms niets word. Hoelang kan je naar een persoon staren? Terwijl de persoon naar wie staart niet eens terugkijkt.
Of nog erger de persoon die je bekijkt, bekijkt iemand anders. Het kan allemaal, uiterlijk is niet alles dus bind je er niet op vast. Laat het niet de doorslaggevende factor zijn in je uiteindelijke beslissing wanneer je opzoek bent naar een serieuze relatie.

Gedeelde interesses

hartje-rood-getekend

Een mens is niet als een glas waar je doorheen kijkt om te zien wat er aan de andere kant is. Een mens is meer als een diamant die in de juiste hoek het licht buigt om meerdere kleuren te laten zien. Wij zijn complexer.

We hebben veel interesses, en de interesse van de ene persoon hoeft totaal niet te matchen met die van een ander. Maar gelukkig zijn er meer mensen dan interesses, dus we zijn gebonden aan een heleboel mensen met gedeelde belangstellingen. En als we die hebben gevonden, dan kunnen we stoppen met zoeken. Wat zijn jouw interesses? Dat is iets wat je voor jezelf zal moeten uitzoeken!
Let wel op, dat je niet te hogen eisen stelt aan je voorkeuren. Er zijn een hoop dingen waarvan je zou kunnen genieten die je nog niet een tweede kans hebt gegeven.
Jou belangstelling zou bijvoorbeeld sport of muziek kunnen zijn. Of je zou kunnen denken aan maatschappelijk werk of religieuze interesse. Blijf nadenken en houd de bal rollende. Bovenstaande onderwerpen zijn uiteraard slecht suggesties.
Voorkeuren en interesses kunnen erg verschillend zijn. Laat het daarbij en probeer ze totaal niet te veranderen, als kan het openstaan voor nieuwe zaken nooit kwaad. Als je eenmaal hebt bepaald wat jou voorkeur heeft dan is de helft van het verhaal al geschreven.

Wat vind jij belangrijk in een ander persoon

hartje-rood-getekend

Dit is waarschijnlijk een belangrijker deel van het verhaal. We zouden moeten nadenken over wat we belangrijk vinden om terug te vinden in de andere persoon. Dezelfde belangstelling hebben betekend niet automatisch dat je ook met deze persoon door één deur kan.

Als jij bijvoorbeeld een persoon bent die graag praat, betekend dat niet dat je van iemand houd die ook veel praat. Als twee mensen de hele tijd door elkaar heen praten of praten op hetzelfde moment, dan is het duidelijk dat een goed gesprek er niet in zit.
Hetzelfde geldt voor wanneer je allebei een terughoudend bent en niet veel praat. Dan zullen er veel stiltes zijn en dat kan ook niet goed wezen. De kunst is om elkaars kwaliteiten en tekortkomingen aan te vullen in plaats van te laten botsen of escaleren.

Zoeken op trefwoorden

Nu je dan eindelijk hebt besloten wat jou interesses zijn, wat jou in een ander aantrekt en wat je smaak is kunnen we eindelijk aan onze zoektocht beginnen. Probeer enkele van je interesses eens in Google in te typen en zoek een chatroom die daarbij aansluit.
Het idee is niet dat je jezelf wil verkopen om aan een levenspartner te komen, maar om interesse die hebt te delen. Hoe goed je het ook probeert, in de singles room verlies je al snel dat vleugje subtiliteit. Dus denk aan wat eerder gezegd is, werk achterstevoren, dat is de manier die zal werken.
We zullen het later hebben over hoe jij jezelf het best kan presenteren, we zoeken nu eerst naar menneer en mevrouw Goedgekeurd. Het zal moeilijk zijn om verliefd te worden. Dat kan lastig zijn omdat de juiste keuze moet worden gemaakt, om op de juiste persoon verliefd te worden. Geen makkelijke opdracht.

Houden van of een hekel aan?

hartje-rood-getekend

Het tweede wat we zouden kunnen doen is een lijstje maken met dingen waar je normaal gesproken een hekel aan hebt. Geen grapje, dingen waar je niet van houd zijn even belangrijk, zo niet belangrijker dan de dingen waar je wel van houd. We moeten hier en daar allemaal compromissen sluiten, maar als we al beginnen met het negeren van ergernissen waar we normaal gesproken een hekel aan hebben, dan zal dat de relatie vroeg of laat opbreken.
Veel mensen maken een fout wanneer ze verliefd zijn. Ze zetten hun beste beentje voor en gedragen zich keurig. Iets wat natuurlijk goed is, maar het moet geen aanpassen of inschikken naar andermans wensen worden. Dat is absoluut niet goed!
Iets wat vaak onderschat word is dat het niet om een campingtrip of een busreisje gaat, maar om iemand waarmee je de rest van je leven wilt delen.
Het is daarom belangrijk om vooral jezelf te zijn en je niet teveel te aan te hoeven passen aan de wensen van anderen.
En als er bepaalde gewoonte zijn waar jij niet aan kan wennen, denk dan niet dat dit op een later tijdstip wel opgelost kan worden. Je kunt niemand veranderen en dat moet je ook niet willen. Anders kun je het wel vergeten in een serieuze relatie.
Op het moment dat je iemand uit zijn gewoontes probeert te halen, wat het ook mag zijn, dan word dat naar een tijdje

zeuren. Mocht de persoon die gewoonte laten vallen zal dat altijd irriteren en zijn uitwerking hebben op de relatie.
Dat is iets wat dus absoluut niet gaat werken. Het is daarom beter om van te voren een duidelijk beeld te hebben van wat jij leuke en minder leuke gewoontes en karaktertrekjes vind.
Als je dan eindelijk een vrij duidelijk beeld hebt van jou voorkeuren en antipathieën verkeer je in een beter positie om de juiste beslissing te nemen. En gezien het aantal mensen dat er op deze wereld is hoef jij niet bezorgd te zijn dat er niemand is die aan je wensen voldoet. Op ieder potje past immers een deksel! Als wat je doet, goed gedaan word dan zal je zeker succes hebben.
Er zijn mensen die geloven dat alles voorbestemd is. Dat is opgeschreven met wie je trouwt en wanneer je dood gaat. Ik weet er niets van, behalve dat daten het proces aardig kan versnellen, dus wacht niet langer en grijp je kansen.
Een ander ding dat we kunnen doen is de natuur zijn gang laten gaan. Er is een hoop chemie voor nodig om de juiste partner te vinden, dus waarom helpen we de natuur niet een handje?!

Eerst vrienden

hartje-rood-getekend

Probeer te streven naar het sluiten van vriendschappen bij het zoeken naar partner/echtgenoot. Zie het eerst als een manier om zoveel mogelijk mensen te leren kennen, word vrienden en uiteindelijk goede vrienden. Vrienden waar jij om kan lachen en die om jou lachen. Niet iedereen kan je laten lachen, en met lachen bedoel ik niet als lachen om een cabaretier maar als vrienden.
Het betaald zich zeker uit om veel vrienden te hebben, het maakt ons leven rijker. Het beste aan een goede vriend is dat je jezelf kunt zijn bij diegene. En zij uiteraard bij jou! Afgezien van een plichtsgetrouwe man of vrouw moet je echtgenoot ook je beste vriend zijn.
Dat is een fout die nogal veel door stellen gemaakt word. Ze zien vrienden en hun echtgenoot niet als gelijke. Terwijl dat je echtgenoot altijd je beste vriend of vriendin zou moeten zijn, al kun je er daarnaast natuurlijk nog zoveel vrienden op na houden.
Het moet iemand zijn waarmee je dromen en angsten kunt delen, iemand die je begrijpt en er voor je is op de donkerste dagen in het leven.

Dit alles is nog zeer ver verwijderd van seks of niet?

hartje-rood-getekend

Dat is waarom we eerder zeiden dat uiterlijk en seks de laatste criteria moeten zijn waarop je een levenspartner kiest. Trouwen zou nooit het eerste moeten zijn waarover je begint als je een persoon net leert kennen. Je kunt lastig zeggen; “ He we hebben dezelfde smaak en interesse denk ik, zullen we trouwen?”.
Natuurlijk kun je het wel zeggen, maar of het in goede aarde valt dat is de vraag. En wat doe je als jij erachter komt dat één van je eerder gemaakte vrienden getrouwd blijkt te zijn en dit net diegene is waarvan je hoopte dat hij of zij niet getrouwd was?
In de prullenbak ermee? Nee! Dat is niet zoals het hoort, jullie kunnen nog steeds vrienden zijn en samen een leuke tijd hebben. Wie weet vind je wel een beter persoon, alles wat je moet doen is de kaarten opnieuw schudden en delen.
Ik hoop dat je nu snapt wat ik bedoel met het werken van achter naar voren? Mooi! En wie weet heeft iemand anders uit je vriendenlijst dit boek ook wel gelezen en komt de inspanning uit een heel andere richting dan die van jezelf.

Meneer “goed” en mevrouw “fout”

online-daten-stap1-aan-de-slag-met-daten

Maar dan, wat gebeurd er als de persoon die jij je in jou gedachten had voorgesteld niet helemaal aan de verwachtingen voldoet? Dat is natuurlijk jou keus, take it or leave it… Maar er is iets om over na te denken. Als er iemand is waarvan je kunt houden is dat goed, maar is het niet mooier als er iemand is die van jou houd?
Toch wil ik hier een kanttekening bij mij maken. Stel iemand ziet jou zitten, maar helaas, jij die persoon niet. Dan kun je die afwijzen, maar doe dit netjes want hij of zij is tenslotte een vriend van je. Het is onnodig om ego’s te kwetsen. Als je weet dat het op niets zal uitlopen dan is het beter om de persoon af te wijzen. Een echtscheiding als je al enkele jaren getrouwd bent is wel het laatste waar je op zit te wachten.
Probeer je gevoelens op een zachte manier uit te leggen.

succesvol-online-daten-in-simpele-stappen

Lees verder op: Online daten – Making yourself look like a million dollars – Stap 2.
Ga terug naar het begin van dit boek – online daten