5 Redenen Waarom Jonge Mannen Op Oudere Vrouwen Vallen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Waarom vallen mannen soms op oudere vrouwen?

Single en over de 40? Dan is dit artikel voor jou.

Vandaag de dag vallen steeds meer jongere mannen voor oudere vrouwen. Je kunt dan ook met gemak een man die 10 en of zelfs 15  jonger is daten. Natuurlijk zijn er dan mensen die raar zullen opkijken, maar het gaat erom dat jij en je partner gelukkig zijn, toch? Iedere leeftijd heeft nu eenmaal zijn charmes. Mochten oudere vrouwen open staan voor jongere mannen, dan kunnen ze hieronder ontdekken wat mannen nu eigenlijk aantrekkelijk vinden aan ”oudere vrouwen”.

1. Ze hebben vaak meer zelfvertrouwen

Oudere vrouwen hebben meer tijd gehad om te reflecteren en daardoor kennen ze zichzelf vaak beter dan jonge vrouwen. Ze weten wat hun sterke en zwakke kanten zijn en dat is de basis voor een goede dosis zelfvertrouwen. Mannen vinden het dan ook erg sexy als een vrouw erg zelfverzekerd is en zichzelf durft te zijn. Het is gewoon veel makkelijker om tijd door te brengen met iemand die zich niet laat beperken door onzekerheid.

2. Oudere vrouwen zijn meestal verantwoordelijker

Oudere vrouwen hebben hun leven vaak beter op orde en dat is ook helemaal niet gek want zij hebben over het algemeen meer verantwoordelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kinderen of een hypotheek. Ze zijn in de meeste gevallen dan ook serieuzer, weten precies wat ze willen in het leven, zijn erg gefocust en vastberaden. Daarnaast kunnen ze situaties vaak beter inschatten en gepast handelen.

3. Doorgaans hebben ze meer ervaring

Hoe ouder iemand is des te meer ervaringen diegene over het algemeen heeft. Niet alleen wat betreft ”hoe het reilt en zeilt” in het leven maar ook met betrekking tot daten, relaties en seks. Ze kunnen een man voorzien van goed advies, kunnen diepgaande gesprekken voeren, over veel meepraten en kunnen beter ”tegengas” geven.

4. Oudere vrouwen hebben meestal geen kinderwens

Er zijn veel jonge mannen die geen of nog geen kinderen willen en mede daarom kiezen ze vaak voor oudere vrouwen. Zij hebben in de meeste gevallen namelijk geen kinderwens meer. Zij het omdat ze zichzelf te oud vinden of omdat ze al kinderen hebben. Dat veel oudere vrouwen al kinderen hebben is voor veel jonge mannen overigens geen probleem. Het zijn namelijk niet hun kinderen en daardoor kunnen ze – voor hun eigen gevoel – ”gewoon” afstand nemen mocht het niets worden.

5. Ze zijn vaak volwassener

Het is uiteraard niet zo dat ”jonge” vrouwen niet volwassen zijn maar over het algemeen zijn oudere vrouwen toch net een beetje volwassener. Ze zijn vaak wijzer door alle levenservaring, een stuk serieuzer, spelen niet snel een spelletje met andermans gevoelens en houden er niet van om ”rond de pot” te draaien.

Kan het zijn dat je één of meerdere van de volgende dingen geprobeerd hebt om je ideale man aan te trekken of je huidige relatie te verbeteren?
Je relatie loopt niet zoals je zou willen. Of je relaties zijn in het verleden niet zo gelopen als je had gewild. Wellicht kwel je jezelf met de gedachten wat je gedaan hebt en anders had kunnen doen. Of geef je de schuld aan mannen van hoe je leven er nu uitziet.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

4 replies on “5 Redenen Waarom Jonge Mannen Op Oudere Vrouwen Vallen”

 • een veel jongere man ziet wat in me ik ben zelf 78 wat moet ik hier mee. hij is 48

  • Goede morgen Rita,
   In principe geef je zelf al antwoord op deze vraag: wat moet ik hiermee hij is 48? Je allereerste ingeving is meestal de juiste. Ik persoonlijk zou nooit kiezen voor een man die 30 jaar jonger is. Maar dat is mijn persoonlijke mening, mijn mening hoeft natuurlijk helemaal niet jouw mening te zijn. Mijn persoonlijk advies aan jou: volg je innerlijke stem en ga er niet op in. We leven namelijk in een wereld die op veel verschillende vlakken…niet meer okay is. Het kan namelijk ook een berekend iemand zijn (dat weet je vooraf niet). Ik beweer niet dat het zo is, want ik ken die man niet. Per slot van rekening mag ik niet zomaar even over iemand anders oordelen. Rita, pas goed op jezelf en gebruik je innerlijke wijsheid! Geloof erin dat je vroeg of laat een leuke man tegenkomt, waarbij je je deze vraag niet hoeft te stellen. Geef de moed niet op! Alvast een fijne dag! Groetjes Alicia

 • Hallo, ik heb ook een man leren kennen die 30 jaar jonger is hij vind mij echt leuk maar ik word 65 jaar. Weet niet goed wat ik moet doen.
  gr, marian

  • Persoonlijk zou ik nooit kiezen voor een man die 30 jaar jonger is. Maar dat is een persoonlijke mening. Advies: volg je innerlijke stem en ga er niet op in. We leven namelijk in een wereld die op veel verschillende vlakken…niet meer okay is. Het kan namelijk ook iemand zijn die berekenend tewerk gaat. Pas goed op jezelf en gebruik je innerlijke wijsheid! Geloof erin dat je vroeg of laat een leuke man tegenkomt, waarbij je je deze vraag niet hoeft te stellen. Wijsheid toegewenst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *