Een Relatie Beeindigen Zonder De Ander Teveel Te Kwetsen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een relatie beëindigen is natuurlijk nooit leuk want je houd waarschijnlijk nog van de ander en hebt tevens een sterke band met elkaar.

Afhankelijk van hoe lang jullie al samen zijn is jullie leven echt in elkaar gegroeid.

Jullie hebben misschien kinderen, een koophuis, gedeelde vrienden en misschien hebben jullie ook een goede band ontwikkeld met schoonfamilie. Erg zonde om dat op te geven maar soms kan het gewoon niet anders. Het is niet meer zoals het eerst was.

Eerst deden jullie veel dingen samen, konden jullie urenlang vertellen met elkaar, jullie konden met en om elkaar lachen, jullie hielden van dezelfde dingen, keken graag naar dezelfde tv programma’s, hadden regelmatig intieme momenten en deelden alles met elkaar.

Nu lijkt het wel alsof jullie langs elkaar af leven, het vertrouwen een stuk minder is, de klik die jullie hadden weg of afgezwakt is en alsof jullie constant discussies hebben. Waarschijnlijk heeft een van jullie geprobeerd de relatie te redden maar vallen jullie telkens terug in het oude patroon.

De relatie beëindigen lijkt op dit moment gewoon de enige keuze maar hoe pak je dat nu aan want je wilt de ander ook niet onnodig kwetsen?

1. Breng het slechte nieuws niet op een haastig moment

Een relatie beëindigen gaat meestal gepaard met veel uitleg, tranen en discussies dus het is verstandig om dit te doen op een moment waarop jullie beiden de tijd hebben om te praten.

Je moet dit dus nooit doen vlak voordat de ander op het punt staat te vertrekken naar bijvoorbeeld zijn of haar werk.

2. Niet eerlijk vertellen waarom je de relatie verbreekt

Als je niet verder kunt met je partner moet je nooit zeggen dat het niet aan hem of haar ligt want jullie weten beiden dat het (voor een deel) wel aan hem of haar ligt.

Daarnaast ontneem je de ander de mogelijkheid om zichzelf te verbeteren omdat diegene niet weet wat de echte reden is.

3. Beëindig de relatie niet via de telefoon

Als je voor jezelf besloten hebt dat je de relatie wilt beëindigen kan het verleidelijk zijn om de relatie te beëindigen via de telefoon.

Doe dat echter niet want zo ontneem je de ander de mogelijkheid om ”het er goed” over te hebben en dat zal alleen maar frustraties opleveren.

4. Laat nooit een vriend of vriendin de relatie verbreken

Als je het moeilijk hebt met het beëindigen van jullie relatie is het begrijpelijk als je hulp zoekt bij een vriend of vriendin maar het is een dikke no go om de relatie door hem of haar te laten beëindigen.

Wat je wel kunt doen is samen even doornemen wat je wilt gaan zeggen en kijken of je eventueel de scherpe kantjes eraf kunt halen.

5. Je moet een relatie altijd in een privé setting beëindigen.

Een relatie is iets tussen jou en de ander en daarom moet je het nooit uitmaken op een publieke plaats (tenzij je bang bent voor agressie).

Als je dat wel doet schep je een situatie waarin jullie beiden niet in staat zijn je hart te luchten en wordt het moeilijk om eventuele problemen te bespreken en te bepalen hoe jullie verder gaan (denk aan kinderen, huis, etc.)

6. Bekenden op de hoogte brengen voordat je het daadwerkelijk uitgemaakt hebt

Voorkom dat je aan allerlei mensen vertelt dat je van plan bent het uit te maken want als je partner dat van anderen moet horen is dat natuurlijk erg lullig.

Daarnaast kan je partner dat ook nog eens als verraad zien en het gevoel hebben alsof je hem of haar vernederd hebt.

7. De ander niet snel genoeg uit zijn of haar lijden verlossen

Het is misschien moeilijk maar als je de relatie toch gaat verbreken is het ook belangrijk om de ander zo snel mogelijk uit zijn of haar lijden te verlossen. Zeg het op een vriendelijke manier maar wees wel direct, duidelijk en standvastig.

Voorkom dat je jezelf laat overhalen om het toch nog een keer te proberen als je diep van binnen weet dat het toch niet gaat werken want dan geef je de ander valse hoop.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *