5 Harde Maar Effectieve Regels Om Ontrouw Te Voorkomen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Ontrouw is een van de meest veelvoorkomende redenen voor een echtscheiding en dat is ook niet gek want niemand wilt bedrogen worden.

Als de ander vreemdgaat voelt dat echt als een ”messteek in de rug”. Een verschrikkelijk gevoel en de meeste stelletjes komen er dan ook niet overheen.

Fysieke ontrouw is overigens niet het enige waardoor relatieproblemen ontstaan, emotionele ontrouw is ook not done.

Ontrouw moet dus echt voorkomen worden! Maar hoe doe je dat? Je bent immers met zijn tweetjes en je kunt het gedrag van de ander niet 100% controleren.

De enige optie die je eigenlijk hebt is ervoor zorgen dat de ander niet WILT vreemdgaan en dat lukt alleen als je een goede relatie weet te scheppen. Daar zul je dus voortdurend mee bezig moeten zijn.

Voor de rest ben je aangewezen op jezelf. Ook jij moet voorkomen dat je ontrouw bent en dat kan als je de onderstaande regels naleeft.

Het zijn ”drastische” maatregelen maar ze werken wel! En ja hoeveel is jouw relatie je waard? Je kunt beter extra voorzichtig zijn dan één keer een fout maken en de liefde van je leven verliezen.

Niemand heeft zin in een pijnlijke relatiebreuk.

1) Spreek niet zomaar af met mensen van het andere geslacht

Probeer privé afspraakjes met iemand van het andere geslacht, om wat voor een reden dan ook, zoveel mogelijk te vermijden.

Soms kan dat lastig zijn in verband met je werk, hobby’s of andere gelegenheden maar probeer het in die gevallen zo kort en zakelijk mogelijk te houden.

Als diegene vraagt of je erna iets wilt gaan drinken voor de gezelligheid zou ik altijd een of andere smoes verzinnen.

Hoe minder je met iemand van het andere geslacht in een privé sfeer terecht komt des te beter het is.

2) Houd je partner van alles op de hoogte

Hoe beter jij jouw partner op de hoogte houd van alles wat je doet hoe lastiger het is om ontrouw te zijn.

Daarnaast zal je partner het ook prettig vinden als je dit doet omdat hij of zij zo kan zien dat je niets te verbergen hebt. Dat schept echt een sterke vertrouwensband.

Dus als je met iemand van het andere geslacht aan het appen/sms’en bent of afspreekt om wat voor een reden dan ook is het verstandig dit aan je partner te vertellen.

3) Deel al je wachtwoorden

Tegenwoordig begint ontrouw vaak via de digitale weg en daarom is het verstandig om al je wachtwoorden met je partner te delen.

Zo geef je duidelijk aan dat je niets te verbergen hebt en mocht hij of zij een keertje stiekem in je social media accounts kijken dan geeft dat een geruststellend gevoel als er niets te vinden is.

Natuurlijk zou je een geheim account aan kunnen maken als je het echt zou willen maar dat doe je niet, toch?

4) Ga geen langdurige gesprekken aan

Hoe meer je praat met iemand hoe groter de kans dat jullie een echte connectie krijgen en dat kan o.a. het begin van ontrouw zijn.

Probeer langdurige gesprekken en voornamelijk ”diepe” gesprekken met iemand van het andere geslacht altijd te vermijden.

Nu hoef je een gesprek natuurlijk niet ”brutaal” af te kappen maar probeer de gesprekken wel zo kort en oppervlakkig mogelijk te houden.

Dit geld uiteraard niet voor familieleden en/of vrienden die je al heel lang kent.

5. Drink met mate wanneer je gaat stappen

Niemand kan alcohol als excuus gebruiken voor zijn of haar ontrouw maar soms speelt alcohol natuurlijk wel een rol.

Het is immers bekend dat iemand over het algemeen veel vrijer wordt als diegene veel alcohol drinkt en sneller dingen doet waar diegene achteraf spijt van krijgt.

Het is dan ook verstandig de alcohol te doseren en te voorkomen dat je dronken wordt.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *