Online daten Making yourself look like a million dollars

Stap 2: Making yourself look like a million dollars

Niemand op deze wereld is perfect, maar we kunnen op zijn minst proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Er is niets mis mee om de natuur een handje te helpen. Werk aan je foto’s, houd je profiel op een spontane manier levendig en werk aan je voorkomen en houding.

Veel mensen geloven in de spreuk, “Ik ben wie ik ben. En ik ben niet van plan om dat te veranderen.” Wie zegt dat je moet veranderen? Maar waarom zou je mensen onnodig weg jagen?
Het feit is dat zulke uitspraken een bevestiging zijn van je eigen onzekerheid. We hebben allemaal een bepaalde mate van onzekerheid in ons, de één meer dan de ander. Het is juist deze onzekerheid die ons saai en ongeïnteresseerd doet overkomen terwijl dat helemaal niet nodig is. Op dat opzicht kun je best wat aan jezelf doen.
Dus waar ben je nog bang voor? Nog een tip! Waar je ook bang voor bent, andere mensen zijn vaak bang voor dezelfde zaken. In deze wereld is niemand echt voor of tegen je, de meeste mensen zijn te druk met het denken aan zichzelf.
Jezelf goed presenteren iets dat veel aandacht vraagt, maar verrassend genoeg hebben mensen juist de neiging om op dit gebied te verzaken. De meeste mensen vinden het allemaal wel best, terwijl je juist een voorsprong boekt om hier in te leren en te verbeteren.
Als ik meer over jullie persoonlijke situatie wist zou ik jullie graag helpen bij het opmaken van een goed profiel. Maar natuurlijk is onmogelijk om een basis te schrijven voor zoveel verschillende persoonlijkheden.
Maar maak je geen zorgen, ik heb een aantal tips om jullie op weg te helpen naar een droom profiel.

Het droom profiel

hartje-rood-getekend

Men kan niet genoeg tijd en moeite in zijn profiel stoppen. Neem er zeker de tijd voor en bedenk goed wat je opschrijft en behandel dit niet als bijzaak! Als je gaat solliciteren voor een nieuwe baan dan zorg je toch ook dat je een zo net mogelijke CV meeneemt?

En de meeste van ons hebben een baan voor 5 a 10 jaar? We plakken op het begrip relatie geen houdbaarheidsdatum, we gaan ervan uit dat dit is tot de dood ons scheidt.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een relatie veel meer waard is dan welke baan dan ook, omdat het waarschijnlijk de meest belangrijke beslissing in je leven is. Genoeg erover, laten we het nu hebben over hoe we het profiel gaan indelen.
Je kunt ervoor kiezen om een profiel te laten opmaken door een expert, die er zeker zijn op dit gebied. Het kan je een hoop tijd schelen en zeker wat opleveren. Je moet er wel op rekenen dat dit een paar tientjes kan kosten. Er zijn veel mensen die moeite hebben met een profiel foto. Nu wil ik op die discussie niet teveel ingaan. Het is zeker beter om een foto op je profiel te hebben maar vele onthouden zich hiervan om privacy redenen.
Het beste wat je kunt doen is de zaken een tijdje aankijken. Wanneer je een goede gespreksrelatie hebt opgebouwd en zeker weet dat de andere persoon geen verkeerde intenties heeft kun je een foto als bijlage sturen. Maar ook hiermee moet je oppassen, let er wel op dat de ander op z’n minst ook een foto stuurt. Het zou oneerlijk zijn als één van beide partijen in het donker gist en de ander wel een foto heeft.

Het gezicht voor de camera

hartje-rood-getekend

Nu komt het aan op de foto. Als je een foto stuurt, stuur in hemelsnaam een fatsoenlijke. Daarmee bedoel ik een recente foto van goede kwaliteit. Laat hem eventueel door een professional maken, met de techniek van vandaag de dag worden dat vaak schitterende afbeeldingen.
Werk tegelijkertijd aan je uitdrukking voordat de foto genomen wordt. Ga recht voor de camera staan en probeer verschillende uitdrukkingen en kijk welke je het best staat. Het is belangrijk dat het een foto is waarop je lacht, maar dat lijkt me duidelijk. Het zou jammer zijn om de ‘hangende honden kop’ of ‘boter smelt in mijn mond niet’ pose aan te nemen. Lach gewoon! Het kost niets en iedereen ziet er beter uit met een lach op zijn gezicht.
Pak pen en papier en schrijf ruw wat details over jezelf op. Daarmee bedoelen we, dingen die je leuk vind, je leeftijd, je lengte, muziekvoorkeur etc.
Dit is de basis voor het huis waaraan we gaan bouwen. Als de fundamenten liggen, zul je verbaast zijn dat jij al een aardig profiel kunt opzetten. Maar eerst noemen we nog een aantal valkuilen waar de meeste invallen.

De valkuil “bescheidenheid”

De meeste van ons hebben geleerd om bescheiden te zijn. Als we iets goeds over onszelf moeten zeggen voelen we ons al snel ongemakkelijk. Oké, niemand vraagt je om op te scheppen maar de feiten mogen best genoemd worden.
Als je een muziek liefhebber bent en je hebt nog een goede stem ook, dan zou ik niet weten waarom je dat niet zou mogen vermelden. Zonder op te scheppen kan je toch best zeggen dat je een goede zanger bent? Je zou eventueel kunnen zeggen: “ Mijn vrienden vinden dat ik een goed stemgeluid heb”.
Kom op, zo iets kun je toch best over jezelf zeggen zonder je daar slecht over te voelen. Je zou ook kunnen zeggen: “ Sommige mensen vinden dat ik goed zing, maar het is aan jou om te bepalen of je vind dat ik een goede stem heb”.
Hieronder worden soortgelijke statements gegeven waarbij je ook zoiets zou kunnen toepassen.
“Een hoop mensen waarderen mijn kookkunsten.”
“Ik ben geen Rembrandt, maar ik houd wel van schilderen.”
“Ik houd van styling in huis, en mijn vrienden vinden dat ik daar hebt een goede kijk op heb.”
Probeer zo nog enkele dingen uit en je wordt er vanzelf beter in. En als je iets goed kan is het toch ook fijn om daar waardering voor te krijgen?
Terwijl we het hebben over bescheidenheid, is er nog iets dat ik nu wil aankaarten. Het is iets waar we allemaal bekend mee zijn. Als je aan het praten bent met een vreemde en probeer contact mee op te bouwen dan zul je ongetwijfeld een keer geconfronteerd worden met de vraag: “ Hoe zie jij eruit?”.
Ik heb me vaak afgevraagd wat de zin van deze vraag zou kunnen zijn. Het best antwoord waar ik mee kwam is: “ Een kruising tussen een orang-oetan en een Tasmanië Devil.” of “ Ik heb de tanden van mij moeder, de neus van mijn vader, mijn ooms ogen en schoenen van een klasgenoot.”

hartje-rood-getekend

Natuurlijk kunnen we zulke antwoorden niet geven, al zou het van tijd tot tijd best grappig zijn. Het kan zijn dat dit niet gewaardeerd word en je iemand afstoot waarvan je dat eigenlijk niet wil. Wat eigenlijk de vraag zou moeten zijn is: “Zie je er goed uit?”.
Inderdaad! Een lastige vraag om te beantwoorden. Hoe kun je een dergelijk vraag beantwoorden zonder extreem bescheiden of ijdel over te komen? Hieronder enkele antwoorden die je zou kunnen geven.
“Ik ben zo fris als een fischermans frent.”
“Ik zie eruit als een verse bos lelies.”
“Ik heb de aantrekkingskracht van een schaal met vers fruit.”
Als de desbetreffende persoon de hint nog niet snapt, geef dan een uitgebreide beschrijving en laat de persoon zelf bepalen of dat goed genoeg is of niet.

De valkuil opscheppen

Algemeen bekend is dat opscheppen een van de grootste teleurstellingen is. Wat we moeten doen is zorgen dat we er niet eens bij in de buurt komen. Zeker niet als het gaat om fysieke eigenschappen. Je kunt er uitzien als George Clooney of Angelina Jolie, maar laat het aan de ander over om te bepalen of dit knap is. Wat voor de één een aanfluiting is brengt de ander in een extase.

hartje-rood-getekend

Je kunt impliciete uitspraken als: “Ik zie er niet slecht uit” of “Sommige vinden mij er goed uitzien” wel maken, maar misschien is de beste manier om jezelf te beschrijven wel met een vleugje humor. Want uiteindelijk is dat niet waar het allemaal om gaat.
Als je bijvoorbeeld iets overgewicht hebt zou je kunnen zeggen: “Ik ben rond op de juiste plekken, hoop ik”. Als je lang bent zou je kunnen zeggen: “ Veel mensen zeggen dat ik moet gaan basketballen”. Of voor kortere mensen: “ Ik mag er dan klein uitzien, maar ik kan je verzekeren dat alles goed is!”.
Weetje wat het beste deel is aan jezelf op deze manier beschrijven? Humor werkt altijd. Iedereen heeft in een zekere zin humor, de één wat meer dan de ander. En juist als je zelfspot gebruikt op een leuke manier dan blijkt dit een grote turn on te zijn. Ze zeggen seks sells, mijn statement is: “Humor sells”.

De valkuil “Cliché” antwoorden

We hebben allemaal wel eens iemand gezien of gehoord die zichzelf beschrijft, de uitdrukkingen die gemaakt worden schijnen op een bepaalde manier in ons hoofd te gaan zitten. Op het moment dat iemand jou vraagt om jezelf te beschrijven komen we vaak met een afgezaagd cliché antwoord.
Ik denk dat het beter is om verre van de clichés te blijven. Door clichés zullen we zeker niet opvallen, en dat willen we juist wel. Want ken je jij iemand, tenzij dat je een eeneiige tweeling bent, die precies hetzelfde is als jij?

En daarbij komt, waarom zou jij jezelf neer willen zetten zoals veel andere dat doen? Kom met originele dingen en onderscheid jezelf daarmee. Maak jezelf interessant voor de andere partij!
Probeer zoveel mogelijk gelijkenissen en vergelijkingen te gebruiken. Als je bijvoorbeeld blond bent, zegt dit dan niet gewoon maar probeer zoiets als: “Mijn haar heeft de kleur van vers gemaaid koren”.
Iets anders wat ik zou willen zeggen is, kleineer jezelf niet! De medaille heeft twee kanten, die op twee manieren bekeken kunnen worden.
Schoonheid wordt door iedereen anders gezien, de kunst is aan jou om de ander te overtuigen. Je hoeft geen mooi weer praatjes te houden, maar overtuig diegene met de dingen waar jij zelf ook van overtuigd bent.

De valkuil “Verveling”

hartje-rood-getekend

Probeer in ieder geval zo interessant mogelijk over te komen. Als je een zelfportret zou maken, gebruik je ook de juiste kleuren. Iedereen die in de morgen de deur uit gaat staat op zijn minst 5 minuten voor de spiegel zodat we er representatief uitzien. Waarom zouden we niet hetzelfde doen voor ons webprofiel.
Verwijder alle saaie details en informatie waarvan jij denkt dat het voor de lezer niet interessant zijn. Als jou werk bijvoorbeeld bestaat uit het vertalen van oude Grieks boeken. Dan zou je kunnen zeggen dat je voor een uitgever werkt of een letterkundige bent.

Houd goed in de gaten dat dingen op 2 manieren kunnen worden neergezet, saai of interessant. Wij willen natuurlijk het laatste, dus probeer ook andere profiel informatie zo te benaderen. Als je niet zeker van je zaak bent kun je aan een goede vriend of vriendin vragen om er eens naar te kijken. Dit kan een hele goede tip zijn omdat mensen van buitenaf dingen vaak in een ander perspectief plaatsen.
We willen leuk en interessant over komen zonder te overdrijven. Laat jezelf van je beste kant zien. Niemand houd er uiteindelijk van om saai gevonden te worden. Laat staan om met saaie mensen contact te zoeken.

De valkuil “Vaagheid”

De dingen die je opschrijft moet niet verwarrend of tegenstrijdig zijn. Het werkt bijvoorbeeld niet om een statement neer te zetten als: “Ik hou niet echt van sport, ook ben ik geen buiten persoon, wel houd ik van voetbal kijken en bier drinken met mijn vrienden.”.
Pff.. Als er iets is wat mensen weghoudt, dan is het zulk soort statements. Vermijd zinnen zoals: “Ik ben anders dan andere” en zeker als het om uiterlijk gaat. De beeldvorming die daaruit ontstaat, zal nooit ten goede komen van je imago.
Een ander voorbeeld dat niet echt lekker valt is: “ I don’t play by the rules of the book” of “Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging”. Uit zulke statements ontstaat vaak verwarring en misleiding. Het zou zonde zijn om mensen af te stoten om de verkeerde redenen nietwaar?

We hebben het nu kort gehad over enkele valkuilen, nu is het tijd om ons profiel echt te gaan opmaken.

Een web van bedrog

hartje-rood-getekend

Logisch als je iets van je identiteit verborgen wil houden, maar ga echter niet liegen!
Probeer niet om jezelf een weg te bluffen naar een relatie. De ene leugen leid tot de andere, en voordat je het weet zit je in een web van bedrog. En al zou het dan tot een relatie komen, vroeg of laat komen dingen uit. Probeer om zo eerlijk mogelijk te zijn maar tegelijkertijd niet alles van je identiteit prijs te geven.
Iemand zei eens: “ een vriend is iemand die alles van je weet, en nog steeds evenveel om je geeft”. Dus waarom zouden we iets verborgen houden als we zoals eerder gezegd in eerste instantie alleen op zoek zijn naar vrienden. Natuurlijk hoef je niet alle vorige partners en relaties in geuren en kleuren te beschrijven. Als zulke onderwerpen niet aan bod komen kun je ze ook beter niet noemen.
Aan de andere kant moet je ook niet alles wat je doet of meemaakt een stuk mooier maken dan het is. Zeker niet bij de minder leuke en verdrietige dingen in het leven, het plaatje dat je van jezelf schets klopt dan niet. En dat zal ik de praktijk niet werken en een hoop gebroken harten opleveren.

Je alter ego

Als je eenmaal hebt besloten hoe jij jezelf het best neer kan zetten moet je scherp zijn. Probeer niet zoveel mogelijk contacten en vrienden aan te trekken. We zijn toch opzoek naar kwaliteit in plaats van kwantiteit? Probeer mensen aan te trekken in wie je interesse hebt. Je kunt hierbij ook kijken naar wat jij zelf interessante mensen vind.
Daarom adviseren we ook een uitgesproken profiel te hebben in de zin van, goed aangeven wie je bent en wat je inhoud. Probeer ook vooral niet over te komen als een seks god(in). Iets wat per definitie verkeerde mensen aantrekt, van alle soorten, jong en oud. Bent u dat wel? Laat het dan de ander zelf ontdekken.
Blijf dus uit de buurt van de personages: jong studentje, knappe vent, super chick of feestbeest.
Kies in plaats daarvan een personages die snel en duidelijk aangeeft wat voor persoon je bent. Pas je naam aan naar iets dat naar jou verwijst. Ons doel is om aandacht te trekken van mensen die dezelfde interesses delen. Dit zal de kansen met de personen die je spreekt zeer zeker verhogen.

Beknoptheid is de sleutel

hartje-rood-getekend

Een ander cruciaal punt is, beknoptheid. Houd u profiel zo kort mogelijk zonder relevante informatie te verliezen. Niemand zit er op te wachten op a4’tje vol profiel tekst te lezen voordat we iets meer te weten komen over deze persoon. Je zou ook de indruk kunnen wekken dat jij jezelf nogal belangrijk vind en/of graag praat.
Oke, iets tekst is zeker een vereiste. Beschrijf echt essentiële dingen niet met een paar woorden, maar neem hier wel enkele regels voor als u denkt dat het nodig is.
De beste manier is misschien wel om 100% jezelf te zijn. Beschrijf jezelf eens beknopt, zonder aan de reacties te denken, hoe jij jezelf zou beschrijven aan een ander. Zet dat op papier en je hebt al een hele goede basis om uit te werken! Het zou goed kunnen werken om het op een manier te beschrijven zoals je zelf ook graag praat. Dit geeft ook meteen weer iets van jezelf weer in de tekst. Houd het simpel, vermijd grootspraak en afgezaagde clichés.

Je ben uniek

Kijk eens in de spiegel en denk na, hoeveel mensen ken je die er precies hetzelfde uitzien als jij? We lijken allemaal zo verschillend maar we zijn allemaal uitgerust met dezelfde externe eigenschappen zoals een neus, twee ogen, mond, en twee oren.
Ondanks dat we dezelfde bouwstenen hebben zien we er allemaal anders uit, waarom zouden we ons dan ook niet allemaal kunnen onderscheiden in wat we denken en zeggen. Kijk eens naar jezelf op een andere manier. Houd even geen rekening met uw voorkeuren, sympathieën en antipathieën. Bekijk ook uw vertederende kwaliteiten eens. Wat vertederende kwaliteiten zijn?

