6 veelvoorkomende overgangsklachten en wat je er tegen kunt doen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Iedere vrouw krijgt te maken met de overgang en de een heeft er meer last van dan de ander.
In dit artikel lees je een aantal tips waarmee je de overgang door kunt komen met weinig tot geen klachten!

Eetproblemen

Ken je dat je het ene moment zin hebt in chocola en het andere moment moet je er niets van hebben? Het letten op je voeding is erg belangrijk tijdens de overgang en je kunt het lichaam maar beter niet teveel belasten. Kies er dus voor om niet teveel koffie en/of alcohol te drinken en vermijd te kruidig eten. Ook vitamine D kan je klachten verminderen, dus maak lekker een wandeling in de zon of slik vitamine D bij.

Gewichtstoename

Veel vrouwen hebben last van gewichtstoename en het staat dan ook hoog in het rijtje van overgangsklachten. Uitgebreid sporten kan dan helpen, maar simpelweg wat meer bewegen is vaak ook voldoende. Ga eens wandelen in een mooie omgeving, neem eventueel je camera mee en vind wat mooie plekjes in de buurt om te bewonderen.

Opvliegers

Bij overgangsklachten zijn opvliegers waarschijnlijk het meest bekend en tevens een van de meest vervelende klachten die je kunt hebben. Gelukkig is er een simpel trucje dat direct helpt. Als je het ontzettend warm hebt, pak dan een washandje en houd deze onder de koude kraan. Leg hem vervolgens in je nek en voor je het weet heb je het weer een stuk koeler en is de opvlieger zo weer verdwenen.

Paniekaanvallen

De opvliegers kunnen een behoorlijke impact krijgen op je leven, maar raak niet in paniek. Dit zal het alleen maar erger maken. Als je niet in paniek wilt raken, kun je letten op je ademhaling. Adem rustig naar je buik toe en richt je hier op in plaats van de opvlieger. Probeer je aandacht te verleggen. Zoek naar dingen in een bepaalde kleur in je omgeving, wiebel met je tenen, zolang het je maar afleidt van de opvlieger.

Laag libido

Ook het libido is vaak een probleem in de overgang en behoort in het rijtje overgangsklachten. Deze is erg laag waardoor seks er even niet meer in zit. Echter kan dit probleem voorkomen worden door gezond te eten. Vooral vitamine E is erg belangrijk wanneer het libido laag is.

Haarverlies

Haarverlies hoort bij overgangsklachten en komt veel voor, en dat terwijl een heleboel vrouwen hun haar erg belangrijk vinden. Je wilt haarverlies dus hoe dan ook voorkomen en dat is mogelijk door voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Vooral vitamine B6 en B12 spelen een grote rol bij haarverlies, dus je kunt hier op letten om ervoor te zorgen dat je er geen last meer van hebt. Ook visolie is hierbij een aanrader.

Voorkom adrenaline

Wat ten slotte erg belangrijk is, is dat je weet dat opvliegers erger worden wanneer je veel adrenaline hebt. Adrenaline maken we aan op een gevaarlijk moment zodat we snel kunnen reageren. Als je van de trap dreigt te vallen, krijg je een adrenalinestoot om dit te voorkomen.

Echter krijgen we ook meer adrenaline wanneer we veel stress hebben. Verder is het erg verstandig om cafeïne een tijdje af te zweren als je last hebt van opvliegers, want ook hiervan krijg je adrenaline en kunnen de opvliegers vaker komen of heftiger zijn. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk overgaan op cafeïnevrije koffie om te proberen of dit werkt.

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *