Een Relatie Verbeteren Met Behulp Van Deze 4 Krachtige Tips

Posted by: liefde expert - Posted on:

Je wilt je relatie verbeteren, want stress en spanningen door relatieproblemen is pijnlijk of niet?

Eerst was het fenomenaal maar nu lijkt het alsof jullie uit elkaar groeien. Jullie relatie staat op het randje van de afgrond…ergens is het licht verflauwd. Ergens is er onderweg is gebeurd. Mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken, die kan wel opeens veranderen.

Het is ofwel de relatie verbeteren of er een einde aan maken want zo wil je niet verder gaan. Als ik nu jouw situatie beschrijf heb ik goed maar ook slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat een relatie – in theorie – vrij simpel te verbeteren is. Het slechte nieuws is dat het voor veel mensen lastig is om de theorie om te zetten naar de praktijk.

Dit komt omdat we met veel emoties te maken hebben en een relatie verbeteren natuurlijk niet iets is dat je in je eentje kunt doen. Ook je partner moet bereid zijn te werken aan zichzelf en de relatie. Als dat niet het geval is heeft jullie relatie een zeer geringe kans van slagen.

Zorg er dus voor dat jullie op dezelfde lijn zitten en beiden bereid zijn echt moeite te doen om jullie relatie te verbeteren. Als jullie samen de onderstaande tips doornemen en toepassen zijn jullie goed op weg.

Focus jezelf op geven in plaats van nemen

Bij veel stelletjes zie ik dat ze zich in het begin focussen op liefde geven in plaats van nemen en dat deze volgorde na een tijdje veranderd. Ze willen dan opeens eerst liefde krijgen voordat ze liefde geven en dit resulteert in een negatieve vicieuze cirkel want ze zetten beiden die eerste stap niet.

Een relatie verbeteren is dan ook alleen mogelijk wanneer dit proces stopt en beiden partners zich weer gaan focussen op het geven van liefde.

Hetgeen waar je jezelf op focust wordt steeds groter

Een relatie verbeteren is vrij lastig als beiden partners zichzelf constant focussen op de negatieve dingen van de ander. Het zijn vaak de randverschijnselen (irritaties) die ontstaan, omdat er in de Kern iets niet meer goed zit. Ontdek de kern van het probleem.

Hoe meer je let op de negatieve dingen hoe meer negatieve dingen je zult ontdekken en dat resulteert weer in een heleboel frustraties. Dit is ook weer zo’n negatieve vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Spreek daarom met elkaar af dat je beiden en boekje bijhoudt en elke dag minimaal 3 dingen opschrijft die je leuk/positief aan elkaar vind.

Dat is in het begin misschien moeilijk omdat het lijkt alsof er alleen maar negatieve dingen zijn maar dat komt omdat je brein gewend is zichzelf te focussen op die dingen. Hoe meer positieve dingen jullie beiden opschrijven hoe meer positieve dingen zullen gaan opvallen.

Laat discussies niet meer uit de hand lopen

Als je constant ruzie hebt met elkaar is het lastig om positieve dingen op te merken en vaak worden er ook dingen gezegd waar jullie achteraf spijt van krijgen. Je kunt dan wel sorry zeggen maar de ander heeft het toch gehoord en dat stapelt zich allemaal (helaas maar wel begrijpelijk) op.

Het is dus belangrijk om die felle discussies te voorkomen en dat kan door samen af te spreken dat jullie weglopen als het uit de hand loopt en verder praten als jullie afgekoeld zijn.

In het begin zal dat natuurlijk moeilijk zijn omdat jullie beiden die woede van binnen voelen maar hoe vaker jullie dit oefenen hoe beter jullie hierin zullen worden.

Een relatie verbeteren zonder leuke dingen te doen

Het is erg lastig om een relatie te verbeteren als jullie alleen maar negatieve momenten delen. Jullie worden op die manier immers alleen herinnerd aan negatieve dingen, denk aan irritaties en discussies.

Daarom is het belangrijk om met elkaar af te spreken dat jullie elke dag minimaal één uur besteden aan samen iets leuks doen. Denk aan samen koken, praten, masseren, uiteten, naar de film of iets anders.

De kans is natuurlijk groot dat jullie beiden (door de langdurige stress) een voorkeur hebben voor iets anders. In zo’n geval kun je afspreken dat jullie de ene dag doen wat je partner leuk vind en de andere dag wat jij leuk vind.

Het belangrijkste is eigenlijk dat jullie in je achterhoofd houden dat het niet gaat om de activiteit zelf maar puur om het feit dat jullie samen weer leuke dingen meemaken.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *