Onzekerheid over je intuitie? Luister je ernaar of negeer je het?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Onzekerheid over je eigen intuïtie zou je moeten uitbannen. Ik zal even een willekeurig voorbeeld benoemen.

Stel je zit met iemand midden in een datingproces zit en je voelt twijfels en of een bepaalde vorm van onzekerheid opkomen dan kun je beter meteen kappen.

Jouw onzekerheid, jouw twijfels geven dan al aan dat je intuïtie voelt dat er iets niet klopt. Luister naar je intuïtie want jouw intuïtie heeft het altijd bij het rechte eind. Niet voor niets hebben wij als mens onze voelsprieten en het zou verstandig zijn als je daar naar luistert.

Onze voelsprieten kunnen vaak niet precies met de vinger aanwijzen, waar dat gevoel dan opeens vandaan komt. Dit omdat voelsprieten merendeels vanuit het gevoel ontstaan dan vanuit het verstand.

Onzekerheid tijdens het daten

Als jouw voelsprieten signalen afgeven, luister er dan naar. Laat op die momenten het verstandelijke achterwege, ga het niet invullen met:

  • Ligt het aan mij?
  • Ben ik misschien te kritisch?
  • Ben ik wel klaar voor een relatie?
  • Misschien bedoeld hij of zij het niet zo?
  • Och ik zal het vast bij het verkeerde eind hebben?

Gegarandeerd, als je jouw verstand op dat moment laat overheersen dat je uiteindelijk gaat merken dat je eerste gevoel het juiste gevoel was. Voelsprieten misleiden nooit, ze zijn er om waarschuwingssignalen af te geven.

Manipuleren

Laat je niet overhalen en of manipuleren door de woorden van een ander. Want mensen met onzuivere intenties zijn meesters in het manipuleren. Vergeet dat nooit!

Ze zullen je hoe dan ook proberen over te halen, om hun doel te kunnen bereiken. Uiteraard gebruiken ze daar hele lieve woorden en of zinnen voor. Dit doen ze heel bewust om jouw onzekerheid en of twijfels weg te kunnen nemen.

Manipulators weten precies hoe dit werkt en hoe zichzelf moeten opstellen om hun doel te kunnen bereiken. Daarnaast zullen manipulators het niet zo snel opgeven.

Intuïtie

Intuïtie wordt ook wel omschreven als een ingeving, als gevolg van bepaalde onbewuste en of bewuste waarnemingen. Intuïtieve ingevingen kunnen je helpen om in onzekere situaties een juiste beslissing te nemen.

Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende uitspraak: ik wist dat hij loog, jouw intuïtie wist dat hij loog. Je had het gevoelsmatig aangevoeld, maar je had je intuïtie weggedrukt of je twijfelde misschien wel aan je eigen intuïtie.

Het onverklaarbare moment dat je dacht: tja ik wist het wel. Probeer je intuïtie dus niet weg te drukken als een of andere fantasie. Neem je intuïtie serieus en luister ernaar.

Vrouwen en of mannen die intuïtief sterk staan, weten dat intuïtie niet altijd te toetsen is maar hun wel veel waardevolle informatie kan geven. Informatie die je het leven wat makkelijker kan maken.

Luisteren naar je innerlijke stem

Als je onzekerheid voelt t.o.v. jouw innerlijke stem. Sta er dan even bij stil dat onze zintuigen altijd open staan om iets te ontvangen. Het maakt niet uit of dat nu onbewust of bewust in werking wordt gezet. Ze pikken bepaalde signalen op en op onverwachtse momenten koppelen ze die interne informatie op basis van het gevoel.

Als je momenten beleeft dat je jezelf even boven je 5 zintuigen kunt stellen, door te mediteren dan versterk je jouw intuïtieve kanaal nog meer.

Je innerlijke stem, jouw intuïtie wordt dan ook gezien als iets waardevols. Een intuïtie kan ook vaak als wonderlijk worden ervaren. Al deze informatie zou ervoor moeten zorgen dat jij geen onzekerheid meer hebt t.o.v. jouw eigen intuïtie.

Als jouw intuïtie jou doorseint: hier klopt iets niet! Ga er dan maar gewoon vanuit dat jouw intuïtie het bij het rechte eind heeft. Laat jouw twijfels, jouw onzekerheden over je innerlijke stem los.

Leer te bouwen en te vertrouwen op je eigen intuïtie. Je zult zien dat het zich dan steeds meer gaat versterken met het gevolg dat het je leven een stuk aangenamer zal maken op heel veel gebieden.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *