Hoe hou je het Positief denken vast?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Als het positief denken iets is wat je moeite kost, dan doe je er vanaf nu goed aan om jezelf te gaan helpen.

Want als het positief denken te vaak ontbreekt, dan pleeg je in principe een aanslag op je Geest, Ziel en Lichaam. Dat klinkt in eerste instantie misschien wat heftig, maar zo is het wel.

Als alles je altijd mee zit in je leven en of heeft meegezeten, ja dat is het vrij logisch dat je geen moeite hebt om positief te blijven denken.

Doch er zijn ook massa´s mensen die de ene tegenslag na de andere moeten incasseren en blijf dan maar eens keer na keer weer recht staan! Het positief denken kan dan een “knock out” krijgen. De enigste vreugde die je dan nog kunt ervaren ligt dan bij je innerlijke, bij het Goddelijke in jezelf. Daar kom ik in een van mijn navolgende artikelen nog wel eens dieper op terug.

Wil jij nu ontdekken hoe je negatieve gedachten kunt doorbreken?

De meeste bekende Amerikaanse schrijvers die het over het positief denken hebben komen op het laatst altijd terug op God. Ze leren je dat je het niet buiten jezelf moet zoeken maar in jezelf. God heeft de mens als zijn gelijke geschapen het is aan jou om het Goddelijke in jezelf naar boven te triggeren. By te way, dat is iets heel anders dan wat de kerk ons van jongs af aan heeft geleerd.

Even snel tussendoor: als je bid, dan zendt je bepaalde frequenties de ether in, net zoals het werkt bij radio en t.v signalen die de Ether in gaan. Oprecht bidden, zorgt ervoor dat de hypofyse zich langzaam aan gaat openen (oefening baart kunst). Op het moment dat de hypofyse zich gaat openen dan zend het op zijn beurt weer meer hormonen naar de pijnappel klier. Dat zorgt er weer voor dat je jezelf op een hogere trillingsfrequentie kunt plaatsen.

Dit is natuurlijk een heel proces dit gaat niet zomaar vanaf vandaag op morgen. Als je iets wilt gaan beheersen dan zul je daar eerst kennis over moeten opdoen en dan liefdevol en consequent blijven oefenen. Zie het als een zaadje wat je plant, wat vanzelf ontspringt op het juiste moment. Je kunt dit niet in jezelf forceren want dan ontbreekt het natuurlijk proces.

Deze optie kan voor een groot deel bijdragen om jezelf het positief denken eigen te kunnen maken. Want vaak is het niet genoeg om iets in theorie te weten, het gaat zich om de praktijk, het consequent kunnen toepassen in je leven. Althans als je echt het negatief denken om wilt zetten in het positief denken.

Op die manier leer je jezelf aan, dat er meer is dan datgene wat je alleen maar waar kunt nemen met je 5 zintuigen. Je hoeft absoluut geen kerkganger te zijn om dit stap voor stap voor elkaar te kunnen krijgen. Je kunt dit in je eentje thuis doen door studiemateriaal te verzamelen. Voel de innerlijke vrede die diep in het Goddelijke van je aanwezig is.

Uiteraard zijn er verschillende manier om jezelf het positief denken eigen te kunnen maken. Mijn manier hoeft echt niet jouw manier te zijn. Ieder mens is anders en iedereen kiest voor datgene wat het beste bij hem of haar past.

Mocht je je door tegenspoed laten beïnvloeden, zo bestaat de kans dat die tegenspoed je gaat overwinnen en dat wil je toch niet weer?

Einstein

Einstein begreep de concepten die hier besproken worden en probeerde het ons op een andere manier duidelijk te maken. Een verslaggever vroeg hem ooit: wat is de allerbelangrijkste vraag ter wereld?

Einstein gaf het volgende antwoord: wil je een vreedzame, gelukkige overvloedige wereld om in te wonen? Of wil je een akelige angstige en schaarse wereld om in te wonen?

Verslaggever: waarom is dat de allerbelangrijkste vraag ter wereld? Einstein: omdat je keus, welke dan ook zal bepalen wat je zult creëren. M.a.w. wat je uitzendt met je gedachtes, dat trek je vroeg of laat ook aan.

We “moeten” de macht beseffen die in ons ligt te sluimeren en deze macht en kracht gebruiken om meer positiviteit in ons leven aan te trekken. Laten we onze oude overtuigingen op de proef stellen en onze logica gebruiken om ons denken te veranderen als we onszelf het positief denken eigen willen maken.

Informatie geeft ons beelden en mogelijkheden die we kunnen uitproberen om de mate vast te stellen waarin ze juist lijken voor ons. Ga op je eigen gevoel af, voel wat niet goed voor je voelt en wat wel goed voor je voelt en maak dan een keuze.

Wij als mens zijn nu eenmaal geen enkelvoudig wezen. Wij zijn een samenstel van Ziel, Geest en Lichaam. En we hebben onze behoeften op elk van deze drie niveaus van ons bestaan.

Anders gezegd: we hebben dus verlangens en behoeftes van lichamelijke, psychologische en geestelijke aard. Frustratie op een van deze niveaus kan een heftige angst veroorzaken in het hele organisme.

Als aan al deze behoeftes op de juiste wijze wordt voldaan, dan is het menselijk organisme, de persoon zelf happy.

Het positief denken helpt je bij een oprechte en vreugdevolle zelfaanvaarding, wat leid tot een gevoel van: Het is heerlijk dat ik mezelf kan zijn, ik ben blij met mezelf. Ik hou van mezelf, ik ben in staat om mijn Ego te verlagen, zodat ik door persoonlijke groei nog dichter tot mezelf kan komen.

Als het positief denken je maar moeizaam af gaat, dan ligt het positief denken ver van ons af misschien wel te ver. Want een mens kan onmogelijk met anderen in vrede leven als hij niet geleerd heeft om vrede met zichzelf te hebben.

Hoewel we allemaal slechts een geest hebben, bezit die geest twee duidelijke verschillende hoedanigheden. Het onderbewustzijn zal alles aanvaarden waaraan het bewust, logisch redenerend deel van de menselijke geest geloof hecht. En het zal er op een overeenkomstige manier op reageren.

Het grootste geschenk wat ouders aan hun kinderen kunnen geven is het basisvertrouwen. Als ouders hier niet in slagen dan kan dat een kind voor het hele leven schaden. Op die manier kan het positief denken, iets worden wat het kind niet vertrouwd is.

Positief denken

Het positief denken, het gevoel van diep innerlijk geluk op Geest en Zielniveau gaat dan wat moeizamer. En dat gaat dan weer allemaal samen met het aantrekken van een juiste partner, tot het aantrekken van een juiste baan en of het aantrekken van succes.

Hoe kan het dan velen van ons datgene niet hebben en of aantrekken wat we ons zelf zouden toewensen? Vaak proberen we het geluk van buiten naar binnen toe te halen, maar eigenlijk werkt het andersom.

Als je veel tegenslagen, teleurstellingen in je leven hebt gehad, dan kan de weg om het positief denken te blijven toepassen in je leven soms nog maar moeizaam verlopen. Iedere man en of vrouw zal hier zijn of haar eigen weg in moeten vinden. Die weg kan soms heel lang duren maar soms ook niet. Het ligt aan het moment waarop je de openbaring krijgt.

Kies voor jezelf, ongeacht wat je opvoeding is geweest, past het niet binnen je plaatsje gooi het dan weg en probeer jezelf opnieuw op te voeden. Het positief kunnen denken, jezelf openstellen om positieve gedachtes te ontvangen kan je hierbij helpen. Uiteraard is dit een groeiproces wat stap voor stap te werk gaat. Jezelf het positief denken aanleren, gebeurd met vallen en opstaan. Daar weet ik alles van. Belangrijk hierin is dat je blijft volharden in je doel.

Als we ons laten besturen door ons eigen innerlijke, dan komen we vast daar waar we willen zijn. Ieder mens kan zich opnieuw herprogrammeren. Iedere man en of vrouw heeft een keuze, je kunt het oude waarderen, ook dat is prima dan moet je zo blijven.

Doch als je jezelf niet happy voelt en niet het gelukzalig gevoel vindt waar je naar streeft omdat je in een negatieve spiraal zit, dan heb je iedere dag weer opnieuw de keuze om uit die visuele cirkel te komen. Blijf vooral niet piekeren.

Iedereen heeft wel eens 1 keer in zijn leven een moment van gelukzaligheid ervaren. Herinner jezelf het moment dat je trots op jezelf was, want die dag voelde je jezelf blij en happy.

Het maakt even niet uit, hoe je het wilt beschrijven het gaat erom dat je die dag in je innerlijke probeert te herbeleven. Haal dat moment nu even naar boven. Duik in die herinnering en haal die mooie energie terug naar het moment van nu. Hou het vast, zodat je het weer in je hart voelt.

Voel het overal, laat het gaan zoals een bruistablet in een glas water. Laat het diep gaan en voel het op dit moment in iedere vezel van je Lichaam, Ziel en Geest. Laat die positieve energie door jezelf heen gaan, dit gaat het positief denken triggeren.

Gaandeweg je het positief denken steeds meer gaat beheersen, ga je stap voor stap een intense verandering in jezelf ervaren. Het is de kunst om dit gevoel te kunnen blijven vasthouden. Op die manier maak je een klein stapje in de goede richting.

Mijn manier hoeft uiteraard niet jouw manier te zijn, doe vooral je eigen ding, maar zorg ervoor dat je een juiste balans krijgt tussen Ziel, Geest en Lichaam zodat je in staat bent om de Universele energie te kunnen ontvangen.

Als je bereid bent om jezelf het positief denken eigen te maken, dan moet je bereid zijn om het ook te ontvangen. Het verlangen moet vanuit het diepst van je ziel komen want anders werkt het niet. Het kan zijn dat je moeite hebt met het positief denken omdat je jezelf niet waardig genoeg vind, probeer de oorzaak hiervan te ontdekken in jezelf.

Communiceer met je eigen innerlijke, het is vaak de manier om nog dichter bij jezelf te kunnen komen. Laat het verleden gaan, daar leef je niet meer in!

Pas het positief denken in je leven toe.  Want zolang jij jezelf blijft vasthouden aan verdrietige, pijnlijke en nare herinneringen dan blijf je zo ook voeden. Probeer deze emoties links van je te laten liggen, probeer te denken in oplossingen i.p.v. in problemen zodat je het positief denken weer stapsgewijs kunt reactiveren.

Het menselijk bewustzijn gefocust in het menselijk lichaam is eenvoudigweg een deel van het totale bewustzijn van het Universum. Het brein hierbij is slechts de antenne die afgestemd is om het individuele bewustzijn te kunnen ontvangen vanuit het Universele bewustzijn. Hou hier rekening mee als je graag je lot zou willen veranderen.

Tenminste als je echt het negatief denken om wilt gaan zetten in positief denken. Vaak worden we overrompeld door onze zintuigen van ons eigen lichaam en we beseffen we nog niet dat het lichaam niet ons werkelijk zelf is. Dat het slechts het instrument is waardoor je Geest zich manifesteert.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *