Openingszinnen voor vrouwen en mannen

Posted by: liefde expert - Posted on:

In mijn tijd op de datingsite Tinder heb ik echt prachtige openingszinnen voorbij zien komen. De één prijst je de hemel in en een ander komt gelijk met de deur in huis vallen.

Hoe herken je nou een “good guy” en niet één die, laten we het maar gewoon zeggen: uit is op één ding. Een openingszin zegt al veel over hoe serieus iemand is. Lees hier meer over goede en foute openingszinnen voor vrouwen en mannen.

Op Tinder of andere datingapps zitten alleen maar mannen die uit zijn op één ding. Dat valt nog wel mee denk ik. Natuurlijk zitten er wat van dat soort mannen bij, maar er zitten ook mannen tussen op zoek naar een serieuze relatie. Hoe herken je die dan?

Niet Bang Zijn

Op datingsites als lexa.nl en relatieplanet.nl hoef je minder bang te zijn voor de “one night stand” mannen. Op dit soort datingsites moet je betalen voor het lidmaatschap en vaak zitten er wat oudere mannen op, die echt op zoek zijn naar een relatie. De meer serieuze mannen. Misschien heb je ook hier wel een man tussen zitten met andere bedoelingen…. je weet het gewoon niet.

Openingszinnen

Een openingszin zegt al veel over hoe serieus iemand is. Mijn gesprekken begonnen vaak met:
– Hoi. Hoi. Hoe is het?
– Goed, met jou?
Dit zijn de standaard begingesprekken. Niks mis mee, hier kan je nog niet veel uit opmaken. Daarna komen meestal vragen als:
– Wat ben je aan het doen? Of een vraag over een van de foto’s die hij van jou ziet.
Gaat nog steeds goed!

To Much!

Nu heb ik wel eens meegemaakt dat het gesprek over hobby’s ging. Niks mis mee toch? Nee, dat kan inderdaad gewoon de goede kant op gaan. Maar als hij mij vertelt dat hij 6 dagen per week naar de sportschool gaat en een sixpack heeft word ik nieuwsgierig. ‘heeft elke vrouw toch?!’. Hij wil graag een foto sturen….. Ik weet verder nog niks van hem en hij wil gelijk een foto sturen van zijn sixpack… oké. Alleen de foto komt niet, want volgens deze jongen moet je hem in echt het zien. Dat is veel leuker……… Yeah right.

Kijk, de chats op de Datingapps praten niet altijd even fijn, dat weet ik. Wanneer je echt met iemand een klik hebt, geen rare zinnen hebt gehad en je denkt dat het wel goed zit, dan zeg ik: kom praat verder via Whatsapp.
Dat praat toch makkelijker. Wanneer de smoesjes komen als:
– mijn Tinder chat werkt raar of
– ik krijg niet al je berichtjes binnen.
Deze zinnen komen al gauw voorbij en dan ga je overschakelen naar Whatsapp. Hij wil dan gauw afspreken en tja.. Niet alleen om te kletsen waarschijnlijk……Dan begin ik te twijfelen of het wel klopt met deze man.

Foute Openingszinnen

Dan komen nu wat zeer foute openingszinnen, die ik wel eens voorbij heb zien komen.
Deze zin is zeker heel slecht:

M….., wanneer kwam je ook alweer langs?

Serieus?! Dit werkt niet bij meisjes. Deze wil duidelijk dat je heel snel (en het liefst in je lingerie) langs komt, haha.
Of deze:

Welke cupmaat heb je?

Wat?! Het is zelfs zo grappig dat jongens je een video sturen waarin staat dat je voor hem moet kiezen, omdat hij zo goed is. Dus niet!

Dit is ook een mooie binnenkomer:

Hoi, wanneer gaan we op date?

Hoezo? ik schrik af?! Dat zeg je toch niet meteen.
Deze zin is bij mij ook wel eens voorbij gekomen (om van over te geven, haha):

Ik ben vroeger vaak in de dierentuin geweest, maar zo’n tijger als jij heb ik nog nooit gezien.

Bah, afgezaagd en zó niet origineel…….

Chocolade of popcorn?

Wat is dit dan voor iets raars denk ik bij mijzelf. Ik antwoord: chocolade. Antwoord terug: laat ik nou net heel veel chocolade in huis hebben, kom je langs om dit samen op te eten. Serieus?!
Of wanneer je dicht bij elkaar woont en je bijvoorbeeld een half uur met de trein moet. Dat vinden jongens ook erg handig.

Nou, met een half uurtje met de trein ben jij bij mij.. (Hint hint.)

Nee, nee, niet zo snel schreeuwt het in mijn hoofd.

Weet je hoe zwaar een ijsbeer is? Genoeg om het ijs te breken…

Hey, M….. Je bent net als mijn kleine teen. ‘ Ik antwoord, hoezo? ‘Je bent leuk, lief, schattig en klein! En waarschijnlijk stoot ik je vannacht tegen mijn bedrand.

*krijg 2 plaatjes van een slak in beeld* *krak* ‘he shit me huisje is stuk….. mag ik bij jou slapen?

Haha, nou dacht het niet!

Ik weet dat dit profiel nep is M……, maar mag ik de echte naam van het model dat je hebt gebruikt voor de foto’s.

Hier kan ik dan nog wel om lachen.

‘Nou ben ik als brandweerman wel wat hitte gewend, maar bij het zien van jouw foto’s krijg ik het toch wel heel heet…’

Ik niet!

Mannen zijn soms ook ietwat onbenullig in het maken van een compliment. Het gesprek beginnen met: ‘He sexy’ of ‘Hey schatje’….. Ik word van deze openingszinnen niet heel gelukkig en het zal niet zorgen voor een leuk gesprekje.

Snelle Jongens

Een jongen die snel over wil gaan op Skype of iets anders in die richting. Voorzichtig! Zit het goed, al gesprekken op Whatsapp en een foto naar elkaar gestuurd. Dan kan Skype geen kwaad, maar wanneer je je ongemakkelijk voelt of hij rare dingen gaat zeggen, dan stoppen (maar lijkt mij logisch toch?!). Maar wanneer hij al na het hoe gaat en hobby gedeelte begint over Skype. Nee, nee, nee!

Normale man gezocht

Hoe herken je dus een “good guy” op een datingapp?
Ga vooral op je gevoel af. Wanneer iemand oprechte interesse in je heeft qua hobby’s en werk en niet alleen kwijlt over je foto’s, dan zit het wel goed. Maar nogmaals je gevoel zegt een hoop. In deze tijd kan je gemakkelijk Jan en alleman blokkeren op je telefoon, dus dat scheelt ook altijd weer. Maar een beetje luchtig doen en lachen om de “originele openingszinnen” en alle overdreven complimenten die je krijgt, kan ook geen kwaad ;).

openingszinnen-daten

Het moment dat je een leuke jongen tegen komt. Ja, like. En dan.. dan blijft het stil.. Hij zegt niks! Oké, wake up! Dit is de 21 eeuw. De jongen hoeft niet per se te beginnen. Lady’s come on, jij kunt ook de eerste stap zetten.

Openingszinnen via Whatsapp?

Wanneer je een leuke jongen een like hebt gegeven en je wilt een gesprek beginnen en hij doet dat niet.
Waarom begin jij dan niet?

Mannen vinden dat ook erg leuk en stoer als een vrouw de eerst stap zet.

Begin met een simpele: Hoi! En vraag hoe het gaat. Vaak antwoord hij dan al snel terug. Openingszinnen mogen best via WhatsApp worden verstuurd.
Vervolgens kun jij het gesprek verder gaan voeren of de ander kiest om verder te chatten. Vindt je het lastig waar je over moet praten? Veel dating apps en datingsites werken met foto’s. Je kunt altijd iets vragen over de foto’s van de ander. Ben je bang dat het een soort interview wordt, waarin jij alle vragen stelt en de ander alleen maar kort en braaf antwoord. Vraag gewoon wat de ander van jou wil weten.

Misschien heb je wel gemeenschappelijke interesses. Genoeg gespreksstof lijkt mij dan. En via Whatsapp praten gaat meestal wel gemakkelijk. Tegenwoordig kan je hele verhalen aan elkaar kwijt via de apps.

Na openingszinnen een date

Dan de eerste date! Ook hier geldt weer. Hij hoeft niet te beginnen met het gesprek hoor, jij mag ook wel wat van jezelf laten zien. Vaak is het praten in het echt gemakkelijker en praat je vaak beide evenveel. De gesprekken gaan dan makkelijker en het lijkt minder een interview. Heb je wel het gevoel dat je een interview aan het houden bent. Vraag degene of hij iets over zichzelf wil vertellen.

Foto’s sturen op Snapchat

Ook krijg je al heel gauw verzoekjes om op snapchat te gaan… Zijn ook vaak sportjongens met een gespierd lichaam die dat vragen…. Nu heb ik geen snapchat en dat vonden ze allemaal erg jammer haha. Maar ik kan wel een beetje raden wat voor foto’s ik dan zou krijgen en wat voor foto’s zij dan willen. Ik dacht het niet!

En ook vragen ze na een dag of twee. Zullen we vanavond wat drinken. Gast, ik weet niet eens wie je echt bent en dit gaat mij veel te snel! Houden vrouwen niet zo van.

‘Ik hou niet van regen, maar wel van spetters… ‘

Ik was ook in gesprek met een jongen die over een dag jarig was. Hij wilde wel een verjaardagscadeautje van mij…. En daar bedoelt hij geen kaart met geld mee….. En mijn verjaardagscadeautje wilde hij ook vast geven. Nou liever niet!

Deze is ook zeer sluw: ‘Ken ik jou niet van volgende week zaterdag?’ Haha, op zich geniaal goed bedacht.

Openingszinnen op dateprofielen

Bij mijn profiel stond dat ik de opleiding “pabo” deed. Daar komen ook leuke openingszinnen uit:

‘Juf M……., wil je mij helpen met een rekenvraag?’ Ik antwoord: ja hoor. De vraag luidde als volgt: ‘als je een zak vol geld vond en het bedrag aan geld in die zak is gelijk aan je telefoonnummer. Hoeveel geld zou je dan gevonden hebben?’ Antwoord: Daar waagt deze juf zich niet aan…..

‘Een juf in opleiding? Ik had vroeger nooit leuke juffen, maar bij jou zou ik wel vrijwillig nablijven. ‘ Dan mag je een hoop zinnen over schrijven dacht ik dan bij mijzelf………

‘He juf, mijn hobby is wiskunde. Het lijkt mij leuk om samen met jou te delen en vermenigvuldigen.’ Tja……

‘En geeft deze juf ook biologie les?’ ‘Waar kan ik mij dan opgeven voor een privélesje, inclusief praktijkervaring.’ Zucht….., Ik dacht het even niet!

‘Als jij een chipje was, was je een Wokkel, verdraaid lekker.’

‘Je bent net Rivella, soms een beetje prikkelbaar, maar toch fris.’

‘Hoe eet jij je je Oreo koekjes?’
Mijn antwoord was: met mijn mond.
Daarna niks meer van hem vernomen, was het antwoord niet goed?!

Conclusie openingszinnen

Openingszinnen kunnen het ijs breken. Maar voor een echt gesprek moet het van beide kanten komen. Praat met elkaar over hobby’s, opleiding, werk, enzovoort. Wanneer je elkaar in het echt ziet, geeft dat nog meer duidelijkheid of het klikt. Veel mensen voeren liever een face tot face gesprek met iemand om te kijken of het klikt. Mannen zijn daar misschien nog wat sneller in dan vrouwen, maar voelt het oké om met hem af te spreken na wat gesprekjes online, waarom dan niet? Zolang het maar goed en vertrouwd aanvoelt. Laat je niet onder druk zetten en volg je eigen tempo.

Geschreven door: Mariska

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer relatie en dating artikelen op de “Dating tips” pagina met datingtips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *