6 Veel Voorkomende Oorzaken Van Een Relatiebreuk

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een relatiebreuk doet niet alleen pijn maar is ook ingrijpend als je al een tijdje bij elkaar bent.

Opeens is het vertrouwde weg! Afgezien van de emotionele pijn, zijn er ook nog veel andere dingen om te regelen.

Jullie levens zijn in elkaar gegroeid en waarschijnlijk hebben jullie kinderen en een gedeelde hypotheek. Een relatiebreuk is dus niet zomaar ”afgerond”. Er hangen consequenties aan vast, vervelende consequenties. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen, maar je je wilt ook niet ongelukkig met je partner zijn.

Maar hoe doe je dat nu?

Het antwoord is zoals gewoonlijk simpel maar niet makkelijk; weten waardoor de meeste relaties in een relatiebreuk eindigen en dit proberen te voorkomen.

Nu kan ik 101 oorzaken opnoemen die mogelijkerwijs resulteren in een relatiebreuk maar dat ga ik niet doen want dan ben je morgen nog aan het lezen.

Wat ik wel ga doen is, in willekeurige volgorde, 6 veel voorkomende oorzaken delen.

1. Jullie groeien uit elkaar

Soms gebeurt het wel eens dat je gewoonweg uit elkaar groeit. Langzaam aan krijgen jullie beiden je eigen hobby’s, vrienden, doelen en interesses. En bestaat de relatie soms alleen nog maar uit oppervlakkige gesprekken.

Er wordt niet meer veel gepraat en jullie weten eigenlijk niet echt wat de ander bezighoudt. Jullie zijn wel bij elkaar maar toch ook niet echt. Misschien is de intimiteit verdwenen en leven jullie meer als broer en zus.

2. Een van jullie twee gaat vreemd

Als een van jullie tweeën vreemdgaat is de kans zeer groot dat jullie binnen de kortste keren in een pijnlijke relatiebreuk verkeren. Het hoeft niet perse zo te zijn want er zijn ook genoeg mensen die de ander vergeven maar zelfs als dat gebeurt blijft de ander het altijd onthouden. Per slot van rekening zou je partner diegene moeten zijn die je het meest zou moeten kunnen vertrouwen.

In de meeste gevallen zal er altijd een soort van afstand tussen jou en je partner overblijven en die ”scheur” veranderd vaker wel dan niet (uiteindelijk) in een grote kloof.

3. Een van jullie twee liegt de ander voor

Als je een relatiebreuk wilt voorkomen mogen jullie nooit tegen elkaar liegen want vertrouwen is een van de meest belangrijkste vereisten voor een goede relatie. Met nooit bedoel ik ook echt nooit, dus ook geen kleine leugentjes. Veel kleine leugentjes bij elkaar opgeteld zijn namelijk net zo erg als één hele grote leugen.

Misschien nog wel erger omdat het consequent voorvalt en de ander meerdere keren heeft laten zien dat die niet te vertrouwen is.

4. Er is weinig intimiteit en/of zeer slechte seks

Veel mensen ontkennen het maar dat maakt het niet minder waar. Het is gewoon zo dat als er weinig intimiteit in een relatie is en/of de seks erg slecht is dat dit op de lange termijn (in de meeste gevallen) voor problemen gaat zorgen. Wat men in de geest voelt wilt men uitten in het lichamelijke, wij als mens bestaan uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Ontbreekt het op 1 niveau aan onze verlangens en behoeftes dan kan ons hele gestel in onbalans raken.

Dat is ook niet zo gek want zou jij je hele leven bij iemand willen zijn die bijna nooit behoefte heeft aan seks of super saai is in bed? Zou je echt 20/30/40/50 jaar van je leven met die persoon willen delen? Waarschijnlijk niet.

Als er dus weinig intimiteit is tussen jou en je partner en/of een van jullie twee de seks gewoon slecht vind is het tijd om er iets aan te doen (als je een relatiebreuk wilt voorkomen).

Mocht jij tevreden zijn over je seksleven dan is het belangrijk dat je niet zomaar aanneemt dat je partner dat ook is. Je weet het pas zeker als je ernaar vraagt.

5. Een van jullie twee is ziekelijk jaloers

Een klein beetje jaloezie kan geen kwaad maar het moet geen ziekelijke vormen aannemen. Zodra een van de twee echt ziekelijk jaloers wordt en de ander constant probeert te controleren zal diegene zijn eigen angsten realiseren.

Wie wilt er namelijk samen zijn met iemand die zo jaloers is ? Ik ken niet veel mensen die dat zouden willen.

Het is niet alleen een afknapper omdat jaloezie een teken van onzekerheid is maar het is ook nog eens irritant omdat de ander beperkt wordt in zijn of haar vrijheid.

6. Een van jullie twee is constant negatief

Iedereen wilt graag gelukkig zijn maar dat lukt niet met een partner die constant aan het klagen is en overal beren op de weg ziet. En als het al lukt dan is het slechts voor een tijdje want uiteindelijk zal dit te vermoeiend worden. Een relatiebreuk is dan bijna onvermijdelijk.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er veel positiviteit wordt gecreëerd binnen de relatie.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *