Online daten

De meeste lezers hebben een druk en hectisch leven en hebben daarom geen zin om uren lang een handleiding door te spitten.

Online daten is niet alleen leuk en uitdagend. Er zitten ook minder leuke kanten aan. Daarom zijn er allereerst een aantal zaken die je moeten weten over het online daten.
Bekijk zaken realistisch en schat je kansen realistisch in!
Niet iedereen lijkt op elkaar, kijk maar eens om je heen.. Hoeveel mensen ken jij die precies op elkaar lijken zijn?
Lengte, breedte, vormen en eigenschappen, … Allemaal erg verschillend.

succesvol-online-daten

En dan gaat het alleen om uiterlijke vertoning. Als het op karakter aankomt wordt het al een heel ander verhaal. Je ziet daarin zeker dat niemand gelijk is maar iedereen vooral zichzelf is en probeert te zijn. Als je terug kijkt naar vroeger in de klas, zie je dat iedereen waarmee je omgaat zich anders gedraagt en reageert.
In een klas zit je met verschillende mensen waar je mee door 1 deur moet. We zien elkaar dagelijks en conflicten zijn daarbij onontkoombaar. Terugkijkend op deze periode vraag ik me af, hoeveel klasgenoten je nou echt leuk of aardig vond?
En hiermee bedoel ik niet of je ze aardig vond als klasgenoten, maar als mensen? Was het altijd even gemakkelijk om met iedereen in de klas evengoed op te schieten? Waarschijnlijk niet. Dit is de reden dat we vaak eindige met een clichématige beste vriend of vriendin.
Daarom hoef je niet iedereen aardig te vinden, net zoals jij niet door iedereen aardig gevonden hoeft te worden. Dat is in een wereld met zoveel mensen nou eenmaal onmogelijk. Onze smaak en interesses kunnen prima matchen met de ene persoon, terwijl deze juist botsen met de ander.
Wanneer het op daten aankomt is dit hetzelfde verhaal. Toch zitten er nog wel wat addertjes onder het gras. Anders dan schoolvrienden of gewone vrienden, hebben mensen die gaan daten vaak veel grotere verwachtingen en intenties. Namelijk het vinden van een levenspartner. Er zijn vaak honderden dingen waarom mensen juist wel of niet besluiten de rest van hun leven samen door te brengen.
Veel mensen zijn van mening dat ze geen hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikte levenspartner. Daar zit een kern van waarheid in, aangezien niemand anders jou voorkeur en smaak beter kent dan jij zelf.
Oké, misschien hebben de meesten van ons dan geen hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, maar is het niet handig om wat punten uit één te zetten op het gebied van daten, en dan vooral online daten?
Tegenwoordig beschikken miljoenen mensen over internet, daarom zou iedereen daar het beste uit moeten halen, ook op het gebied van online daten!

Wat maakt online daten zo verschillend van offline daten

online-daten-verschillen

Wij als mensen leven al miljoenen jaren op deze wereld. En sinds het begin der tijden kiezen mensen een levenspartner, iemand om het leven mee te delen. Mensen over de hele wereld hebben hun eigen cultuur en tradities, zo ook in de manier waarop zij hun levenspartner zoeken en mogelijk vinden.
Maar het concept van een levenspartner vinden met behulp van internet is vrij recent in vergelijking met de traditionele manier waarop mensen zich met elkaar verbinden. De invloed en het gebruik van internet en computer zijn overal om ons heen herkenbaar, het is daarom ook niet verwonderlijk dat het vinden van een partner door middel van het internet ook tot de mogelijkheden behoord.
Simpel of plat gezegd is online daten, het vinden van een levenspartner met de hulp van een machine, namelijk de computer en het internet. Dat is op zich een nieuw proces, maar toch zijn er al duizenden die het succes ervaren hebben. Vele stellen hebben elkaar leren kennen via het internet en leven ondertussen een gelukkig leven samen.
Maar om het eerlijk te houden, er zijn ook een hoop minder gelukkige mensen die hun levenspartner desondanks vele inspanningen nog niet hebben gevonden. Verloren dromen en een hoop frustratie kunnen het gevolg zijn van dit gehele proces. Dus om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt, en blijft lopen, gaan we in op de knooppunten van online het daten.

De magie van het internet

hartje-rood-getekend

Alles wat van toepassing is op internet, geldt ook voor het online daten. Het internet dat we allemaal kennen zorgt voor onbeperkte communicatie mogelijkheden, maar deze eigenschap heeft bewezen dat het zowel een zegen als een vloek kan zijn.
Mensen kunnen met niets beginnen, en alles te weten komen over een persoon voordat er een daadwerkelijke ontmoeting plaatsvindt. Smaken en voorkeuren, sympathieën en antipathieën, obsessies en afkeer, over alles kan al gesproken zijn. Twee mensen zijn al lang geen vreemde meer van elkaar voordat er daadwerkelijk afgesproken word. Prachtig toch? Zou je denken?
Tegelijkertijd laat de onbeperkte mogelijkheid tot communicatie ruimte over voor een hoop valkuilen. De mens bezit nou eenmaal het vermogen om iets te gebruiken, verkeerd te gebruiken en te misbruiken op hetzelfde moment. Online daten is hier geen uitzondering op en wordt soms voor verkeerde en onjuiste doeleinden gebruikt door bepaalde personen.
De persoon die dit doet kan gewoon een grappenmaker zijn of iemand met veel minder leuke intenties. Die erop bijvoorbeeld op uit is om slachtoffers te maken. Dat is toch een heel andere instelling dan onze grappenmaker, daarom is het goed om ons huiswerk te maken voordat we echt veilig en bewust aan de slag te gaan.
Maar maak je geen zorgen, hoe pijnlijk het ook is, dit huiswerk is al door vele andere gemaakt en begrepen. Je moet de vele valkuilen weten, ze herkennen en zorgen dat je er niet in valt. Lees daarom de volgende regels goed door, dan ben je verzekerd van succes en op weg naar het? Goud!

Hoe is online internet daten zo populair geworden?

De rede is vrij simpel. Het is dezelfde rede dat het internet tot een zodanig succes heeft gemaakt. Het internet heeft een compleet nieuwe wereld van communicatie en contact geschapen. De hele wereld staat met elkaar in verbinding met het internet van vandaag de dag.

De snelheid

hartje-rood-getekend

Probeer je eens voor te stellen hoe het vroeger was. Mensen waren nog afhankelijk van het postorderbedrijf dat brieven en kaarten verstuurden. Een brief verzenden kon een paar dagen duren, maar voordat je post terug had was je zeker een halve week verder. En dan hebben we het alleen over nationale post, laat staan hoelang het duurde om te corresponderen met iemand aan de andere kant van wereld.
Dat is totaal veranderd met de komst van het internet. Stuur een e-mail naar de Verenigde Staten en je kunt met een simpele muisklik de tekst verzenden en kijken of je bericht terug hebt.
Wachten kan het hart doen verlangen, maar email brengt mensen sneller bij elkaar!

Privacy

Internet zorgt in een zekere zin ook voor privacy. Niemand ziet wat je doet en met wie en waar je aan het praten bent. Je word niet afgeluisterd of bekeken terwijl je 1 op 1 met iemand aan het chatten bent. Alleen jij, die persoon en de computer.

Mogelijkheden

Het internet heeft nog meer mogelijkheden te bieden, denk bijvoorbeeld aan stemchat, videochat en groepsgesprekken. Het enige dat niet mogelijk is, is fysiek contact. Maar ach? Wie start er meteen met fysiek contact als je iemand net leert kennen. Dat is vrij ongebruikelijk lijkt mij, en daarom is online daten een goede eerste stap in het zoeken naar een geschikte levenspartner of relatie. Iemand horen, zien en spreken, een betere mogelijk voor een eerste kennismaking is er niet toch?

Economie

Dit is allemaal mogelijk met het internet van vandaag de dag. Het mooie is dat het bijna niets kost om van deze diensten en services gebruik te maken. Alles wat je nodig hebt is een computer met internet, en wie heeft dat tegenwoordig niet? Misschien is een simpele stappengids een handige begeleiding!

Wees duidelijk in wat je wilt

hartje-rood-getekend

We weten allemaal dat de mens een sociaal wezen is dat er van houd om in gezelschap van andere te zijn. Toch is de mens ook een eenzaam wezen in veel gevallen. En dat terwijl we toch allemaal opzoek zijn naar een bepaalde manier van gezelschap.
Gezelschap komt niet alleen van vrienden en familie, maar iemand waarmee je speciale, mooie maar ook verdrietige momenten deelt. Geluk wordt het best ervaren wanneer dat gedeeld kan worden. Iemand om een leven mee op te bouwen, een gezin mee groot te brengen en emoties te delen. Is dat niet wat iedereen in principe van het leven verwacht?
Het is een fundamentele behoefte van de mens om een levenspartner te vinden. Mensen daten met elkaar om een levenspartner of relatie te vinden. Daten is niet wat veel mensen denken, een aanloop naar een wilde nacht slapen met elkaar. Nee, daten houd veel meer in dan alleen dat. Het is de eerste stap in het kiezen van een schikte partner! Internet daten heeft deze stap een stuk makkelijker en toegankelijker gemaakt!

Trouwen of een relatie

Wat jij doet en wil is helemaal jouw zaak. Dit gaat verder niemand aan. Maar ik zou van te voren duidelijk stellen naar welk soort daten of relatie je op zoek bent.
We zijn allemaal volwassen, dus laten we ons hierna gedragen. In een normale relatie ben je opzoek naar plezier. Maar let op, plezier is voor iedereen anders en heeft verschillende betekenissen. Iemand die voor plezier en verlangen gaat zal minder snel de intentie hebben om een serieuze relatie op te bouwen, al is dat natuurlijk wel mogelijk. Het is hier belangrijk om in ieder geval onderscheid te maken en voor jezelf duidelijk te hebben naar wat voor een soort gezelschap jij op zoekt bent.
Als beide partijen dezelfde mening hebben over het uiteindelijke doel van het contact dan is dat goed omdat je elkaar begrijpt en weet wat je aan elkaar hebt. Dit kan een hoop harten ongebroken laten en een veel narigheid voorkomen.
De problemen komen wanneer een van beide partijen meer gaat verwachten. Voor de één kan iets onschuldig toch serieuze vormen aannemen terwijl de ander het ziet als niets meer dan een avontuur. Daarom is het belangrijk om te weten wat de ander wil, schaam je ook niet en maak jou intenties duidelijk kenbaar aan de tegenpartij.
Natuurlijk, er is nog een andere mogelijkheid, waar een ongedwongen relatie kan uitgroeien tot iets serieus. Maar nogmaals, in dergelijke gevallen is het jou instinct dat kan helpen bepalen wat goed is en wat niet.

Hoe sterk en slim iemand ook is of in het leven staat, er kan altijd een loopje met je worden genomen of dingen kunnen voor vanzelfsprekend aangenomen worden. Voor de gek gehouden worden is nooit leuk, voor niemand. Dus als je gewoon voor een leuke date of relatie gaat, wees altijd en overal op je hoede. Trouwen is een heel ander verhaal, maar daar zullen we later nog op terug komen.

Daten is een fundamentele behoefte

hartje-rood-getekend

Laten we er niet omheen draaien, seks is belangrijk, maar zeker niet de belangrijkste reden om te gaan daten.
Belangrijk! Tijdens de periode van je onbehoedzame jeugd, wanneer hormonen in en uit het lichaam worden gepompt, denkt iedereen aan seks. Maar wanneer je volwassen word veranderd dit (volwassen is niet oud en grijs), en word seks misschien wel bijzaak of een prettige ondersteuning van een goede relatie. Dit is het moment in het leven dat opvattingen en meningen meer naar voren treden en een grotere invloed hebben op een relatie dan alleen seks. We beginnen na te denken over het opbouwen van een leven of gezin, samen met de persoon van wie je houdt. We hebben iemand nodig om emotie en vreugde te delen, en niet perse om mee te slapen.
In de basis heeft iedereen seks nodig, het is natuurlijk gedrag, ons instinct. Daarbij gaat het niet alleen om eigen belang maar ook om het geven van liefde en fysieke aandacht. Het is iets waar we niet zonder kunnen als mens zijnde. Maar als je de tijd neemt om hier over na te denken, dan zie je dat deze behoefte het resultaat is van een andere drang.

Er is een primaire drang naar voorplanting en voortbestaan, een drang die veel sterker is dan alleen seksueel genot. Maar wat de drang ook is, daten is de meeste waardige manier om aan deze behoefte te voldoen.
Niemand, niet één van ons is compleet zonder partner in het leven. Dat is de reden waarom mensen daten en genegenheid zoeken bij elkaar. Daarom gaat de rest van deze gids niet over het vinden van de juiste seks partner, maar het vinden van een geschikte levenspartner.

Online daten is er en zal ook niet meer verdwijnen

hartje-rood-getekend

Daten kan op dit moment niet beter. Online daten is hét ding tegenwoordig. Vergelijk het eens met vroeger, toen men naar een avond gala of sociale ontmoetingsplaats ging om een geschikte levenspartner te vinden. Een hele ruimte vol met mannen en vrouwen op zoek naar die ene.
Stel dat je iemand tegenkomt met wie het goed matcht en klikt, je maakt een praatje en hebt een leuke avond. Je bent dan in staat om deze persoon mee te nemen naar het balkon met alleen de maan die jullie in de gaten houd.
Je krijgt de tijd om te praten met deze persoon voor uren en uren, alleen maar praten en niets anders. Je hebt de tijd om sympathieën en antipathieën te bespreken en ten slotte wanneer het tijd is vertrekt je met een belofte om de volgende dag terug te komen op een net zo mooie plek. Deze gesprekken gaan door, voor dagen en weken en uiteindelijk

besluit je dat dit inderdaad de persoon met wie jij de rest van jou leven wil doorbrengen.
Daarna kom je samen in meer openbare plekken, je houdt zelfs elkaars hand vast en kust haar beschaafd en teder. Je begint die persoon te vragen om mee uit te gaan voor lunch en diner. Samen de tijd door brengen, en langzaam steeds intiemere tijd. Tot het moment daar is en het besluit is genomen, je zegt, ja ik wil!
Zucht! Dat klinkt als een mooi sprookje, nietwaar?
Dat zou het niet hoeven zijn! Dit zou jouw eigen liefdesverhaal kunnen zijn, dat is wat hierboven is eschreven in een andere context. Als je de juiste keuzes maakt, zou met enkele muisklikken alles goed voor je uit kunnen pakken. En ja, daar is inmiddels ruim bewijs voor! Internet daten is een universeel fenomeen geworden dat niet meer weg te denken is uit de internetwereld.
Zoals eerder verteld is privacy een van de beste redenen om online te gaan daten. Uren lang met elkaar kletsen, videogesprekken voeren en ga zo maar door. Geen reden om je zorgen te maken, niemand kijkt of luistert mee. Jij trekt geen aandacht van andere en andere ook geen aandacht van jou, alleen jij en de persoon waarmee je wilt daten! Samen met een computer en internet is dit allemaal zeer concreet te realiseren. Maar verder wil ik er aan toevoegen dat een beetje gezond verstand nodig is om je niet in de luren te laten leggen door mensen met verkeerde bedoelingen!

Een ander bijkomend voordeel is dat online daten een hoop geld bespaard. Elke keer dat je vroeger iemand mee uit moest nemen kost nu helemaal niets! Ook hierom dat duizenden mensen online daten een geweldige uitkomst vinden.

Hoe je het meest uit online daten haalt

hartje-rood-getekend

Een hoop mensen die internet daten proberen eindigen met verschroeide haren en verbrande vingers.
De reden dat we hebben besloten om een e-book handleiding te schrijven is omdat online daten niet zo simpel is als het lijkt. Je moet weten hoe het werkt om er het maximale uit te kunnen halen. De meeste mensen houden er niet van om risico’s te nemen, laat staan wanneer het aankomt op het vinden van een geschikte levenspartner.
Maar ontspan je, in deze gids vertellen we jou de do’s and don’ts zodat het hele proces een stuk gemakkelijker en ontspannen verloopt!
We hebben uiteraard geen twijfels aan de besluitvorming van jullie lezers, en geven daarom ook geen advies op dat gebied. Ons doel is slechts om enkele richtlijnen en handvaten te bieden die hopelijk als waardevol worden beschouwd en kunnen helpen bij het vinden van de juiste partner of relatie!
Dat was de inleiding, klaar om te starten?

succesvol-online-daten-in-simpele-stappen

Dan kunnen we nu naar stap 1!
Lees verder op: Online daten – Aan de slag – Stap 1.