Dat zijn de kwaliteiten die u waarschijnlijk geliefd maakt bij andere. Hier kijken we normaal niet naar en geven er niet om maar misschien zouden we dat eens moeten doen. Wat ik zou aanraden is, vraag uw beste vrienden eens waarom ze jou graag mogen. En wie weet komen daar wel hele verrassende antwoorden uit. In ieder geval heb je weer een aantal originele dingen die je zou kunnen toevoegen aan je profiel.
Het volgende testje zou je kunnen uitproberen, die je zeker met een knipoog moet nemen! Ik zal niet zeggen wat de resultaten zijn, maar verrassend word het zeker!

Test

Met welke van onderstaande dieren zou jij je identificeren?

  • Een haai
  • Een konijn
  • Een beer
  • Een kip
  • Een hond, en natuurlijk als laatst de..
  • Kat
online-daten-look-like-a-million-dollars

Een haai, dit betekend meestal dat je op een bepaalde manier agressief bent en niet veel tijd hebt voor andere over heeft. Je zult niet 2x nadenken voordat je iemand opruimt die jou weg blokkeert. Je weet duidelijk wat je wilt en wat niet.
Het konijn, vaak een zacht getemperde persoon maar timide. Je buigt vrij gemakkelijk naar de wensen van een ander. Het konijn blijft graag zo veel mogelijk uit de schijnwerpers en bemoeit zich liever niet met andermans zaken.
De beer, jij draagt de natuur een warm hart toe. Maar je bent minder zeker over de vraag wat andere van jou vinden. Vandaar dat je moet proberen om geen vrienden en liefde te vinden door andere gerust en tevreden te stellen.
De kip, die maakt vaak onnodig van een mug een olifant. Je weet wat er om je heen gebeurd en bent overal van op te hoogte. Vaak betrouwbaar, maar het kan beter zijn om wat minder met andermans zaken bezig te zijn.
Als je voor de hond hebt gekozen ben je een blij en gelukkige persoon. Je helpt graag andere, maar pas erop dat er geen loopje met je genomen word. Je maakt je niet graag druk over de kleine dingen in het leven, maar als je het overzicht verliest dan is het mis.
Hm, jij koos voor de kat? Je leeft vaak in je eigen wereld en valt andere dan ook niet graag lastig. In het kort, een modern appartement type, dat zich prima red op zichzelf.

hartje-rood-getekend

Lees je nog? Mooi! De antwoorden zijn slechte richtlijnen met een knipoog. Maar u zou zoiets toe kunnen passen op een eigen profiel pagina. Bedenk een dier dat je erg aanspreekt, niet om de fysieke kenmerken maar om het gedrag. Je zou een dergelijk verhaaltje zeker als origineel kunnen beschouwen. Je zou de dierennaam weg kunnen laten en de alleen de vergelijking opschrijven.
Er is iets dat alle lezers moeten begrijpen. Iedereen van ons heeft iets opmerkelijks. Het is slechts een kwestie van uitzoeken wat jouw kwaliteiten zijn. Geloof niet altijd wat andere over jou denken en zeggen. Dit kun je toch beter zelf doen?
Doe alsof je een gesprek met je beste vriend hebt. Maar doe dit in jezelf. Als je beste vriend of vriendin jou zou vragen wat zijn of haar beste kwaliteiten zijn, zou u die persoon dan niet graag vertellen waar hij of zij goed in is? Dit kunt u dus zelf ook doen! Een handige tip om eventueel je profiel mee aan te vullen.
Naast dat het handig is voor je profiel of tijdens het daten, is het ook handig om je eigen kwaliteiten te leren kennen. Je leert jezelf wat beter kennen en begrijpen. Hetzelfde zou je kunnen doen met negatieve eigenschappen, iedereen heeft ze want niemand is perfect. Door ook je slechte en negatieve eigenschappen te kennen heb je een beter beeld van jezelf.

Lees verder op: Online daten – Laat de relatie bloeien – Stap 3.
Ga terug naar het begin van dit boek – online daten

succesvol-online-daten-in-simpele-stappen