Hoe kun je relatieproblemen door geld snel oplossen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Hebben jullie relatieproblemen door geld?

Dat is natuurlijk lastig. Hoe zorg je ervoor dat deze geldzorgen niet leiden tot een relatiebreuk?

Is er überhaupt wel iets dat je kunt doen? Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van jullie specifieke situatie.

Geldzorgen ontstaan namelijk op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door problemen met instanties, omdat iemand geen werk vindt of omdat een van de twee niet met geld kan omgaan.

In de ergste gevallen zorgt diegene ervoor dat beiden in de schulden terecht komen en dat kan natuurlijk erge gevolgen hebben.

Zo kunnen er bijvoorbeeld spullen in beslag worden genomen, als jullie een hypotheek hebben kan jullie huis in de executieverkoop worden geplaatst en in het allerergste geval worden jullie failliet verklaard.

Welke gevolgen zou dat hebben voor jullie en/of jullie kinderen? De gevolgen zijn natuurlijk niet te overzien en daarom moet zo’n situatie ook koste wat kost vermeden worden.

Hieronder een stappenplan dat je kunt volgen.

Aanrader: Schulden oplossen, 15 tips.

1) Relatieproblemen door geld oplossen begint met alles in kaart brengen

Je kunt geldproblemen niet verhelpen als je niet weet hoe jullie ervoor staan.

Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jullie alles in kaart brengen. Denk aan jullie vermogen, het totale schuldbedrag en alle inkomsten en uitgaven.

Als jullie geen zin hebben om dat samen uit te zoeken kunnen jullie altijd hulp inroepen van een budget coach.

2) Relatieproblemen door geld kunnen pas opgelost worden als je de oorzaak aanpakt

Nadat jullie alles in kaart hebben gebracht is het belangrijk met een plan van actie te komen.

Waarom hebben jullie geldzorgen? Wat is hier precies de oorzaak van en hoe kunnen jullie dat oplossen? Met of zonder hulp.

Kijk zoals ik al zei weet ik niet wat in jullie specifieke geval het probleem is maar in veel gevallen heeft het te maken met een of meer van de onderstaande dingen.

Instanties:

Een van jullie twee heeft een probleem met een bepaalde instantie. Denk bijvoorbeeld aan de belastingdienst of een uitkeringsinstantie. Zulke problemen zijn vaak lastig op te lossen. Waarom?

Omdat het doorgaans om een belastingschuld betreft en deze gewoonweg afgelost moet worden of omdat een uitkeringsinstantie moeilijk doet en vind dat je om een of andere reden geen recht hebt op een uitkering. Daar valt dus weinig aan te doen.

In zo’n gevallen kun je het beste even uitzoeken wat nu precies je rechten en plichten zijn.

Geen werk:

Geldzorgen ontstaan ook vaak omdat een van de twee geen werk kan vinden. Dat is natuurlijk erg frustrerend maar er zijn zeker dingen die je kunt doen om je kansen te verbeteren.

Hoe zelfverzekerder iemand overkomt tijdens een sollicitatiegesprek hoe beter het is. (arrogantie is uiteraard een dikke no go).

Een gat in de hand:

Soms heeft een van de twee een gat in de hand en dat zorgt natuurlijk voor veel frustraties.

Nu kun je de ander proberen te veranderen maar in veel gevallen gaat dat lastig. Zeker als de ander niet wilt veranderen.

De enige oplossing die je dan eigenlijk hebt is ervoor zorgen dat jullie financiën gescheiden worden en ieder zijn of haar eigen persoonlijke rekening krijgt.

Vervolgens laten jullie beiden via een automatische overschrijving elke maand een x bedrag overmaken naar een gezamenlijke rekening om de vaste lasten te betalen.

Zo hebben jullie in principe geen ”last” van elkaar en zullen jullie relatieproblemen door geld langzaam verdwijnen.

3)  Kun je relatieproblemen door geld definitief oplossen terwijl er geen constante ”controle” is?

Nadat jullie alle financiën in kaart hebben gebracht en hebben gewerkt aan een oplossing is het cruciaal het overzicht te blijven houden.

Jullie moeten namelijk beiden precies weten waar elke euro aan uitgegeven wordt om vervelende verrassingen te kunnen voorkomen.

Alle inkomsten en uitgaven bijhouden is voor de meeste mensen niet een favoriete bezigheid maar uiteindelijk zal dat wennen.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Kun je nog wel wat meer financieel advies gebruiken? Hier kun je alles vinden om jouw financiële situatie te verbeteren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *